Akademski plenum: Sajt sa bazom podataka nasilja nad građanima pušten u rad

Majstor Života

Iskusan
Poruka
5.836
https://stopbrutalnosti.com/

Sajt stopbrutalnosti.com, koji prati slučajeve nasilja u Srbiji, od danas je i zvanično pušten u rad. Ovaj zajednički projekat IT blokade i Akademskog plenuma ima za cilj prikupljanje slučajeve fizičkog i pravnog nasilja nad građanima Srbije u jedinstvenu bazu podataka „Za dan posle“, koja će biti korišćena kada pravosudni organi budu u punom kapacitetu obavljali svoj posao, saopštavaju iz Akademskog plenuma...

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/akademski-plenum-sajt-sa-bazom-podataka-nasilja-nad-gradjanima/

Ako želite da prijavite slučajeve brutalnosti i represije možete to uraditi na dva načina:

1. popunite ovu formu da kontaktirate Akademski plenum: forma Akademskog plenuma
  2. ili pošaljite email sa opisom slučaja na stopbrutalnosti.itb@gmail.com
Akademski plenum i IT blokada će na ovoj internet stranici objavljivati sve do sada neevidentirane slučajeve represije i brutalnosti, a one koje smo već uneli proširiti sa dodatnim informacijama koje građani prijave.

"Zaključavaju vas u kabini za tuširanje": Marija Vasić o vremenu u pritvoru
- Morate da ustajate sa stolice ili kreveta kad neko uđe, ako vas vode iz ćelije morate da idete levom stranom, da ako neko naiđe okrenete glavu ka zidu, da se nikome ne obraćate i ne pitate nikoga ništa - ispričala je.
Navela je i da su je u aprilu vodili u Beograd na veštačenje telefona i laptopa - sa lisicama na rukama i nogama.
- Kako kamion zakoči, vi odletite jer ne možete da se uhvatite ni za šta, jer su vam vezane i ruke i noge - kazala je.
- kazala je i dodala da su joj svaki dan vadili krv i merili glikozu kako bi, kako navodi, "proveravali da li stvarno štrajkuje glađu i žeđu ili je samo najavila tako nešto“.
- Svaki lekarski pregled je bio nadziran od strane bar dva policajca - da ni slučajno niko ništa ne bi rekao. Ja nisam znala da oni (porodica, prim.aut) ne znaju gde sam ja, posle tri dana sam pitala lekarku zašto nemam posete, a ona je odgovorila da niko nije tražio da me poseti. Rekla sam da to nije moguće i to se naravno ispostavilo da nije tačno.

- Morate da ustajate sa stolice ili kreveta kad neko uđe, ako vas vode iz ćelije morate da idete levom stranom, da ako neko naiđe okrenete glavu ka zidu, da se nikome ne obraćate i ne pitate nikoga ništa - ispričala je.
Navela je i da su je u aprilu vodili u Beograd na veštačenje telefona i laptopa - sa lisicama na rukama i nogama.
- Kako kamion zakoči, vi odletite jer ne možete da se uhvatite ni za šta, jer su vam vezane i ruke i noge - kazala je.
- kazala je i dodala da su joj svaki dan vadili krv i merili glikozu kako bi, kako navodi, "proveravali da li stvarno štrajkuje glađu i žeđu ili je samo najavila tako nešto“.
- Svaki lekarski pregled je bio nadziran od strane bar dva policajca - da ni slučajno niko ništa ne bi rekao. Ja nisam znala da oni (porodica, prim.aut) ne znaju gde sam ja, posle tri dana sam pitala lekarku zašto nemam posete, a ona je odgovorila da niko nije tražio da me poseti. Rekla sam da to nije moguće i to se naravno ispostavilo da nije tačno.
ne primaj se na price udbine igracice

bivsa konkubina udbaskog prasca nenada canka

pred 15.03 i veliki protest kroistena je sa udbasicom milom pajic i ostalim laznim opozicionim aktivistima, sa onim toboz ''procurelim'' snimkom da se ocrne studentski protest kao drzavni udar...

to je za snsovce najgora kazna posto se ne kupaju pa misle da su svi ko oni :hahaha:

Back