Festomanka
Aktivan član
- Poruka
- 1.053
Fest je bilo moje omiljeno mesto.. sad retko odem.. ali ljubav je ostala 
sto se moze videti iz prilozenog

sto se moze videti iz prilozenog

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://www.24sata.rs/vesti.php?id=87722Bez svirki na „Akademiji” ako je vrate studentima FLU
D. Milićević - 13.01.2011. - 00:41
Ako se obistini odluka Suda da firma „Sens art" bude iseljena iz kluba „Akademija", postoji opcija da ovo kultno mesto bude vraćeno studentima Fakulteta likovnih umetnosti...
To bi značilo da bi se taj prostor najverovatnije koristio za nastavne aktivnosti i izložbe, ali ne i za koncerte.
![]()
AKADEMIJA - Marko Živković, prodekan Fakulteta likovnih umetnosti, kaže da je klub „Akademija" prostor fakulteta koji bi trebalo da ima isključivo nastavnu i umetničku svrhu
- Znam da u poslednjih pet godina, koliko sam ja tu, studenti nisu imali nikakve koristi od tog mesta. To jeste bilo kultno mesto za pankere i rokere, ali u početku su ga koristili samo studenti za izložbe i slične stvari. I sam klub je dobio ime po Akademiji likovnih umetnosti, pa bi u svakom slučaju bilo logično da se tamo održavaju izložbe, a ne koncerti - kaže Živković za „24 sata”.
Prodekan FLU dodaje da je odluka Suda da firma „Sens art" mora da izađe iz kluba, ali da to, naravno, ne znači da će on sigurno biti vraćen studentima, već da je to samo jedna od opcija.
Među onima koji su se priključili borbi protiv gašenja kluba „Akademija" je i Udruženje rok muzičara Srbije, a odnedavno i Liberalno demokratska partija (LDP), u kojoj smatraju da mesto ovakve tradicije, zbog svega što predstavlja, ne bi smelo da se ugasi samo zbog jednog finansijskog spora.
- Učestvujemo u odbrani kluba tako što se priključujemo inicijatvi protiv njegovog gašenja. Međutim, mi nećemo sada da arbitriramo da li „Akademija” treba da posluje u dosadašnjem obliku ili nekom drugom, već jednostavno želimo da ovako kultno mesto, koje postoji već 50 godina, ne treba da se ugasi zbog ovakve stvari. Želimo da zajedno sa ljudima iz opštine Stari grad i Fakulteta likovnih umetnosti sednemo za sto i pomognemo da dođe do dogovora zaraćenih strana, ako je to moguće - kaže Dejan Ranđić, menadžer Gradskog odbora LDP.
Ranđić, međutim, napominje da se LDP neće mešati ako Fakultet odluči da izbaci firmu koja sada vodi klub ili je prepusti samim studentima da upravljaju njime.
Onlajn peticiju protiv gašenja „Akademije” na sajtu petitiononline.com/AKDMBG/petition.html do zaključenja ovog broja potpisalo je više od 4.800 ljudi.
Firma „Sens art", koja upravlja klubom od 2002. godine, odlukom Privrednog suda u Beogradu dobila je 28. decembra prošle godine nalog za iseljenje. Međutim, kad je FLU tužio ovu firmu, ispostavilo se da nije ni imao pravo da im iznajmljuje taj prostor, jer je vlasnik tih prostorija JP „Poslovni prostor" Skupštine opštine Stari grad.
Koja: Zatvaranje „Akademije” nerazuman potez
CENE - Dušan Kojić – Koja, frontmen Discipline kičme, večerašnjim koncertom podržaće potpisivanje peticije za spas „Akademije". „To je nerazuman potez onih koji su u mogućnosti da povlače poteze. Mene za 'Akademiju', što kroz bend, što kroz razne programe, didžejinge koje sam radio tamo, vežu neraskidive veze, a pošto sam neko vreme bio po Zapadu, mogu slobodno reći da je 'Akademija' uvek izgledala baš kako jedan mračni andergraund rokenrol klub treba da izgleda i u svom zadnjem periodu je dobila i odličan zvuk. Sigurno postoji rešenje koje će zadovoljiti sve strane u ovom sporu. Mi smo rešili da ovim koncertom u klubu „Gan” podržimo akciju potpisivanja peticije 'Sačuvajmo Akademiju' tako što ćemo smanjiti cenu karte za svakog potpisnika peticije”, rekao je Koja za „24 sata”.
Ne znam zašto, ali Mašinac nekako ne mogu da povežem sa jazz-om
Radi KST a na Mašincu sam bio samo jednom za neku novu godinu pre x godina i nije bilo nikakvog rocka...Uostalom tog dočeka se nerado osećam...![]()
Академија је одувек била џанки рупа.Нека је угасе и нека тај простор украде неко од садашњих политичара,ионако је то сада дошло на ред.
Thumb down,jer nisu tamo dolazili samo džankiji...A i sam kritikuješ ono što razni seloberi tajkuni pod okriljem ''žute'' vlasti otvaraju po Bg...Академија је одувек била џанки рупа.Нека је угасе и нека тај простор украде неко од садашњих политичара,ионако је то сада дошло на ред.
KST prži po starom (prosle godine bio na KUD IDIJOTIMA i PARTIBREJKERSIMA ) bile svirke ludilooooooooooo
za masinac znam da su cetvrtkom jako dobre jazz svirke
Ма шалим се.Досадно је више гледати што се сви као нешто буне а нико не организује протесте,петиције или било који други вид протеста да би се обориле неке погрешне или лоповске одлуке власти.Иначе,мени је Академија одувек личила на ругло.Thumb down,jer nisu tamo dolazili samo džankiji...A i sam kritikuješ ono što razni seloberi tajkuni pod okriljem ''žute'' vlasti otvaraju po Bg...
Demija je jedno od retkih mesta na kojem nema polugolih drogiranih maloletnica
Академија је одувек била џанки рупа.Нека је угасе и нека тај простор украде неко од садашњих политичара,ионако је то сада дошло на ред.
tako nekako
krajem osamdesetih dok je bgd jos bio bgd, i ona je bila beogradska rupa. ali, rupa. bilo je neko vreme besomucnih tucnjava, ali svi zivi
sve se menja. treba ga vratiti prvobitnoj nameni, da bude studentski klub, njima je potreban veci deo dana. iskljucivo. pa ako prezivi
krajem osamdesetih dok je bgd jos bio bgd, i ona je bila beogradska rupa. ali, rupa. bilo je neko vreme besomucnih tucnjava, ali svi zivi
i
Pomesao/la si klubove - tuce i ostali vidovi neprilicnog ponasanja su se desavali preko puta, u Zvezdi. Na Akademiju je uvek isao fin svet, ljubitelji muzike, stripova, umetnosti, piva i narkotika /koji, kao sto svi dobro znamo, smiruju coveka, ne cine ga agresivnim/. A rupa je narvano bila, u najboljem smislu te reci, najbolji klubovi po Evropi - a Akademija je spadala u tu kategoriju - su bas tako izgledali.... i sto se mene tice, izgledaju tako i danas. Sta bi ti, belu kozu i ogledala na plafonu?