'Ajmo radnici, 'ajmo seljaci, 'ajmo politicari ....

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Sifra: snazna ekonomija, kapital, investicije, domacinsko poslovanje, oporavak srpskog sela, posao za sve a posebno mlade, postenje i poverenje, lova do krova, socijalna sigurnost i vera u sebe i svoje mogucnosti, teska sljaka, ista pravila i zakon za sve i jos koje sto u ovom smislu revidiraju sve rezultate porazne politike srpskih politickih garnitura od 1988 naovamo. Lakse reci nego uraditi ali ne i nemoguce, primera koliko hoces. Utopija? Nikako. Realno da ne moze biti realnije.

Parune, cista utopija by Kardelj Edward! Srbinu sve radi, ponizavaj ga fizicki i emotivno, poturcavaj mu decu, zenu... Sve ce Srbin da (do)pusti zarad sopstvenog nerada, nereda, kafana, zena i sevdaha... Ali NE uvodi mu quluq i desetak, drugim recima ne uvodi mu poreze i radnu obavezu, onda si ga za srce ujeo. :whistling:

Zar ti ne shvatas sta Suhoj Tihoj und ekipaz. propovedaju?! Dajte nam svi svi vsi, EU i EAU parice, ostalo stoj. MI zelimo da raspolazemo vasim paricama, sve u korist naseg uzivanja (NIKAKVOG mukotrpnog/krvavog rada). :mrgreen:

_nobody_

Већина младих људи сања добро радно место и СИГУРНУ ПЛАТY.Мало је њих који желе да се баве неком самосталном делатношћу,а посебно не воле пољопривреду.

Toga nigde nema pa ni u najrazvijenijim zemljama .... ako stane business gubi se i radno mesto...ali se nadje novo .... i ja sam gubio ali sam odmah nalazio novu sljaku ..... niko ti ne garantuje nista a po najmanje sigurnost .,.toga su ovde svi dobro svesni pa kada nadju sljaku rade da prebace normu ...

Parune, cista utopija by Kardelj Edward! Srbinu sve radi, ponizavaj ga fizicki i emotivno, poturcavaj mu decu, zenu... Sve ce Srbin da (do)pusti zarad sopstvenog nerada, nereda, kafana, zena i sevdaha... Ali NE uvodi mu quluq i desetak, drugim recima ne uvodi mu poreze i radnu obavezu, onda si ga za srce ujeo. :whistling:

Zar ti ne shvatas sta Suhoj Tihoj und ekipaz. propovedaju?! Dajte nam svi svi vsi, EU i EAU parice, ostalo stoj. MI zelimo da raspolazemo vasim paricama, sve u korist naseg uzivanja (NIKAKVOG mukotrpnog/krvavog rada). :mrgreen:

_nobody_

Shvatio sam sta propovedaju ali je na nama da im "otvorimo oci" nadam se da ce ipak da "progledaju" ...

Ja bih se vama tamo nah.ebao svega po spisku, imate sve od plodne zemlje, reka, ravnica, prirodna bogatstva, odlican polozaj, ne tako losu infrastrukturu, mnoge prednosti u odnosu na neke druge zemlje a totalno ste usr.ali motku
Evo stigle su i rePa investicione od šeika, nekih 300mld $, pa onda u Turskoj ko zna šta je Tomislav N. dogovorio. Uglavnom najavljuje se investicioni BUM.

Za taj rad, krv, znoj i suze će radnici biti plaćeni! Neće više biti potrebe da se ide u hajdučiju po susjednim državama, nadam se.

Evo stigle su i rePa investicione od šeika, nekih 300mld $, pa onda u Turskoj ko zna šta je Tomislav N. dogovorio. Uglavnom najavljuje se investicioni BUM.

Za taj rad, krv, znoj i suze će radnici biti plaćeni! Neće više biti potrebe da se ide u hajdučiju po susjednim državama, nadam se.

Mora da strasno boli kad se lideri mrskih kafira sastaju sa maticama Turskom i Emiratima dok napaceni Bosnjacki narod trpi 267898. genocid na svojoj cetvrtini teritorije nekadasnje SR BiH.

Ja bih se vama tamo nah.ebao svega po spisku, imate sve od plodne zemlje, reka, ravnica, prirodna bogatstva, odlican polozaj, ne tako losu infrastrukturu, mnoge prednosti u odnosu na neke druge zemlje a totalno ste usr.ali motku

Totalno smo usr.ali motku jer su nas napustili intelektualni kapaciteti Tebe i druga Blajbingera.

Da nema vasih kratkih crtica mudrosti na ovom forumu, sunce ne bi izaslo na istoku.

Pardon, po kolegi Blajbiju sunce izlazi na Zapadu, moramo to da izmenimo.

Mora da strasno boli kad se lideri mrskih kafira sastaju sa maticama Turskom i Emiratima dok napaceni Bosnjacki narod trpi 267898. genocid na svojoj cetvrtini teritorije nekadasnje SR BiH.
Nisu ovdje tema Bošnjaci i genocid nad njima. Pročitaj pravila Foruma. Turska gradi i za Bošnjake državljane Srbije. Nadam se najboljem. Mogućem ujedinjenu u Balkaniju pod turskim liderstvom.

Nisu ovdje tema Bošnjaci i genocid nad njima. Pročitaj pravila Foruma. Turska gradi i za Bošnjake državljane Srbije. Nadam se najboljem. Mogućem ujedinjenu u Balkaniju pod turskim liderstvom.

Zar nije Srebrenica najteza srpska rec, a radi se o teskim investicijama u Srbiji.

Ergo, sve se uvek svodi na 780989675685785879698ti genocid nad Bosnjacima koji trenutno traje.

Nego, jesi cuo, Turska se okrece Kini i Rusiji?

Znaci li to da ce balkan biti ujedinjen pod ruskim liderstvom, ako ga ujedini Turska, jer ona je okrenuta Rusiji?

Da li ces se onda vratiti religiji koju je tvoj neki pohlepni predak odbacio zbog polozaja u nekoj sada pokojnoj Imperiji?

Sifra: snazna ekonomija, kapital, investicije, domacinsko poslovanje, oporavak srpskog sela, posao za sve a posebno mlade, postenje i poverenje, lova do krova, socijalna sigurnost i vera u sebe i svoje mogucnosti, teska sljaka, ista pravila i zakon za sve i jos koje sto u ovom smislu revidiraju sve rezultate porazne politike srpskih politickih garnitura od 1988 naovamo. Lakse reci nego uraditi ali ne i nemoguce, primera koliko hoces. Utopija? Nikako. Realno da ne moze biti realnije.

navedi dva.

ОРАО И СВИЊА
ИЛИ НАША БРАЋА ПОДМИЋЕНА ОД ТУРАКА

Једном свиња из пуна корита
пред вратима имућнога дома,
и ка умије, по свињски локаше.

Орај гордо на крутој литици
величава крила одмараше
и оштраше смртоносне канџе
бацајући пламене погледе
на све стране у прољетње јутро,
к побједи се новој готовећи.

Него свиња, како се налока,
поиздиже турин обрљани
и угледа на литицу орла.
Грокну крупно, па говори орлу:

“Шта ту чучиш на голој литици,
несретниче и гладни ајдуче,
изгнаниче под општим проклетством?
Што је твоја жалосна судбина?

Празна слава и грабеж крвави,
па и с крвљу ручак без вечере.
Помири се и предај људима,
виђи ка се живи обилато:

мени на дан три корита дају,
све пуније једно од другога;
па цио дан у глиб до ушију,
превраћам се, на свијет уживам;
ни што мислим, ни главу разбијам,
но иза сна на пуно корито.”

Орај тресну, па прикупи крила,
с презренијем одговара свињи:
“Мож се хвалит ка поштено живиш
пред свињама, али не пред нама,
јербо наше племе поносито
таквога се гнушава живота.

Него ти се чудити и није:
свињски мислиш, а свињски говориш
То ти сада дају и госте те,
ал’ не зато рашта ти помишљаш,
но док мало накупиш сланине,
па ће одмах маљугом по цику.

То погађаш, ми смо грабитељи,
под вселенским живимо процесом
опасности и крвопролића;
то су наше игре и пирови.

Но ликови наши поносити
јесу симбол земног величанства,
на крунама царскијем блистају;
јошт се круне диче и поносе
што су лика нашега достојне.”

То изрече, па хитро полети,
ка крилата из лука стријела,
у својему над облаком царству.

Оста свиња у гадном брлогу
чекајући у чело сјекиру.

Петар Петровић Његош, Пјесме, књига I, 208

Zar nije Srebrenica najteza srpska rec, a radi se o teskim investicijama u Srbiji.

Ergo, sve se uvek svodi na 780989675685785879698ti genocid nad Bosnjacima koji trenutno traje.

Nego, jesi cuo, Turska se okrece Kini i Rusiji?

Znaci li to da ce balkan biti ujedinjen pod ruskim liderstvom, ako ga ujedini Turska, jer ona je okrenuta Rusiji?

Da li ces se onda vratiti religiji koju je tvoj neki pohlepni predak odbacio zbog polozaja u nekoj sada pokojnoj Imperiji?
Turci već investiraju u bh. povratak, pa i u Srebrenici. Jedan Turčin, porijeklom Bošnjak nudi povratnicima dobre kredite za otvaranje farmi. Teško ide to sa kreditnim odborima i pisanjem biznis planova, ali ide....
Turska je u NATO savezu. Neće se oni vezivati toliko da bi napustili ovaj NATO savez. Neka bolja saradnja-moguće, a možda i blefiraju radi ''prolaza'' u EU nakon decenija čekanja na ulazak.
Balkanija je odobren projekat od strane USA. Sve pod liderstvom Turske.
Ne nego ćemo se svi vratiti na paganske Slavenske običaje. Slavićemo Da-Boga, ovog Paruna=Peruna, Vesnu, i ostale, meni nepoznate.

Korijenu su korijeni.
Ово ниси нашао на Гуглу, Србине.
BMK za Korijene, nisam time opterećen kao vi velikosrbi. Neki dan sam pogledao film NOŽ i shvatio neke stvari čime ste vi opterećeni i šta vam je važno.
Čuo sam za Gatačke četnike koji su popalili selo Umoljani ispod Bjelašnice, ali su tamošnju ubogu džamiju ostavili čitavu. Na jednom dovratku, komadu drveta urezali su riječi
''G A T A Č K I Č E T N I C I''. Ćirilicom.
Kasnije sam pokušao pronaći razlog i ispostavilo se da su ti Gaćani, ustvari iz istog plemena kao umoljanski muslimani. Gdje će brat na brata da se kolju?! Ruše svetinje svoje/tuđe.

Poslednja izmena:

Back