- Poruka
- 91.138
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prijatno joj bilo. Nemam nikakvih iskustava s njima niti želim da imam.nisu sve strašne. Vidi ovu ženu kako ih mazi
Ovo je, naravno, netacno. I tu laznu tvrdnju su *gurale* firme za prodaju suplemenata poput ajkuline hrskavice, ulje ajkuline jetre i sl. da bi naivnim kupcima tih preparata izmamljivale pare.Ajkule su jedine životinje koje se nikada ne razbole. Imune su na SVE bolesti uključujući i rak!
neka hvala...nisu sve strašne. Vidi ovu ženu kako ih mazi
Verovatno da je ta "vest" proistekla nakon je objavljena knjiga "Ajkule ne oboljevaju od raka" od William Lane i Linda Comac , 1992. godine.Ovo je, naravno, netacno. I tu laznu tvrdnju su *gurale* firme za prodaju suplemenata poput ajkuline hrskavice, ulje ajkuline jetre i sl. da bi naivnim kupcima tih preparata izmamljivale pare.
Mozete da me razuverite ako navedete neki ozbiljan izvor koji potvrdjuje ovo sto ste iznad napisali
Fascinantnog su izgleda,jesta da podilazi jeza od njih.Upecao sam na moru nekada jednu sitniju,jedva sam uspeo da izvadim kukacu iz usta.Ucinilo mi se da ce i celicna klesta da pregrize.meni je lepa dok ne zine,kada se vide oni sitni i gusti zubi,podilazi jeza.Pecao sam stuke na jezerima,ali me nikada nije bio strah,ali tad iako je bila manja,kad onako zeva za vazduh u camcu nimalo ne izgleda prijatno.Ajkule
![]()
Najraniji predak ajkule je živeo pre više od 400 MILIONA godina. Od njega se razvilo preko 500 vrsta koje poznajemo danas.
Da li imate neko iskustvo (direktno ili indirektno) sa ajkulama?
Da li vas nešto fascinira u vezi njih?
Koža ajkule je veoma hrapava i pod ruku podseća na šmirglu. To je zato što je koža sastavljena od minijaturnih ZUBA. Ronioci su prijavljivali da i blaži udarac ajkule može da pocepa ronilačko odelo. Ako ste toliko hrabri da pomazite ajkulu, ne činite to od repa prema glavi jer možete da se posečete! |
Ženke ajkule imaju deblju kožu Za vreme parenja, mužjak ajkule grize žensku da bi zauzeo pravilan položaj. Muške ajkule takodje imaju oštre ostruge na genitalijama da bi se dobro učvrstili za vreme parenja. Zbog svega ovoga, ženke ajkule su razvile deblju kožu da bi izdržale ovakvu "romansu". |
3. mesto Bik Ajkula je odgovorna za 100 neprovociranih napada na ljude. Jedu sve što stignu a mogu i da udju u slatku vodu! | |
2. mesto Tigar Ajkula ima prijavljenih 111 neprovociranih napada. Takodje ne mari šta jede, uključujući i otpad. | |
1. mesto Velika Bela Ajkula je najopasnija od svih ajkula sa prijavljenih 314 neprovociranih napada na ljude. Postoje mnogi prijavljeni slučajevi napada velike bele ajkule u Jadranskom moru. Prvi zabeležen slučaj se desio u Trstu 1. septembra 1868. godine. |
Imala sam priliku da dodirnem kožu morske mačke (one su male ajkulice koje su oko 20- 30 cm i ima ih u Jadranskom moru) i osećaj je kao da dodiruješ šmirglu. Kod velikih je verovatno mnogo rapavije i oštrije.
Koža ajkule je veoma hrapava i pod ruku podseća na šmirglu. To je zato što je koža sastavljena od minijaturnih ZUBA. Ronioci su prijavljivali da i blaži udarac ajkule može da pocepa ronilačko odelo. Ako ste toliko hrabri da pomazite ajkulu, ne činite to od repa prema glavi jer možete da se posečete! Pogledajte prilog 778566