'AJDEMO U BEOGRAD, JER TAMO IMA SVE...

LPhoklica:
NNNEEEmoje da dolaziteeee...nema ništa ovde!
(a ja ne volim da slušam drugačiji akcenat....nemojte se uvrediti, samo sam...isktena)

Evo ja ću da ti kažem da ti bude lakše, da ne bih došla da živim u BG, ni kad bi me zvali (a niko me i ne zove, hi, hi). A to što ljudi idu u BG, zbog stvari koje nemaju u svom mestu, recimo neke medicinske ustanove, itd...i treba da idu jer Beograd se ne gradi samo parama Beogradjana, već svih nas.
25.gif

Joj ljudi, shto tako napadate Bg. Ja ga bash volim. :D Malo je prljav, smogan i malchice necivilizovan :( ali ja ga volim. Ima bash svega u Bg, samo se treba malo vishe raspitati. Danju je super za shetnju (Kalish, Koshutnjak, razni parkovi), sport (1000 teretana, opet Koshutnjak), kaficu (milijardu kafica za svachiji ukus), uchenje, zezanje... Nocu je fenomenalan. Izlasci (ponovo za svachiji ukus). Odesh do splavova, na neki rejv, do KST-a, SKC-a, Doma Omladine... Samo treba malo vishe istrazivati i super je. Naravno, ima i milion loshih strana ali ipak... :D :D

zainteresovana:
Beograde, Beograde, na ušću dveju reka ispod Avale...
01_2.gif

:P
A zašto? Ovde sam se rodila, ovde sam odrasla, ovde sam rodila decu, ovde mi je rodbina, najdraži prijatelji... Za svaki ćošak me, maltene, veže neka uspomena...Gde god da sam bila, uvek bi mi zaigralo srce kad stignem "nazad u veliki, prljavi, grad".

E, uzela si mi rec iz usta. Ne mogu da opisem taj osecaj kada se vracam od nekud...a pogotovo ako duze nisam bila...`oce srce da mi iskoci samo dok mu se priblizavam. A ranije dok jos nije bio srusen toranj na Avali takmicili smo se ko ce pre da ga vidi...:D
Ili iz aviona kad vidim ono polje bulki oko aerodroma...Volim ga jasta, sa svim njegovim vrlinama i manama, uvuko mi se pod kozu! :D

01_2.gif

Toliko što se ljubavi tiče. Ali grehota je što smo ga ovako zapustili i naružili. :cry: Mnogo su ružne i tužne ove godine iza nas, pa valjda i nije moglo drugačije.
A što se življenja ovde tiče...uf! :roll: Ja već polako sebi pripremam odstupnicu na 70km odavde, u manjim mestima se mnogo lagodnije živi. A opet ću moći da budem tu za sat vremena, kad mi se prohte! :P

zainteresovana:
01_2.gif

A zašto? Ovde sam se rodila, ovde sam odrasla, ovde sam rodila decu, ovde mi je rodbina, najdraži prijatelji... Za svaki ćošak me, maltene, veže neka uspomena...Gde god da sam bila, uvek bi mi zaigralo srce kad stignem "nazad u veliki, prljavi, grad".
E, da, ovo me asociralo na nesto sto sam primetila da mi se desava svaki put kad odlazim iz Beograda...
Neka se tuga uvuce u mene svaki put kad ga napustam, kad se vracam kuci :(
I svaki put pomislim kako jedva cekam dan kada cu se VRACATI U Beograd, a ne ODLAZITI IZ Beograda :D
Naam se da ce se to desiti uskoro :roll:

Nestasna Ameba:
zainteresovana:
01_2.gif

E, da, ovo me asociralo na nesto sto sam primetila da mi se desava svaki put kad odlazim iz Beograda...
Neka se tuga uvuce u mene svaki put kad ga napustam, kad se vracam kuci :(
I svaki put pomislim kako jedva cekam dan kada cu se VRACATI U Beograd, a ne ODLAZITI IZ Beograda :D
Naam se da ce se to desiti uskoro :roll:

A da ti nadjemo momka za udaju :oops:

E beograd ma voleo sam ga a volim ga i sada mada je to u stvari sada ravno perverziji .... toliko je divljaka doslo u bg a kolko ih je odavde podivljalo sve neki nadobudni bizmismeni* ( koji ne znaju ni kako im se deda zvao ) ljudi vode pse da seju nagazne mine ( ma i ja imam psa al vodim racuna gde obavlja nuzdu!) politicari sve vise ugovaraju skupe radove da uzmu sto vece provizije a mi posle to treba da placamo ... jbg dodje mi da prodam kucu i da odem al zaista u trope i da otvorim kafanicu kao onu u tropical heat ( davno bese ta serija) i da prodajum ladno picje turistima i da knjavam pod palmom i jedem mango i mangustan i ostalo tropsko vocje i stalno ima mladog kukuruza ... al kad odem oce srce da mi pukne za coskovima gde sam se igrao ko dete pa opet ajd nazad ... proklet je ovo grad...

Captain Jack Sparrow:
E beograd ma voleo sam ga a volim ga i sada mada je to u stvari sada ravno perverziji .... toliko je divljaka doslo u bg a kolko ih je odavde podivljalo sve neki nadobudni bizmismeni* ( koji ne znaju ni kako im se deda zvao ) ljudi vode pse da seju nagazne mine ( ma i ja imam psa al vodim racuna gde obavlja nuzdu!) politicari sve vise ugovaraju skupe radove da uzmu sto vece provizije a mi posle to treba da placamo ... jbg dodje mi da prodam kucu i da odem al zaista u trope i da otvorim kafanicu kao onu u tropical heat ( davno bese ta serija) i da prodajum ladno picje turistima i da knjavam pod palmom i jedem mango i mangustan i ostalo tropsko vocje i stalno ima mladog kukuruza ... al kad odem oce srce da mi pukne za coskovima gde sam se igrao ko dete pa opet ajd nazad ... proklet je ovo grad...
Sa' će da me 'apse, al' ne marim...
PROKLETA JE OVO DRŽAVA BREEEEE :x

Jadan je Beograd pored svih bahatih dodjosa..to vise nije isti grad ili smo svi manje primecivali neke stvari..
Moze se vrlo lako desiti da u gradu u kom ste rodjeni dobijete po nosu od nekog rmpalije "sa akcenat" zato sto ste mislili da bi svi trebalo da imamo osnovnu kulturu..Iskreno,smucilo mi se sve to.
Ovde je ocigledno svako dobrodosao,ajde ok,ali ta doza primitivizma vise nije laka za podneti..Masa seljobera na ulici,u gradskom prevozu,po fakultetima,javnim mestima sa "zadatkomdauspeposvakucenu" pa bio taj uspeh bar da mazne toalet papir,ne plati kartu ili sta vec definitivno bode oci.Na zalost,Beograd ce srdacno prihvatati i njihove (sto bi rekla moja sestra)mladunce..i eto sve u krug..Metropola je pravo iskusenje..
Mislim da su trenutno u Beogradu Beodradjani izumiruca vrsta..

PS/Sa Novim Sadom,iako cujem slicne komentare,imam zaista fino iskustvo..ok,mozda naizgled,ali i naizgled je bolje od "uopste"..

radde:
Jadan je Beograd pored svih bahatih dodjosa..to vise nije isti grad ili smo svi manje primecivali neke stvari..
Moze se vrlo lako desiti da u gradu u kom ste rodjeni dobijete po nosu od nekog rmpalije "sa akcenat" zato sto ste mislili da bi svi trebalo da imamo osnovnu kulturu..Iskreno,smucilo mi se sve to.
Ovde je ocigledno svako dobrodosao,ajde ok,ali ta doza primitivizma vise nije laka za podneti..Masa seljobera na ulici,u gradskom prevozu,po fakultetima,javnim mestima sa "zadatkomdauspeposvakucenu" pa bio taj uspeh bar da mazne toalet papir,ne plati kartu ili sta vec definitivno bode oci.Na zalost,Beograd ce srdacno prihvatati i njihove (sto bi rekla moja sestra)mladunce..i eto sve u krug..Metropola je pravo iskusenje..
Mislim da su trenutno u Beogradu Beodradjani izumiruca vrsta..

PS/Sa Novim Sadom,iako cujem slicne komentare,imam zaista fino iskustvo..ok,mozda naizgled,ali i naizgled je bolje od "uopste"..

Nije to samo u Bg, svuda je slična situacija .I varošica je za nekog metropola...migracija će uvek biti ...a svaki doseljenik nosi sobom deo starog kraja.

Back