Ajde sad vi OZENJENI i oni PRED BRAK kazite nesto...

Samantha Jouns:
pa stvar je u tome sto jedan moj prijatelj je u vezi sa curom 13 godina i treba da se uzmu tj da bude svadba sd 14.10. ali njemu je sad neka frka....i hvata ga panika,.mada ni meni nije jasno jer su tolikjo dugo zajedno i jos 3 godine i zive zajedno...ne vidim sta moze ovde da bude panika!
Ma, nije se taj uspaničio, samo je našao nešto drugo da je** !!!

Ijao jeezim se...vidi koza mi smirgla sako :lol: ....ma grozota ti brakovi i veze od 13 godina fuj. Sada znam ako mi se vernik uspanici pred brak...noga!! :)
O cemu li ta zena misli majke ti jel trudna? Jos crnje i gore. Jbt vise nema normalnih udaja i zenidbi...ima ali je ipak previse ovih caknutih. Menito lici na imam mamu kuci a napolju cu da nadjem sta mi treba....fuj sve u svemu.

paradizo:
Ja i ti luna se u opste ne poznajemo, i zato ja necu dozvoliti sebi da donosim bilo kakve konstantacije o tvom karakteru, to cu ostaviti tvojim bivsim momcima, isto kao sto si ti trebala taj sud da ostavis mojim bivsim ili sadasnjim devojkama.
Ja sam(mislim) jedan od retkih forumasa koji je za jednakost madju partnerima, i podrzavam bracni zivot, ali samo ako je on uspjesan, a ne nikako pod nekom silom ili presiom, navodno radi djece, to nikako. Da bih bio jasan, ako brak funkcionise onda je ok, ali ako je stalno u nekim problemima onda je bolji kulturan razvod od prisilnog braka, gdje i jedno i drugo snose podjednaku brigu o djeci i svremena na vreme izlaze na ruckove i redovna familijarna druzenja. Nikako ne treba djecu vaspitavati protiv jednog roditelja, navodno sto je moje misljenje da je njena greska naseg razvoda,jer to donosi kompleks djeci, pogotovo u ranim godinama kojeg se tesko mogu otarasiti. Zato ako su roditelji bili orni u seksu i tako se zarko voljeli, da su stvorili novi zivot, onda ne valja posle izvesnog vremena pljuvati po tome. I zbok toga kazem, ako zena iz tih razloga ne zeli brak, onda neka postane majka jer joj je to priroda dala, znaci ja se ovdje ne sekiram za nikoga, nego jednostavno iznosim moje misljenje kao mnogi drugi, jer je to svrha ovog foruma...Pozdrav i tebi.

Ali kolko ja vidim tebi se svidja da napravis dete a da ga neko drugi podize....to je zanimljivo. Zaso misili da je zenama primarno da budu majke. Boze sacuvaj...a muskarcima je primarno sta? Da budu tetke???? Ocevi se vise ne racunaju. Svasta. Mislim na onaj predhodni post naravno...ali to je opet tvoje misljenje i devojke ja imam jedan super metod a to je da uvek dovedete tipa muskatca drugaricu prijatelja sta god da filozofira i izgovara sustinske recenice ovog tipa znas ja mislim to i to. I lepo vidis oma s kim imas posla. Nemam nista protiv tete licno @paradizo samo se ne slazem s tvojim stavom
Pozdrav
p.s Ja sam vise zaintrigirana kako neko u danasnje vreme moze da radja be plana i slucajno ili kako god vec. Ta deca se ne radjaju sama....neke zene mozda misle da ce decom da zadrze muskaraca i to je stvarno pateticno .....i slazem se tu s tobom da je mnogo bolji razvod nego zivot u paklu. Ili samo zivot u koji ne funkcionise kako treba.

NevenaBGD:
Ali kolko ja vidim tebi se svidja da napravis dete a da ga neko drugi podize....to je zanimljivo. Zaso misili da je zenama primarno da budu majke. Boze sacuvaj...a muskarcima je primarno sta? Da budu tetke???? Ocevi se vise ne racunaju. Svasta. Mislim na onaj predhodni post naravno...ali to je opet tvoje misljenje i devojke ja imam jedan super metod a to je da uvek dovedete tipa muskatca drugaricu prijatelja sta god da filozofira i izgovara sustinske recenice ovog tipa znas ja mislim to i to. I lepo vidis oma s kim imas posla. Nemam nista protiv tete licno @paradizo samo se ne slazem s tvojim stavom
Pozdrav
p.s Ja sam vise zaintrigirana kako neko u danasnje vreme moze da radja be plana i slucajno ili kako god vec. Ta deca se ne radjaju sama....neke zene mozda misle da ce decom da zadrze muskaraca i to je stvarno pateticno .....i slazem se tu s tobom da je mnogo bolji razvod nego zivot u paklu. Ili samo zivot u koji ne funkcionise kako treba.
Ne sekiraj se, dete cu ja podizati, daj ga onda mene ako ga ti ne mozes podizati, ti u stvari nisi u opste dobro procitala moj tekst, ja sam rekao da cemo ga zajdno podizati a ne kao sto ti kazes "da ga neko drugi podize", ja cu ga podizati i tebe i dete, ako treba, samo ga ti rodi, ako mozes i hoces, zato se ne sekiraj, samo ti resi da budes prava mama, normalno sa pravom osobom... pozdrav.

NevenaBGD:
Pa sto mislis da ja ne bi bila prava mama?:) Mozda nisam razumela sta si pricao nisam pazljivo citala i zato sory ako sam pogresila. Samo su mi zalosne te price. Ne razumem zasto ljudi jednostano ne ostanu sami zaboga. Toliko je odvratno ziveti u tako ponizavajucim vezama....fuj....samo da to ne dozivim nikada!
Poz

Mislim da je svemu tome razlog nezrelost partnera, ipak da bi brak bio idealan muskarac mora da bude nesto stariji i iskusniji od zenske. Jedino ako on bude odradio svoje provode i bude svestan zivota, tek onda ce njegov brak moci da funkcionise kako treba, u protivnom tu ce uvek da bude trzavica i svadja koje prerastaju u mnogo veci problem, a to je razvod.
Nadam se da ces ti imati svu srecu u tvom braku, koju ti zelim...
POZ. I TEBI.

Reci cu vam samo nesto iz svima nam drage Bosne u kojoj na zalost radim jer u Srbiji stvarno buducnosti nema. Elem u Bosni su poznati po tome da nece da rade, da piju, seksaju se do ludila jedu do povracanja i sve ultra mega giga. Sta da vam kazem nasao sam sebe tamo.... Pustacu vam jednu po jednu izreku pa vi vidite da li je dobro biti u braku ili ne. Kazu: Nije bitno ko utiskuje vec ko potpisuje... Sledeci put jos mudrosti iz Bosne.... Pozzzz

Nole1:
Reci cu vam samo nesto iz svima nam drage Bosne u kojoj na zalost radim jer u Srbiji stvarno buducnosti nema. Elem u Bosni su poznati po tome da nece da rade, da piju, seksaju se do ludila jedu do povracanja i sve ultra mega giga. Sta da vam kazem nasao sam sebe tamo.... Pustacu vam jednu po jednu izreku pa vi vidite da li je dobro biti u braku ili ne. Kazu: Nije bitno ko utiskuje vec ko potpisuje... Sledeci put jos mudrosti iz Bosne.... Pozzzz

Mnogo si sladak Nole :arrow: ali vrlo je bitno i ko i kako utiskuje :arrow: a i ko potpisuje :arrow: pozdrav Nole :arrow: javi se ponovo ;)

NevenaBGD:
Ijao jeezim se...vidi koza mi smirgla sako :lol: ....ma grozota ti brakovi i veze od 13 godina fuj. Sada znam ako mi se vernik uspanici pred brak...noga!! :)
O cemu li ta zena misli majke ti jel trudna? Jos crnje i gore. Jbt vise nema normalnih udaja i zenidbi...ima ali je ipak previse ovih caknutih. Menito lici na imam mamu kuci a napolju cu da nadjem sta mi treba....fuj sve u svemu.

O CEMU TI PRICAS MAJKE TI??? :?:?:?:?:?:?:?

Nemojte molim vas brak idelizovati i shvatati ga onako kako vam nalaze popularna kultura. U braku sam vec deset godina pa eto, imam neko iskustvo.
To sto se neko navodno "uspanici" pred zenidbu ili udaju je mozda i prihvatljivo, ali ako si siguran da je to prava osoba za tebe, cemu panika. Uostalom, ni za sta u zivotu nema garancije, pa ni za brak.
Stoga nemojte traziti ama bas sve dokaze da je upravo to prava osoba za vas, jer nikada ih necete naci. To se na sracunava na papiru nego je to osecaj koji imate ili nemate. I ako ga imate, nemojte da vam bas svaka sitnica ili sumnja pokvari zelju da sa nekim zivite...inace ili necete ziveti ni sa kim, ili cete na kraju prihvatiti najmanje losu opciju od preostalih

Samantha Jouns:
Dobro ja sam samo pitala i trazila muska misljenja koji imaju iskustva sa svim tim....ali kad je neko vec 10 godina sa nekim u vezi...onda bi to trebalo da bude TO i ne bi trebalo da bude nikakve panike....Tako ja razmisljam...ne znam nemam iskustva...

Sreco pravi muskarci ne panice.
Mamine maze da!!
( odvikavanje vecine muskih od majchine sise je tezak proces,a navikavanje njegove majke na to da ce njen muski od danas biti na tvojoj (sisi) je jos TEZI proces )!!

Samantha Jouns:
...sta je to zbog cega vi pocinjete da panicite pred brak,....

Znaci imate devojku sa kojom se zabavljate godinu, 5, 10,.zivite sa njom..i dodje vreme da se zenite za nju,..i onda mesec dana pred svadbu pocnete panicite zbog toga...Zasto? Kako?
necu da nagadjam hocu da mi objasnite tu psiholosku situaciju?

Nisam musko ali ipak.... :wink: Svaka veza ima svoje faze...opet ja blalala.... :lol: I za sve te faze je pozeljno, da ne traju suvise kratko ili suvise dugo...znaci sve treba, da ide nekim tokom cak redosledom....
Znaci koliko god velika ta ljubav bila, ako nema tog "pravog" toka, veza puca! Ljudi jos uvek ne shvataju, da se je za brak, vezu potrebno BORITi SVAKI DAN! Pogotovo muskarci...misle, da sad kad su u braku, vezi to je to, netreba nista raditi vise...Svi se mi menjamo, nase zelje se menjaju, okolina...i sto duze odlazes, neke stvari koje moraju ili bi trebale, da se dese, ubrzavas propadanje, pucanje veze...i ako par nije dovoljno vest, da prepozna i prihvati promene...neminovan je raskid..

Ljudi cesto zaborave ili pak nemaju vremena,. na romantiku, paznju, razgovore, iskrenost..itd...sto je jako bitno za vezu, brak...
Ljudi u svoj zagovor obicno kazu: "Nestala je romantika, strast"....Romantika je uvek tu, mi zaboravimo na nju!!!
Ljubav moze, da traje ceo zivot! Ali tu treba monooogoo truda, a vecina mladih i nece dovoljno, da se trudi...cim iskrsne manji problem, sta me briga mogu ja i bez tebe, mozda je i bolje, da nismo zajedno i sl...U ljubavi ne smes, da budes ponosan, gord, glup, da teras inat itd...takvim ponasanjem rizikujes, da izgubis nesto vredno....
.
Nekako mi se cini, da svi oni koji ne veruju u brak, ustvari ne veruju ni u ljubav...ili se plase, ili je to cisto njihov izbor, zive takav zivot...

I nije strasno ako se neko uspanici pred brak...to je stresan period, desavaju se promene...i ne uspanice se samo muksarci vec i zene...zavisi kakav si tip i kako prihvatas neke stvari....

Eto , zaista postoje cudne situacije kao sto je Psiholoque rekao negdje na prvoj strani.....
Oni koji su u dugoj , predugoj vezi , a ne ozene tu djevojku , zaista je ne vole.....i ne treba zabavljati se toliko, cemu to?
Moj primjer:
U vezi smo godinu dana , prije 10ak dana samo se vjerili, a on je prekinuo vezu koju je imao prije mene (mi smo se tada smekali) od 7 godina. I kada smo razgovarali tada, kao prijatelji....nije mu padalo na pamet da se ozeni, bar ne sa njom....Onda pitam se ja cemu to gubljenje vremena , i s njegove i s njene strane....???
A eto mi to obavismo poslije godinu dana , tako spontano, sa velikom zeljom , zarom....
Znaci stavri se dese onda kada se to zaista osjeca , kada je vrijeme za to, i kada je sa PRAVOM osobom!

I tu nema panike (to je bila tema zar ne ??? ;) )

Back