Ајахуаска (ayahuasca)...

Pejotl, između ostalog?
Nije se igrati sa tim stvarima.
Ako se te stvari ne koriste uz vođstvo kvalifikovanog čoveka, i sa nekom svrhom, lako se sklizne u puku narkomaniju..a to nikom nije cilj, je l' .

Poenta je da sve te dubine i visine čovek može da doživi i bez takvih pomagala.

Mene zanima da li postoje slicne biljkice na nasim prostorima ovde dzabe mi pricate za one strane kad sam rob i zivim u srbiji gde je takav sistem nametnut da je veoma tesko otici van zemlje...

Postoje, naravno...

Nasa domaca KUDELJA (konoplja) je SESTRA RODJENA od indijske konoplje (marihuane).

Sadrzi iste alkaloide i ima isto dejstvo. (neznatno slabije)

Kada sam bio dete, zapazio sam da u usevu konoplje ne raste ni jedan drugi korov, iako nisu primenjivani herbicidi.

A secam se da mi je mama govorila: "Nemoj da se zavlacis u kudelju, jer tamo ako zaspis - vise nikada se neces probuditi!"

Postoje, naravno...

Nasa domaca KUDELJA (konoplja) je SESTRA RODJENA od indijske konoplje (marihuane).

Sadrzi iste alkaloide i ima isto dejstvo. (neznatno slabije)
Konoplja koja se uzgaja(industrijska konoplja) sadrži izuzetno nizak nivo tetrahidrokanabinola(THC), ispod 0.3%. Primera radi u cvetovima ženskih biljaka kanabis sative i kanabis indike, nivo THCa prelazi 30 %. Tako da je znatno slabije.

Što se ovog pića tiče pravi se od istoimene biljke botaničkog naziva Banisteriopsis caapi,
i listova biljke chacruna Psychotria viridis.

Vidi ga samo :D

Poslednja izmena:
Konoplja koja se uzgaja(industrijska konoplja) sadrži izuzetno nizak nivo tetrahidrokanabinola(THC), ispod 0.3%. Primera radi u cvetovima ženskih biljaka kanabis sative i kanabis indike, nivo THCa prelazi 30 %. Tako da je znatno slabije.

ja ne verujem u ove podatke.

Canabis sativa i Canabis indica su ISTA VRSTA u dva varijeteta.

Naravno da nauka NE MOZE iz komercijalnih razloga da kaze da sadrze isti alkaloid, jer bi time jako zajebala industriju (pogotovo ranije, kada su kudeljna vlakna bila veoma cenjena za brodsku uzad i odecu)

Isto se desava i sa makom kada ga dele na jestivi i opiumski mak. I jestivi mak sadrzi opijum, samo o tome niko mnogo ne prica, bar u Evropi jer se tamo mak dosta koristi u ishrani, farmakologiji i industriji.

Nauka i njeni rezultati su UVEK u sluzbi industrije i politike, nikada na zalost nije obrnuto.

Back