Ајахуаска (ayahuasca)...

Знам за нет, и читам, али људи по нету пишу све и свашта (видим има и неки сајт где можеш да купиш ајахуаску), али не знам шта је од свега тога истина...
А није да не бих пробао..

meni nije jasno zassto je ova tema na mistrerijama? msm haludze tesko da se mogu nazvati natprirodnom pojavom...mozda cenis da je najveca verovatnoca da bas na ovom podforumu naletis na nekog sa iskustvom? :lol:

Халуцинације у којима добијаш информације како да победиш своје проблеме, болести, па и неизлечиве, по мени су натприродна појава...
А шта знам, ако модови сматрају да ово треба да иде негде другде, нека пребаце тему..

to nije natrpirodna pojava...nego samo podsvest radi pretpostavljam..ne znam nemam iskustvo...a ovo za neizlecive bolesti bas i ne verujem....

Не знам, по нету пише свашта, а пре неког времена ми је до руку дошла и књига неког Европљанина који је живео међу Индијанцима и пробао ајахуаску, он је чак развио целу теорију о томе да ајахуаска уствари помаже успостављању везе са својом DNK, тзв. излазак на ниво генетске информације. Вибрације DNK по њему уствари представљају размену инфомација, тј. оно што многи називају колективна свест, силаском на ниво DNK информације може се ступити у везу са том колективном свешћу и бла бла..

hmmm ma navukao se garant...ok ne znam o toj biljci mnogo, gde raste, juzna amerika? po toj logici bi trebalo da konzumenti pucaju od zdravlja...zastop se onda obolelima od raka ne bi prepisivala ova terapija? svetska zavera zdravstvene mafije? ili je to tek novo otkrice jos nepoznato svetu, koja zbog ove zavere nece ni biti otkriveno...:D

hmmm ma navukao se garant...ok ne znam o toj biljci mnogo, gde raste, juzna amerika? po toj logici bi trebalo da konzumenti pucaju od zdravlja...zastop se onda obolelima od raka ne bi prepisivala ova terapija? svetska zavera zdravstvene mafije? ili je to tek novo otkrice jos nepoznato svetu, koja zbog ove zavere nece ni biti otkriveno...:D

Да, јужна Америка. Конзументи су углавном пред истребљењем од стране "цивилизације". Иначе, не знам да ли си чула за отров КУРАРЕ, Индиоси га користе у лову, њиме намажу стрелице, и кад животиња бива убодена, отров је паралише, а не убија, чиме њено месо остаје јестиво.
Кураре се прави као компликована смеша разних врста биљака које тамо расту, на питање ко им је дао рецепт, Индиоси су одговорили да им је рекла ајахуаска, тј. неки шаман је давно у визији коју је имао после конзумирања ајахуаске добио информације које биљке, како, и у ком односу да помеша да би направио кураре...

Што се рака и других тешких болести тиче, ту се заиста обрћу милијарде долара, процени сама..

da cula sam za kurare...a od koje biljke se pravi, jel i ova ajahuaska mozda sastojak?

Није, тај Европљанин је мислио да је кураре биљка којој су урођеници случајно открили паралишуће дејство.
Међутим, када је видео да је кураре уствари комбинација две биљке које расту одвојено (не знам им имена) и чији начин припремања није једноставан, схватио је да ту не може бити случајности..

Ne znam za biljku iz naslova ali znam za jednu kojoj pripisuju slično dejstvo.

Salvia divinorum
http://4.***************/_SmqSa90BDlc/TEfDJcXZGAI/AAAAAAAABZE/2xMsyKimFgk/s1600/planta_salvia_divinorum.jpg

Vrsta žalfije koja raste u Južnoj Americi. Koristili su je i koriste je južnoamerički šamani.
Sadrži jedinstvenu psihoaktivnu supstancu salvinorin A koji se smatra najsnažnijim prirodnim halucinogenom.
Tradicionalno se uzima tako što se listovi gnječe u vodi, pa se ta tečnost pije, ili se sirovi listovi žvaću, a takođe se uzima i pušenjem listića.
Iako zabranjena u nekoliko država. kod nas je savršeno legalna mada ju je nemoguće nabaviti.

D.M. Turner's book Salvinorin—The Psychedelic Essence of Salvia Divinorum quotes Daniel Siebert's summarisation, mentioning that the effects may include:

Uncontrollable laughter
Past memories, such as revisiting places from childhood memory
Sensations of motion, or being pulled or twisted by forces
Visions of membranes, films and various two-dimensional surfaces
Merging with or becoming objects
Overlapping realities, such as the perception of being in several locations at once

One firsthand journalistic account has been published in the UK science magazine New Scientist :
The salvia took me on a consciousness-expanding journey unlike any other I have ever experienced. My body felt disconnected from 'me' and objects and people appeared cartoonish, surreal and marvellous. Then, as suddenly as it had began, it was over. The visions vanished and I was back in my bedroom. I spoke to my 'sitter'—the friend who was watching over me, as recommended on the packaging—but my mouth was awkward and clumsy. When I attempted to stand my coordination was off. Within a couple of minutes, however, I was fine and clear-headed, though dripping with sweat. The whole experience had lasted less than 5 minutes.

Prema starozavjetnom opisu, mana je bila kao zrno korijandera (lat. coriandrum sativum), jednogodišnje biljke iz porodice Apiaceae, podrijetlom iz Azije. Visoka je između 30 i 90cm, aromatska (s eteričnim uljima), bijela (Izl 16,31), nalik na bdelij (prirodna mirišljava smola žute boje). Kupi se prije izlaska sunca. Melje se u ručnom mlinu ili u stupi (Br 11,7). Od nje se pravi pogača (Br 11,8), peče se kao kruh ili kuha (Izl 16,23). Ima okus medenog kolača (Izl 16,31) ili kolača zgotovljenog u ulju (Br 11,6). Stari zavjet spominje je 14 puta. Najstariji izvještaj o "mani" nalazi se u Knjizi Brojeva (11,6-9). No tumači se razilaze oko smještaja čuda, neki smatraju kako jahvistička predaja čuva bolje dokaze i stavlja čudo "mane" i prepelica u blizinu Kadeša, dok svećenička tradicija čudo stavlja prije dolaska na Sinaj. Jahvistička tradicija navodi "manu" kao razlog za mrmljanje, neposlušnosti i pomanjkanje vjere: "To bijedno jelo ogadilo se duši našoj" (Br 21,5). "Mana" im se čini kao odvratno i jednolično jelo. Dok je za svećeničku tradiciju "mana" bila čudo i objavljenje Božje riječi. "…kruh koji je imao u sebi svaku slast i ugađao svakom ukusu…" (Mudr 16,20).

Postoje i lekoviti kaktusi.. San Pedro ((sveti petar).. gnev boziji ce sa radoscu uzivati u njemu..) i Pejotl.
oba sadrze Meskalin.. koji je kazu jako dobar..
kao i ajahaska nalaze se najcece u Peruu i Ekvadoru i po juznoj americi...
ovom forumu treba neko sa tog kontinenta.. da organizujemo trgovinu..
220px-Starr_070320-5799_Echinopsis_pachanoi.jpg
220px-San_Pedro_Stars.jpg

220px-Flowering_peyote_cactus.jpg

Sve ovo su bozanske biljke, tj vanzemaljske.. ko ih uzme.. moze da komunicira sa vanzemaljcima, nasim precima koji su ih ostavili ovde pomazuci spiritualni razvoj zemaljskog coveka ka visem nivou svesnosti kao put uzdizanja i spasenja.

judeohriscanke religije su nastale po modelu ovih biljaka.
tako da je pomenuti San pedro postao Sveti petar.
Marihuana je Marija bogorodica.
Isus Hrist je Magicna pecurka
DMT je sveti Dimitrije

Молим да се јаве они који су тренутно у јужној Америци..

A la orden, gosp. ccatapillar !?

Hocete li da Vam posaljem malo povijuse Banisteriopsis caapi, ili kako je u narodu popularnije nazvana Ayahuasca...

Ta biljka vam, ako je skuvate i popijete, vec za pola sata pocinje da podise nivo serotonina, pa se osecate jako lepo i niste vise depresivni...(Inace, ovaj sok je izuzetno gorak, gorci od pelena)

Slican efekat daje i lek Seraprim, u povecanim dozama.

Ali pazite: nekada moze da vas zavede pa da sami sebi nacinite neko zlo, cak i da se samoubijete!

Ima toga ovde, meni raste iza kuce....;)

A la orden, gosp. ccatapillar !?

Hocete li da Vam posaljem malo povijuse Banisteriopsis caapi, ili kako je u narodu popularnije nazvana Ayahuasca...

Ta biljka vam, ako je skuvate i popijete, vec za pola sata pocinje da podise nivo serotonina, pa se osecate jako lepo i niste vise depresivni...(Inace, ovaj sok je izuzetno gorak, gorci od pelena)

Slican efekat daje i lek Seraprim, u povecanim dozama.

Ali pazite: nekada moze da vas zavede pa da sami sebi nacinite neko zlo, cak i da se samoubijete!

Ima toga ovde, meni raste iza kuce....;)

Уозбиљи се Блајби, нисмо на пдф Политика.
Знам да живиш у Венецуели, ако имаш воље за озбиљну причу, можемо да причамо, јер ово нису ствари за зезање...

Back