Aikido i Realni Aikido reopen

Мани се ове приче... Како и због чега је баш Реални Аикидо узет да се "тренира" у специјалној бригади је само показатељ слабог знања људи који су одлучивали.
Иначе још тамо од 2012.год је одређен број припадника спецбр упућен на "курс за извођаче обуке из Реалног Аикидоа" који су водили инструктори из Љубинке организације.... Све момци који су тренирали по две и више дисциплина...
Па и овај тендер је тако био постављен да би се помогло Љубиној ћерци да створи "име" тј да би се причало како она ето тренира специјалци. ..
За шта служи реални аикидо у Спецбр?
Па за једино за шта и може да послужи... За приказивање "вештине" на јавним наступима народу који и онако нема појма какво би то требало да буде војно борење...
Да се разумемо и ти момци који су прошли те обуке за извођаче обуке и изводе те јавне демонстрације, свесни су да је то њихово знање неупотребљиво за блиску борбу...
Trebao si ti sa Systemom da se pojavis kod njih, mozda bi te angazovali, :)

Trebao si ti sa Systemom da se pojavis kod njih, mozda bi te angazovali, :)
Обзиром на "захтеве" и "очекивања" надлежних, Система није могла да дође у обзир... С друге стране у том моменту само један инструктор у Србији би могао да изгура квалитетнији програм али је и он пар година пре тога одлучио да се посвети искључиво приватним "туризмом"... Други инструктор који је у то време био најактивнији и са најјачим клубом, није служио војни рок тако да би било нереално очекивати...

Пре те одлуке да се јавно ради реални Аикидо, покушавао је да се некако успостави сарадња са Крав Магом, али пошто њима није требала реклама већ озбиљна средства за рад (имају озбиљан војни програм).... Одабран је Љуба који иако то његово није функционално за војску није тражио никакв средства (ни финансијска нити за обуку).

Све вештине које своје технике заснивају на држању, повлачењу....било каквом контакту, са КИМОНОМ, су напросто речено бесмислене у данашњем свету. Рецимо пре овог реалног аикида, МУП Србије/ Југославије, тј тада СУП, је "обожавао" џудо!
Сад видим да се иста школа незнања наставила и даље...иако један обичан рвач, слободним стилом, брише под са џудистима...
Све те "рвачке" кимоно-вештине, су лепе на око и за такмичења, али у стварном животу, где нема кимона, који је био део стварног живота Јапана, до пре 150 година, оне постаје неделотворне. А поготово не за војску и полицију...
Такође, сва она држања и повлачења за ручни зглоб, су последица тога што је тај део тела једини био откривен у Јапанској ношњи. Данас више није тако.

Sunce ti ***** retardirano, sta ovo znaci;
Real Aikido is Serbian self-defense martial art.
Real aikido is first and only Serbian ultimate fighting and self-defense martial arts.
Real Aikido (Serbian Cyrillic: Реални аикидо) is a martial art developed by Ljubomir Vračarević, a self-defence instructor from Serbia.
Ti em nisi mogao da mu platis, em ono drugo, tako mu se svodi sve na isto
, :lol:

Znači da ovo što ti piskaraš ovde su gluposti :D

Igiboy ,Veze , s vezom nemas: Pojam mašala potiče iz arapskog jezika, od reči Mā šāʾ Allāh, što znači Božija volja. Ovo je fraza karakteristična pre svega za muslimane, ali se ustalila i na prostorima naše zemlje.

Njegoševi dani III
, Nikšić 2010.Zenaida Karavdić
Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine
Poštapaice i uzrecice u bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku

Bosanski i crnogorski jezici ne postoje. Što se tiče te "poštapalice", kao što sam već napisao najviše je koriste Muslimani iz BiH, i dal se prevodi kao "Alah je velik" ili "Alahova je volja" nije toliko ni bitno. Poenta je da si ti napisao "što bi rekli Crnogorci" a čak i u tom tekstu piše "ova fraza je karakteristična pre svega za Muslimane" kao što sam i napisao. Dakle mani se više lupetanja, nisi toliko glup da ne primetiš kada preteruješ.

Обзиром на "захтеве" и "очекивања" надлежних, Система није могла да дође у обзир... С друге стране у том моменту само један инструктор у Србији би могао да изгура квалитетнији програм али је и он пар година пре тога одлучио да се посвети искључиво приватним "туризмом"... Други инструктор који је у то време био најактивнији и са најјачим клубом, није служио војни рок тако да би било нереално очекивати...

Пре те одлуке да се јавно ради реални Аикидо, покушавао је да се некако успостави сарадња са Крав Магом, али пошто њима није требала реклама већ озбиљна средства за рад (имају озбиљан војни програм).... Одабран је Љуба који иако то његово није функционално за војску није тражио никакв средства (ни финансијска нити за обуку).
A po cemu to nije bilo funkcionalno, ako se odradi dobro:?:

Bosanski i crnogorski jezici ne postoje. Što se tiče te "poštapalice", kao što sam već napisao najviše je koriste Muslimani iz BiH, i dal se prevodi kao "Alah je velik" ili "Alahova je volja" nije toliko ni bitno. Poenta je da si ti napisao "što bi rekli Crnogorci" a čak i u tom tekstu piše "ova fraza je karakteristična pre svega za Muslimane" kao što sam i napisao. Dakle mani se više lupetanja, nisi toliko glup da ne primetiš kada preteruješ.
Ne izigravaj mudrosera, :lol:
Ko je rodjen u Bosni je Bosanac, u Srbiji je Srbin u Crnoj Gori Crnogorac, u Hrvatskoj Hrvat, u Makedoniji Makedonac, u Sloveniji Slovenac, jer tako se vodi u pasosima u vezi drzavljanstva.
Poenta je da sam ja napisao sta pripada slengu tog jezika.
Da neces mozda Slovencu da kazes da govori cist Serpski jezik, :lol:
I napisao sam ti sta znaci u originalu Mashala.
A Alahu Ekber, znaci : Bog je velik ili Bog je najveci.
A muslimana ima i u Crnog Gori, kao i u Srbiji, :)

Ne izigravaj mudrosera, :lol:
Ko je rodjen u Bosni je Bosanac, u Srbiji je Srbin u Crnoj Gori Crnogorac, u Hrvatskoj Hrvat, u Makedoniji Makedonac, u Sloveniji Slovenac, jer tako se vodi u pasosima u vezi drzavljanstva.
Poenta je da sam ja napisao sta pripada slengu tog jezika.
Da neces mozda Slovencu da kazes da govori cist Serpski jezik, :lol:
I napisao sam ti sta znaci u originalu Mashala.
A Alahu Ekber, znaci : Bog je velik ili Bog je najveci.
A muslimana ima i u Crnog Gori, kao i u Srbiji, :)

Imbecilu, bosanski i crnogorski jezik ne postoje. Taj sleng koriste pretežno Muslimani u BiH, eventualno i oni u Crnoj Gori mada oni sebe ne smatraju Crnogorcima nego Bošnjacima. Tako da ne lupetaj previše svega ti :D

A po cemu to nije bilo funkcionalno, ako se odradi dobro:?:

Одличан приказ квалитета целог концепта "курсева за извођаче обуке из реалног аикидоа" које су одржавали инструктори Реалног аикидоа....

Па на снимку се види гомила људи обучених у војну униформу са фантомкама на глави који раде приучене технике на најнижем могућем нивоу са много стењања и уздаха "да би било реалније"...

То јесу све добри момци којима је уваљено да се баве нечим што и сада након неколико година не сматрају употребљивим у случају озбиљне борбе на блиском одстојању...
Као што сам већ напомињао одабрана је вештина која не захтева материјална средства за обуку (барем не озбиљнија као што су муниција, оружје, срелиште) при чему је инструкторима било важно само то да могу у биографије да ставе да су изводили обуке припадницима специјалне бригаде(тј нису тражили финасијску надокнаду).

Одличан приказ квалитета целог концепта "курсева за извођаче обуке из реалног аикидоа" које су одржавали инструктори Реалног аикидоа....

Па на снимку се види гомила људи обучених у војну униформу са фантомкама на глави који раде приучене технике на најнижем могућем нивоу са много стењања и уздаха "да би било реалније"...

То јесу све добри момци којима је уваљено да се баве нечим што и сада након неколико година не сматрају употребљивим у случају озбиљне борбе на блиском одстојању...
Као што сам већ напомињао одабрана је вештина која не захтева материјална средства за обуку (барем не озбиљнија као што су муниција, оружје, срелиште) при чему је инструкторима било важно само то да могу у биографије да ставе да су изводили обуке припадницима специјалне бригаде(тј нису тражили финасијску надокнаду).
Nit sam specijalac, nit sam vojnik, ali da nije kako valja, vojska ne bi uzela u obzir.

Posto se ti, boljeje razumes u vojne vestine, mogao bi sa njima da izmenis informacije, mozda ti ponude angazman u dogledno vreme, ako im dokazes, koliko je Systema dobra.
Већ сам ти поменуо на који начин је реални аикидо дошао у спец бр и то је просто тако. Сви који смо имали иоле искуства у борењу и прошли мало више од једне дисциплине били смо за то да се у обуку укључи Крав Мага - за систему сам већ рекао да у то време (мада и данас није боље) није било нити довољно инструктора нити адекватних инструктора а да би се могла извести сврсисходна обука.

Већ сам ти поменуо на који начин је реални аикидо дошао у спец бр и то је просто тако. Сви који смо имали иоле искуства у борењу и прошли мало више од једне дисциплине били смо за то да се у обуку укључи Крав Мага - за систему сам већ рекао да у то време (мада и данас није боље) није било нити довољно инструктора нити адекватних инструктора а да би се могла извести сврсисходна обука.

Jel ima negde na jutjubu konkretan primer toga što se tražilo od Krav Mage?

Jel ima negde na jutjubu konkretan primer toga što se tražilo od Krav Mage?
Није се тражило од КМ већ то спада у војну КМ... Наши у ВС нису спремни да тако нешто обезбеде па да добију коректно обучене инструкторе... Иначе има по нету доста таквих снимака па чак и из Србије када је пре неколико година реализован курс за инструкторе војне КМ али у САЈу...

Back