Aikido i Realni Aikido reopen

Ne znam kako ne postoji neki zakon koji bi zastitio odredjene borilacke vestine,cini mi se da aikido ne stoji u dobrom stanju pogotovo u Srbiji. Vidim nema puno klubova,bukvalno na svakom koraku realni aikido a nigde tradicionalni. U mojoj opstini dva kluba realno aikidoa a nijedan tradicionalnog,iako je tradicionalni dosta stariji i duze u Srbiji. Deca se primaju na realni aikido,drugo cini mi se da je krenuo i neki novi aikido sa Bratislavom Stajicem nasao sam na internetu aikido akademija,ali ne znam da li to ima veze sa tradicionalnim ili je to opet neka nova izmisljena verzija aikida...

Ma ima i realnog i nerealnog, meni se cini bas svuda. Ali mislim da bi trebalo da postoji neki zakon oko toga da ne moze svako da otvori klub... Mislim, kada pomislim cega sam se sve nagledao... :dash:

Ma nije to nego sto sad ne znam gde na primer mogu da treniram tradicionalni aikido,sad i ovaj Bratislav sto drzi on vodi Aikido a to u stvari nije onaj aikido po moriheju ueshibi. Koliko znam tradicionalnih klubova ima bas malo cini mi se u Zemunu i jos negde u Beogradu,ok ako postoji realni aikido ali zar nije bilo bolje da se zove srpski aikido ko sto su brazilci nazvali brazilsku dziu dzicu...

Ne znam kako ne postoji neki zakon koji bi zastitio odredjene borilacke vestine,cini mi se da aikido ne stoji u dobrom stanju pogotovo u Srbiji. Vidim nema puno klubova,bukvalno na svakom koraku realni aikido a nigde tradicionalni. U mojoj opstini dva kluba realno aikidoa a nijedan tradicionalnog,iako je tradicionalni dosta stariji i duze u Srbiji. Deca se primaju na realni aikido,drugo cini mi se da je krenuo i neki novi aikido sa Bratislavom Stajicem nasao sam na internetu aikido akademija,ali ne znam da li to ima veze sa tradicionalnim ili je to opet neka nova izmisljena verzija aikida...

A sto tebi treba tradicionalni Aikido, da neces da pises poeme?Ljuba je napravio RA, zato sto je covek pametan i skontao da od tradicije nema nista, nego da naucis da se Odbranis i Kontrolises.Sta ti u stvari zelis da vezbas, tebi ocigledno nista ne stima.Idi probaj, otidji svuda po mesec dana p aodluci sta ti treba,Samoodbrana,kate, Sportsko takmicenje ili pisanje pesama.

Ne smeta mi,ali tradicionalni ipak ima tradiciju i mnogo je duze,drugo on je mogao drugacije da nazove svoju tu vestinu,ali glupo je da je nazove realni,sta znaci ovaj drugi je nerealni. Ja sam trenirao karate i kratko realni aikido i nisu mi se svidele,probacu jos par vestina,ali fora je sto nisam iz Beograda,a kod mene u mom mestu nema veliki izbor vestina..

Poslednja izmena:
Karate mi je suvise dosadan i statican,trenirao sam pre fudbal i mnogo je dinamicniji od karatea,takodje one kate su strasno dosadne kad si u jednom polozaju duze vreme. Cini mi se da je bolji kjokosinkai karate,ja zivim oko 20 km od Zemuna znaci nije daleko od Beograda,ali opet problem je prevoz jer gradski nemam...

Mesto blizu mene ima dzudo ali vidim tu su sve deca,nema uopste skoro starijih,da ima jos i kik boks

...osloboditi se poimanja Karate_a sa Tv-ekrana ili filmova...
...početni koraci su normalno čista fizička priprema
i uvodjenje u u osnovnost stavova i balansa...
...dobar trener mora unijeti svječinu i obogatiti 'zagrijavanje'
miješanim vježbama...fitnes-gimnastike
a i elemente ritmike...
Karate je sve
i postaje životni put
kao i shvatanje svega...
...nije Karate...pesnica, noga...makivara...
...ili kako kažete,-Kata...
Kate su obavezne kao kristalisanje tehnike i predstavljaju Karate _'jevandjelje'...

Mislim da coveku najvise odgovara pecanje.

Sent from my GT-I9100 using Forum mobile app

NIje ni pecanje lose... :)

- - - - - - - - - -

Karate mi je suvise dosadan i statican,trenirao sam pre fudbal i mnogo je dinamicniji od karatea,takodje one kate su strasno dosadne kad si u jednom polozaju duze vreme. Cini mi se da je bolji kjokosinkai karate,ja zivim oko 20 km od Zemuna znaci nije daleko od Beograda,ali opet problem je prevoz jer gradski nemam...

Mesto blizu mene ima dzudo ali vidim tu su sve deca,nema uopste skoro starijih,da ima jos i kik boks

Ludnica... :lol:

Cao
@CHIME
meni se cini dabi ti druze da se je..s a da ti ne udje....tesko da ce to oci. Dakle zivis daleko i nemas mnogo izbora, rekao si da imas kod tebe Dzudo, Kikboks i Karate. Ok ako hoces nesto zivlje idi na kikboks, a ako hoces nsto sasvim drugacije onda brate sedi kola i pici u BGD.
Sta bi ti sada tacno?

Kada to razjasnis sam sa sobom onda odluci, ili idi u svaki tebi zanimljiv klub i probaj jedan dva treniga da bi video kako se sta radi.

Evo u BGD-u imas Krav Magu, Taekwondo, Kyokushinkai Karate, Judo, Brazil Jiu Jitsu, MMA, Muay Thai, Systema, Wing Chun, Aikido, Boks, Kikboks, Rvanje, Hapkikwan, Tai Chi, Escrima, ma svasta nesto....

Svako ce ti reci da je negovo najbolje, zavisi sta trazis, razgibanost, smirenost, kondiciju, snagu, smoodbranu, takmicenja itd....nije svaka vestina ista, a i nije za svakoga borenje uopste.

Mnogi koji su recimo vrlo vrlo smotani nece da uvide da im nije vestina kriva nego da su oni ANTITALENTI :think:za borenje, pa da su tom nekom George Saint Pierre, Majk Tajson, Hojs Grejsi i Brus Li treneri nebi napravili od njega borca je nisu carobnjaci nego obicni ljudi.

Tako da je i to VELIKI faktor koji mnogi izostavljaju ma cak i ne pomisljaju na to da je do njih.

Pozdrav

P.S ovo nije upuceo tebi licno nego cisto jednom da kazem, jer se ljudi zamlacuju nekim filozofijama i kako su neprikosnoveni i sve umeju itd.

Poslednja izmena:
...lijepo li je slušati tj. čitati sve ove odgovore i pitanja...
...sve muka do muke...oni što pitaju, samo da bi pitali jer kad pišu kako im je nesto dosadno to je kao dijete
kad podje u prvi razred i ne bi više...
...a, oni koji pametuju gdje je najbolje ili se na Pitaoca ospu sa tako'jakim argumentima'...
...sama tuga...
Svako će naći to što traži
a oni koji se raspituju neka znaju da u oovom slučaju ne važi ono,- ko pita ne skita...

...lijepo li je slušati tj. čitati sve ove odgovore i pitanja...
...sve muka do muke...oni što pitaju, samo da bi pitali jer kad pišu kako im je nesto dosadno to je kao dijete
kad podje u prvi razred i ne bi više...
...a, oni koji pametuju gdje je najbolje ili se na Pitaoca ospu sa tako'jakim argumentima'...
...sama tuga...
Svako će naći to što traži
a oni koji se raspituju neka znaju da u oovom slučaju ne važi ono,- ko pita ne skita...

Faraone, mentalitet nam je mnogo Komplikovaniji nego sto se misli,ali je to dokaz da smo u vrhu vezbanja BV.Idemo do kraja I nikada ne Odstupamo, mada se za ove mlade generacije to ne moze reci.

...za mladje generacije smo i mi krivi i ovi prokleti prostori koji su 'uvezli' nekakve instant discipline..
Budo sportovi ne znaju za vrijeme i prostor...trenira se do izdisaja a u prostorijama koje i promaje čiste...
...u graničnim situacijama ne može se tražiti praket ili tatami a sunce da grije...krizne situacije su uvijek u uskom prostoru, dimu ili na suznježici,- Prijatelju moj...

...za mladje generacije smo i mi krivi i ovi prokleti prostori koji su 'uvezli' nekakve instant discipline..
Budo sportovi ne znaju za vrijeme i prostor...trenira se do izdisaja a u prostorijama koje i promaje čiste...
...u graničnim situacijama ne može se tražiti praket ili tatami a sunce da grije...krizne situacije su uvijek u uskom prostoru, dimu ili na suznježici,- Prijatelju moj...

Verujem i Postujem sve o cemu pises.Bio sam u Partizanu u Ljeskoj posle 12 godina vezbanja, i ponovo na tim starim tatami strunjacama vezbao.Osecaj koji se ne moze opisati.verujem da razumes da je sada takvo vreme, malo je onih koji ce kao Ojama da satima vezbaju jedno,a znoj curi li curi.Ponavljati i ponavljati je moto nas starih boraca,a mladi se sada vezuju za "instant" discipline.
Pozdrav Faraone tebi-OSU

...PLP,-da li Bunda u Partizanu je još
ako ga znaš reći će ti on ko je u pitanju
jer se u Srbiji samo meni sudio,- Haito...
To je bio specijalitet Bosne iz Sarajeva...Salkovih učenika...
...Vote, tuševljaka ili ...Šantaka ...kojeg sam u Zagrebu u finalu povrijedio
i ...no , ispada da se Faraonn...pr....a

Postovanje Faraon,za Bundu znam,ali sam od davne 95-te van Srbije, tako da ne znam za desavanja danasnja.Verujem da se dobro radi kao i uvek,jer Potencijala ima i bice ih.

- - - - - - - - - -

Postovanje Faraon,za Bundu znam,ali sam od davne 95-te van Srbije, tako da ne znam za desavanja danasnja.Verujem da se dobro radi kao i uvek,jer Potencijala ima i bice ih.

Bunda već nekoliko godina radi paralelnou Sloveniji i u BG...
za Bg znam za njegov klub Evropa...
mislim da više nije u Partizanu...

...Dragisha,
...Bunda je osrednji takmišar bio kao i par njemu sličnih a Jejina što ga pominje PLP.
vrstan tehničar a borac prosijek, mogao je zaraditi poen po teoriji a zanao je izgubiti od triplo salbijih po
očekivanju boraca...
...kažem, po očekivanju. jer jedno je tehnika a drugo je na parketu...
...Dimitrijević prvak Evrope u katama a kao borac osrednjost...to je bila takva sramota kad je njemu dato prvo mjesto Srbije a meni oduzeše
tada Prvo kao i Zagrebu ...no ...ako budem dalje pisao , lako je znati ko sam...
...kad je Javoršek u Ljubljani morao biti prvak Yu. nama četvorici je uručeno u Slon_u diskvaligikacija usljed neispravnih takmičraskih...
...tada sam zaista saznao da sam 'izgubljen' u logici balkanskoj...odajem priznanje za korektnost Jorga_braći i,- ne interesuje me ko šta priča...
...Ovdje osjetim od par osoba koje zaista imaju šta reći a ostali,- vole da diskutuju
a na ovoj temi diskusije su , drugorazredni vid komunikacije , posebno kad 'napadaju' praznim napadanjima...
...o Karate_u ne volim diskusiju van sale ali eto, kad mi se prva i poslednja ljubav blate
n e d a m ...samo,
da ,- z n a t e ...

...Dragisha,
...Bunda je osrednji takmišar bio kao i par njemu sličnih a Jejina što ga pominje PLP.
vrstan tehničar a borac prosijek, mogao je zaraditi poen po teoriji a zanao je izgubiti od triplo salbijih po
očekivanju boraca...
...kažem, po očekivanju. jer jedno je tehnika a drugo je na parketu...
...Dimitrijević prvak Evrope u katama a kao borac osrednjost...to je bila takva sramota kad je njemu dato prvo mjesto Srbije a meni oduzeše
tada Prvo kao i Zagrebu ...no ...ako budem dalje pisao , lako je znati ko sam...
...kad je Javoršek u Ljubljani morao biti prvak Yu. nama četvorici je uručeno u Slon_u diskvaligikacija usljed neispravnih takmičraskih...
...tada sam zaista saznao da sam 'izgubljen' u logici balkanskoj...odajem priznanje za korektnost Jorga_braći i,- ne interesuje me ko šta priča...
...Ovdje osjetim od par osoba koje zaista imaju šta reći a ostali,- vole da diskutuju
a na ovoj temi diskusije su , drugorazredni vid komunikacije , posebno kad 'napadaju' praznim napadanjima...
...o Karate_u ne volim diskusiju van sale ali eto, kad mi se prva i poslednja ljubav blate
n e d a m ...samo,
da ,- z n a t e ...

nama je Bunda držao par treninga u BG davnih 90-ih u sklopu priprema reprezentacije...
ipak,sve što sam naučila,a učim i dan danas, naučila sam od svog učitelja Dačića...
ko zna iole nešto o karateu,zna o kome pričam...

mada,malo smo skrenuli sa teme...

...nijesmo skrenuli s teme
to nikako
jer sadašnji prof. Dačić I. je nastupao u vrijeme mojeg početka u Reprezentaciji...
Dačić, Saravolac i ...meni je šao ali Vojvodini sam ja tada uskratio Zlatni pojas Čačka...
...uskratio ekipno a i pojedinačno...
...Dačić moj prijatelj, brz ka strijela ali danas me malo 'upuštanjem' razočarao...
On i Oliver ...sve što bih napisao imam pravo jer istine su a to je da su bili veliki borci...
...no,-Dragisha...oprosti jer , kako kažeš, usljed teme...
ali
šta pisati
a istine ne pisati...
...
P.S.
...obećavam da ovdje neću više pisati...Faraonn je nosilac majstorskog zvanja 7. dan i svaki je dobio sticanjem rezultata...
Sretno i uspješno svima...:bye:

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: 27E

Back