Aikido i Realni Aikido reopen

...Vračarevića znam samo sa egzibicionih susreta
gdje se on sa mačem i sl. predstavlja...meni je Aikido stran
i ne mogu o tome ništa reći osim prihvatam stil direktnog sučeljavanja
i zalet tj. energiju protivnika iskoristiti
protiv njega samog
a u Karateu je samo tu slišnost
što iskorakom u desno ili lijevo/ Tai_sabaki/ zavisno ko ima koji gard i onda
sa strane kratkim mavaši čudan / Koši/
a može i mavaši_ empi...samo se on teško boduje...

Poslednja izmena:
... PLP,-dužno poštovanje,
...jesi li ti kod Vračarevića u domu kulture Vračar bio...
...vidim prave riječi i poznavanje puta
kojim sada 'redje idu'...
Pozdrav Prijatelju i konačno da sam miran ovdje...
...znaš da se morao rezultat imati
kako bi se za već Drugu_dan polagalo a na republičkom jedno od tri mjesta
za Treći...
Bio sam na saveznom drugi
kad sam Treći -Dan dobio
a Ovi mi pišu o nekakvom šetkanju
i njihovoj skromnosti
i nose bijeli...

No,-odužih...S a j o n a r a ...:bye:

Postovanje Faraone,
davne 1974 na 1977 je bilo vezbanja kod Ljube.Posle toga bio Shotokan,a od 1982 do danas Uechi Ryu.
Znas kako klinci nemaju Pojma sta je sta,veoma Arogantni i Egoizmom naduvani.Sve u svemu kredibilitet im cista 0.
Prati samo "fabulu radnje" pojedinaca i sve ce ti se kazati.Pametan si Covek, Osu

...nemamo mi potrebe ni za čim
Prijatelju
bilo bi normalno da koriste
ako hoće
a ovo pošto-poto napadanje
je smijesno i pogrešno
jer govorimo jedno a oni drugim pokušavaju
to vulgarizovati...čast pojedincima...
...i nema nikakve potrebe za vatriranjem...
...Pozdrav...

...nemamo mi potrebe ni za čim
Prijatelju
bilo bi normalno da koriste
ako hoće
a ovo pošto-poto napadanje
je smijesno i pogrešno
jer govorimo jedno a oni drugim pokušavaju
to vulgarizovati...čast pojedincima...
...i nema nikakve potrebe za vatriranjem...
...Pozdrav...

Postovanje Faraon, ako si dolazio u salu, trebalo bi da ti je poznato ime Mario Topolsek, coveka koji je poceo sa sirenjem Uechi-a u Srbiji, Pozdrav.

...poznat Brate
kako ne...
...žao mi je samo što nijesam imao vremena
za bilo koje druge discipline
osim Shotokan_stila...
...pokušavao sam preko puta Mažestika
kod gospodje Puljo
ali mi je to nekako bilo
onako udaljeno od primljenljivosti
nešto kao gimnastika
i Van Dam...
...u Madjarskoj ga je 'odučio 'od takmičenja
drug moj iz tadašnje postave...

P.S.
...volio bih se sresti s tobom jednom jer vidim da si osoba
koja ima šta reći
a zna to i izreći...
Pozdrav,- Prijatelju moj...

...poznat Brate
kako ne...
...žao mi je samo što nijesam imao vremena
za bilo koje druge discipline
osim Shotokan_stila...
...pokušavao sam preko puta Mažestika
kod gospodje Puljo
ali mi je to nekako bilo
onako udaljeno od primljenljivosti
nešto kao gimnastika
i Van Dam...
...u Madjarskoj ga je 'odučio 'od takmičenja
drug moj iz tadašnje postave...

P.S.
...volio bih se sresti s tobom jednom jer vidim da si osoba
koja ima šta reći
a zna to i izreći...
Pozdrav,- Prijatelju moj...

Postovanje Faraon,
nista lakse za kontakt.Moj E mail: Uechi2002@yahoo.com
Inace sam vezbao Shotokan kod Jeine,Vucinica i Zorana iz Radnickog-Vracar,ako se secam.
Pozdrav.

Ni jedna ni druga mi se nesto ne svidjaju,ali pre bi trenirao tradicionalni. Prvo zato sto ima tradiciju i zato sto je potekao od Japanaca od kojih su krenule brojne borilacke vestine. Bio sam na treningu realnog aikida i ne svidja mi se,a pritom je i uzimanje para. Tri treninga nedeljno,tj 12 treninga mesecno kosta 2 000 dinara,sto mislim da je dosta puno,jer na primer teretana kosta oko 1000 dinara a pritom mozes da ides i pet puta nedeljno u teretanu.

Drugo od sat vremena treninga na realnom aikidou,pola sata se posveti istezanju i zagrevanju,sto realno mogu da radim i kod kuce i sto realno sve te vezbe znam istezanja,a ostalih pola sata se rade neke dosadne poluge,znaci trener efektivno posveti nekih 20-ak minuta ucenicima,a naplati papreno...Takodje smesno mi je sto se toliko realni aikido potencira u Srbiji umesto da se vise potenciraju neke lepse vestine dzudo,onda i kyokoshinkai karate koji je slabo zastupljen u Srbiji a mislim da je mnogo efektivnije...

...ono što misliš da je za tebe realnije , to i počni...to sa zagrijavanjem je neophodno ali sistemom vješbi koje nijesu gimnastičkog tipa nego i snage
kako bi se teže vješbe bez upala podnijele...jedan sat je veoma kratak termin...najmanje sat i po'...ja ne bih sad svoj stil u karateu reklamirao ali bih tebi preporučio ono što te privlači pa makar samo trčanje...
Pozdrav i dobar,- izbor...:bye:

Ni jedna ni druga mi se nesto ne svidjaju,ali pre bi trenirao tradicionalni. Prvo zato sto ima tradiciju i zato sto je potekao od Japanaca od kojih su krenule brojne borilacke vestine. Bio sam na treningu realnog aikida i ne svidja mi se,a pritom je i uzimanje para. Tri treninga nedeljno,tj 12 treninga mesecno kosta 2 000 dinara,sto mislim da je dosta puno,jer na primer teretana kosta oko 1000 dinara a pritom mozes da ides i pet puta nedeljno u teretanu.

Drugo od sat vremena treninga na realnom aikidou,pola sata se posveti istezanju i zagrevanju,sto realno mogu da radim i kod kuce i sto realno sve te vezbe znam istezanja,a ostalih pola sata se rade neke dosadne poluge,znaci trener efektivno posveti nekih 20-ak minuta ucenicima,a naplati papreno...Takodje smesno mi je sto se toliko realni aikido potencira u Srbiji umesto da se vise potenciraju neke lepse vestine dzudo,onda i kyokoshinkai karate koji je slabo zastupljen u Srbiji a mislim da je mnogo efektivnije...

Bratac preporucio bih ti da prvo odes na Rvanje, koje god da je,a zatim na Boks, kakav god da je.Kada ih usvrsis onda sve ostalo ima da ti bude laganice.

Da, sat vremena nije dovoljno ali na žalost je realnost jer su cene zakupa u O.Š. oko 1500 din/h. Mesečna članarina od 2000 din i nije mnogo, mnogi drugi srodni sportovi imaju za istu ponudu dosta veću cenu 3500-4000 din. Istezanje u zagrevanju ima skroz drugu svrhu, ne kao što ti doživljavaš da ti popravi razgibanosti ili snagu ili šta već (nije bitno za dalju priču). Svrha je da te pripremi za eventualne padove od bacanja i na poluge. Nezagrejan i nerazgiban vežbač rizikuje ozbiljne povrede.

Obiđi još koji klub u kome se radi RA ili neki/a drugi/a BS/BV jer ne rade svi na isti način i mnogo zavisi od trenera i atmosfere u klubu. Ne postoje loše BV ili BS, samo si ti naklonjeni više nekoj. To moraš sam da pronađeš, a kao što rekoh dosta zavisi od trenera i atmosfere.

REI:worth:

Sat vremena je malo, ali u svakom slucaju moze da se izvede i trening i sve ostalo... Ipak 1,5-2 sata je idealno, tada ima vremena i za zagrevanje, i za kondiciju, i za razgobavanje i za tehnike. Po mom misljenju tehnike treba da cine 50% vremena, a sve ostalo razgibavanje, vezbe snage ozdrzljivosti, i kondicije...Tako je bar bilo nekad davno kod mene kada sam ja drzao treninge. Naravno iamo sam na paspolaganju bar 1,5h.

Jer sta vredi ljudima da se samo loze na tehnike kada su vecinom "skraceni" pa slabo drzanje, i tako dalje... I onda vremenom nastaju povrede i ljudi moraju da prestanu da treniraju.

I jos nesto, moze da se covek razgibava kod kuce ;) ali je mnogo bolje da to radi na treningu kada je zagrejan, jer tada ima bolje efekat.

Uz to jos o ovo gore napisano, dobro zagrevanje je osvona da se izbegnu povrede na treningu.

Sat vremena je malo, ali u svakom slucaju moze da se izvede i trening i sve ostalo... Ipak 1,5-2 sata je idealno, tada ima vremena i za zagrevanje, i za kondiciju, i za razgobavanje i za tehnike. Po mom misljenju tehnike treba da cine 50% vremena, a sve ostalo razgibavanje, vezbe snage ozdrzljivosti, i kondicije...Tako je bar bilo nekad davno kod mene kada sam ja drzao treninge. Naravno iamo sam na paspolaganju bar 1,5h.

Jer sta vredi ljudima da se samo loze na tehnike kada su vecinom "skraceni" pa slabo drzanje, i tako dalje... I onda vremenom nastaju povrede i ljudi moraju da prestanu da treniraju.

I jos nesto, moze da se covek razgibava kod kuce ;) ali je mnogo bolje da to radi na treningu kada je zagrejan, jer tada ima bolje efekat.

Uz to jos o ovo gore napisano, dobro zagrevanje je osvona da se izbegnu povrede na treningu.

Nekada se radilo minimum 1.5 sat, pa do dva ili 2.5.Sve se temeljito obradjivali, a danas je u skracenoj formi.Mada kada covek redovno trenira, znaci svaki drugi dan(3x nedeljno),je odlicno i ne moze tako lako da dodje do povreda.

...Mario jeste Ime ali ima imena koja su isto postojana...teško je ovim načinom opisivati zasluge i postizanja pojedinaca ali svi imaju mjesto , ko u pedagogiji , ko u čirenju Budo_sportova i vještina a ko u rezultatima koji su bili kad nije bilo ovakvo usitnjavanje...moj stil i način prihvatanja Karatea je sigurno poznat i postoje arhive kako u klubu tako i u Savezima...o drugim vrstama i stilovima ne bih jer ne mogu pisati sa stanovišta Shotokan_stila o drugima...imali smo jedno univerzitetsko prvenstvo u svim stilovima i uzeo sam prvo mjesto a sreo sam se sa kung fu majstorom i vado_rju kao i sa , neću imena...ne da sam lažno skroman nego počtujem te ljude koje sam pobijedio a isto su mogli i oni mene jer na 10. u YU. svak je mogao svakoga pobijediti, odlučivale su sekunde koncetracije ili odsutnosti,- studentsko i čisto vrijeme sporta ...Karate je bio tada sport studentskog prioriteta i shvatanja...sad je to veoma čudna mješavina i veoma je teško shvatiti da moji drugovi iz reprezentacije daju majstorska zvanja za euro_dane...

Obaveštavamo sve zainteresovane da je termin seminara produžen za dodatnih sat vremena!

Iz tog razloga u subotu, 02.11.2013 prvi trening za 4. kyu i više pojaseve počinje u 11h i traje do 12:30, a prvi trening za 5.kyu i niže pojaseve počinje u 12:30 i traje do 14 časova!

Ukoliko želite da iskoristite popust za seminarsku taksu, podsećamo sve zainteresovane da je rok za prijavu 25.10.

Vidimo se u sali!

http://www.aikido-centar.org.rs/vesti-kluba/24-vesti/230-jesenji-aikido-seminar-2013.html

Ne znam kako ne postoji neki zakon koji bi zastitio odredjene borilacke vestine,cini mi se da aikido ne stoji u dobrom stanju pogotovo u Srbiji. Vidim nema puno klubova,bukvalno na svakom koraku realni aikido a nigde tradicionalni. U mojoj opstini dva kluba realno aikidoa a nijedan tradicionalnog,iako je tradicionalni dosta stariji i duze u Srbiji. Deca se primaju na realni aikido,drugo cini mi se da je krenuo i neki novi aikido sa Bratislavom Stajicem nasao sam na internetu aikido akademija,ali ne znam da li to ima veze sa tradicionalnim ili je to opet neka nova izmisljena verzija aikida...

Koliko sam ja upoynat Bratislav se vratio korenima i radi DaitoRyu aikido. Ne znam dali je modifikovan.

Ne znam kako ne postoji neki zakon koji bi zastitio odredjene borilacke vestine,cini mi se da aikido ne stoji u dobrom stanju pogotovo u Srbiji. Vidim nema puno klubova,bukvalno na svakom koraku realni aikido a nigde tradicionalni. U mojoj opstini dva kluba realno aikidoa a nijedan tradicionalnog,iako je tradicionalni dosta stariji i duze u Srbiji. Deca se primaju na realni aikido,drugo cini mi se da je krenuo i neki novi aikido sa Bratislavom Stajicem nasao sam na internetu aikido akademija,ali ne znam da li to ima veze sa tradicionalnim ili je to opet neka nova izmisljena verzija aikida...

Back