АИ сексуални роботи „идентични људима"

Интерна база података. Део постојеће машине која има сопствени сервер и програм који то организује. Све је умутар машине.
Promašaj u startu! Pitanje je da li bi i SVA umrežena računala i serveri sveta mogli da stvore nešto blizu veštačkoj inteligenciji!?

Promašaj u startu! Pitanje je da li bi i SVA umrežena računala i serveri sveta mogli da stvore nešto blizu veštačkoj inteligenciji!?
Јесам ли ја говорио о таквој идеји? Моја идеја је искуључиво на локалном нивоу саме машине. Никако повезивања преко интернета. Ако сам рекао клауд, тиме сам желео рећи "виртуелни простор где постоји комплексна свест"

Зато и кажем да се сва та дешавања раде виртуелно. Процесор креира неуронске мреже, ДНК структуре, неуроне, синапсе... И све се одиграва на клауду. Без икаквих компоненти из физичког света. А када се са клауда креирана персона оживи, онда само треба омогућити да својом вољом може покретати физичко тело (машинско).

Наравно, то је научна фантастика, што ми је добра идеја да напишем књигу. Најсмешније од свега испало би да сам у праву и да после 200 година то учине и неко нађе књигу коју сам написао и каже: Ево, то су већ одавно планирали. И крену теорије завере. :kafa:
Znas kako mozak trosi 25W, a da bi digitalni kompjuter simulirao mozak potrebno je potrosnja cele planete ne jednog grada kako pise na wikiju :P
I onda mislim da se nista ne bi dobilo jer fali ta komponenta zovi je dusom ;)

Znas kako mozak trosi 25W, a da bi digitalni kompjuter simulirao mozak potrebno je potrosnja cele planete ne jednog grada kako pise na wikiju :P
I onda mislim da se nista ne bi dobilo jer fali ta komponenta zovi je dusom ;)
Пошто и сам верујем у Бога, рекао сам у овој теми да људи желе да се играју Бога и да постигну исто што и он. Али нешто не иде.

Gde kako sta vec ide nista me vise nece iznenaditi ,samo me brine da nbd kao dystopian filmovi,a vrv da hoce.To sto kazete nece pamtiti ili saliti ko 1964 kad su ovog coveka smatrali da je lud,da nece biti moguce da ce tako internet biti.Za sve sto postoji potraznja uvek ce biti nacina da se stvori.

A i ako izguglate malo,videcete kolko smo u 100 godina poceli brzo da napredujemo sto se tice mnogih stvari.

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko mi zapravo mozda dajemo suvise na snazi same ljudske inteligencije. Sto je i razumljivo jer nam ego vuce razvoj. Samo je dovoljno pomisliti sta bi neka civilizacija milionima godina naprednija od nas rekla za nasu inteligenciju. Pa verovatno nesto slicno sto bi mi rekli za majmuna.
No ako covek razmisli malo o onome sto naucno znamo za um, pa taj isti um se nekako bazira na binarnim principima kao i kompjuter. Eros i tanatos u coveku kao principi zivota i kreativnosti i smrti i unistenja. Mozda tu cuci nada za formulom. Nekakav mehanizam koji vecito tezi za balansom izmedju dva principa, dva algoritma, nikada ne postize krajnji rezultat poravnjanja, a nadogradjuje se konstantno.
Ok hajde sad sve je to i dalje sci fi, jer do sada sto imamo je jedan segment toga. Coveka ne cini samo cogito, vec i taj um u sprezi sa svojim culima.
Koliko je do sada to napredovalo, pa mogu da zamislim sledecu situaciju:

Hey Sophia, vud ju sak maj dik.

Sophia: Sorry didnt hear that, did you wanted me to change your nick?

Pitanje je koliko mi zapravo mozda dajemo suvise na snazi same ljudske inteligencije. Sto je i razumljivo jer nam ego vuce razvoj. Samo je dovoljno pomisliti sta bi neka civilizacija milionima godina naprednija od nas rekla za nasu inteligenciju. Pa verovatno nesto slicno sto bi mi rekli za majmuna.
No ako covek razmisli malo o onome sto naucno znamo za um, pa taj isti um se nekako bazira na binarnim principima kao i kompjuter. Eros i tanatos u coveku kao principi zivota i kreativnosti i smrti i unistenja. Mozda tu cuci nada za formulom. Nekakav mehanizam koji vecito tezi za balansom izmedju dva principa, dva algoritma, nikada ne postize krajnji rezultat poravnjanja, a nadogradjuje se konstantno.
Ok hajde sad sve je to i dalje sci fi, jer do sada sto imamo je jedan segment toga. Coveka ne cini samo cogito, vec i taj um u sprezi sa svojim culima.
Koliko je do sada to napredovalo, pa mogu da zamislim sledecu situaciju:

Hey Sophia, vud ju sak maj dik.

Sophia: Sorry didnt hear that, did you wanted me to change your nick?
Samo bih te ispravio. Ne može se mozak bazirati na binarnim principima kao i kompjuter jer mozak postoji pre kompjutera. Može samo obratno.

Trenutni AI je daleko od savršenog. Zapravo, savršenstvo ne postoji. Sve je sklono dekadenciji. Danas imamo jako napredne algoritme koji mogu na osnovu naših fotografija, onoga što pišemo, što lajkujemo, guglamo, kada zastanemo sa skrolovanjem (algoritam meri dužinu koliko nešto gledamo). I još mnogo parametara. Sve to zajedno AI obrađuje i zato dobijamo pretragom ono što nas zanima, jer nas AI poznaje odlično.

Kada algoritam želi da proveri tvoje mišljenje o COVID-19, ponudi ti 2 izbora. Jedan je za, drugi je protiv. To se zove zečija rupa. Kada odabereš, on zna kako razmišljaš. Sve te proračune obrađuju super kompjuteri sa pomenutim algoritmima koji se menjaju samostalno, poštu su AI. Ne znam da li si gledao dokumentarni film The Social Dilemma , ali evo linka:
https://www.popcornfilmovi.com/the-social-dilemma-2020

Ni ja. Nemaju svi devojke niti su svi alfa muzjaci. Sto da nemaju alternativu. Nije ovo 13 vek pa da se podsmevamo i osudjujemo. Ja bih prvi to kupio. Niko tu nije ostecen zar ne? 😁
Upravo tako. Ljudi danas žene automobile, anime likove. Pa neki imaju seks sa rođacima, incest. A sad da osuđujemo zbog jednog seks robota. :mrgreen:

To ovaj što pustiš muziku i on u tom ritmu vibrira:
8380478-0-image-a-36_1547163061208.jpg

Back