AI i civilno vazduhoplovstvo

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.174

Noćna mora civilnih pilota se ostvaruje: Leteo prvi teretni avion kojim je upravljala veštačka inteligencija​


Avion Cessna 208B Caravan leteo je 12 minuta bez pilota u vazduhoplovu​

Cessna 208B Caravan

Printskrin: YouTube/Reliable Robotics
Uloga veštačke inteligencije u vazduhoplovstvu nije već neko vreme novost, ali do sada je bila - bar iz ugla putnika u avionu - nekako neprimetna i u onome što se naziva "nadziranom" načinu rada, od strane čoveka prisutnog u avionu .
Ono što su vojni piloti i operateri najrazličitijih bezposadnih sistema već iskusili, čini se da preliva se i u druge segmente vazduhoplovstva: AI pokazuje svoju snagu i - mnogo značajnije - autonomiju i u komercijalnoj avijaciji, tradicionalno prepoznatljivoj po nasmejanim pilotima i stjuardesama.

Avion Cessna 208B Caravan proizveden 1987. godine, koji je u vlasništvu kompanije FedEx od 2006, registarske oznake N927FE, poleteo je 21. novembra sa aerodroma Holister (CVH) južno od zaliva San Francisko, proveo u vazduhu 12 minuta, prešao 42 kilometra i na kraju - sleteo na polazni aerodrom. Bez ijednog čoveka u njemu.
Ovu informaciju objavila je kompanija Reliable Robotics, a prenele su je sve važnije svetske novinske kuće, precizirajući da je plan leta odobrila američka Savezna vazduhoplovna administracija FAA, navodi Fox News

"Za razliku od nekih drugih operacija sa daljinskim upravljanjem, nije bilo džojstika niti bilo kakve druge naprave koja bi omogućila manuelno upravljanje letelicom. Sve je radio pilot uz pomoć valjanih, bezbednih opcija", rekao je Robert Rouz, suosnivač i izvršni direktor kompanije Reliable Robotics.

Avion Cessna 208B Caravan dobijena je na pozajmicu od kompanije FedEx koja je zainteresovana za razvoj ovog vida transporta.

Cessna 208B Grand Caravan

Wikimedia/Dale Coleman/jetphotos.com
Sama kompanija Reliable Robotics, koja sarađuje na više projekata sa Američkim ratnim vazduhoplovstvomod 2021. osnovana je 2017, sa ciljem "dugoročno značajno olakša i vremenom potpuno automatizuje proces letenja ne samo u kargo avijaciji, već i u prevozu putnika".

"Prvi let u ovom vidu avio-industrije je demonstracija daljinskog upravljanja najpopularnijeg teretnog aviona na svetu. Tehnologija funkcioniše i na dohvat je ruke“, dodao je Rouz i naglasio da pokazana dostignuća predstavljaju korak ka razvoju naprednog sistema automatizacije koji "može biti sertifikovan prema strogim standarima", navodi se u tekstu portala specijalizovanog za sve vrste saobraćaja - Transport Topics.


Čitavu operaciju je nadgledao pilot iz kontrolnog centra kompanije Reliable Robotics, koji je udaljen 80 kilometara od područja nad kojim je letela Cessna. U svakom trenutku mogao je da preuzme kontrolu nad avionom u slučaju da nešto pođe po zlu.
Sistem autonomnog letenja na kom radi Reliable Robotics sprečio bi gubitak kontrole nad avionom (Loss of Control in Flight - LOC-I) i smanjio mogućnost za udar o tlo u fazi sletanja (Controlled Flight Into Terain - CFIT): ove dve situacije su "krivci" za većinu nesreća u civilnom vazduhoplovstvu.

Cessna 208B Caravan na prvom letu bez čoveka u avionu​

Printskrin: YouTube/Reliable Robotics​


Više od 3.000 primeraka aviona Cessna Caravan proizvedeno je u raznim verzijama. Danas ga na tržištu nudi Textron Aviation Inc. Ova kompanija proizvodi i druge poznate brendove vazduhoplova kao što su Beechcraft i Hawker.
Kompanija Reliable Robotics radi i na razvoju air-to-air radara koji će omogućiti vazduhoplovima da se prepoznaju tokom leta bez obzira na to da li imaju transpondere (uređaje na avionima koji emituju podatke o letu).
izvor Aero.rs
https://aero.telegraf.rs/avio-kompanije/3799309-umesto-pilota-avion-leteo-uz-pomoc-ai
 
Da ste zivi i zdravi, civilnim letovima odavno ne upravljaju ljudi, kad sam leteo pocetkom 90ih cesto na daleke
destinacije bas u tom poslu, saznao sam da su piloti tu samo u slucaju kriznih situacija preuzmu komande...
Inace sletanje su oduvek bolje obavljali kompjuteri. Onda se pitate sto je problem da voze kola?
Mnogo je komplikovanije sa kolima, zbog mnogo vise nepredvidljivih situacija.
To nikad nece biti reseno, i uvek ce covek morati biti tu za te slucajeve...
 
Da ste zivi i zdravi, civilnim letovima odavno ne upravljaju ljudi, kad sam leteo pocetkom 90ih cesto na daleke
destinacije bas u tom poslu, saznao sam da su piloti tu samo u slucaju kriznih situacija preuzmu komande...
Inace sletanje su oduvek bolje obavljali kompjuteri. Onda se pitate sto je problem da voze kola?
Mnogo je komplikovanije sa kolima, zbog mnogo vise nepredvidljivih situacija.
To nikad nece biti reseno, i uvek ce covek morati biti tu za te slucajeve...
То о чему ти говориш је аутопилот, пилот му зада да одржава одговарајућу брзину, висину и смер лета и то је то. То је познато одавно, али то није аутономни лет. Исто тако није проблем програмирати летелицу да полети, одлети у одређеном смеру, врати се и слети. За аутономни лет је потребно да летелица прима инструкције од контроле лета и поступа по њима, као што то ради прави пилот. Из текста није најјасније докле се овде стигло са тим.
 

Back
Top