Ahil sa srpskim ocilima?

dobro je dok se bleji, kad pochnu da se beche i izbechuju kao iz becha da su nece valjati

tanumshedeswedenpetrogl.jpg

scandinavia01.jpg

Crtezi na stijenama, Skandinavija, bronzano doba: suncana ladja sa suncem (C) na sredini, znak pocetka ljeta, Vidovdana, kad je Sunce ne sredini zenita.

Ovaj sveti bozanski znak C (ognjilo) je nasa zastava i nas grb. Tu je nase porijeklo, nasa istorija i dokaz nekadasnje nase velicine i slave nekada najveceg naroda na svijetu.

I treba da se bece, svi su na nas skocili i da mogu svima bi nam oci povadili.

Poslednja izmena:
ovakav sarkazam odavno nisam prochitao :hahaha:

nislio valjda ozbiljno mislio da babe pletu share bezveze? :eek:

Nemoj tako , čovek je odmah korigovao sledećim postom........

Ok... Vi ste znak na grbu preuzeli od Vicana onda...

Inace... Detalj na slicici koju smo imali prilike da gledamo gore, nije nista slicno ni ocilima nit bilo cemu.... Ono sto vi imate na grbu, vec moze nesto i da vam znaci...

Hteo sam da kažem da je Hepi bio u pravu kada je rekao da smo mi i mnogi drugi taj simbol preuzeli od neke starije kulture ili civilizacije.

Pogledajte video koji dosta dobro obrađuje temu o baš toj starijoj kulturi čije se postojanje veoma dobro skriva i maskira nekakvim drugim .

Izmeđuostalog baš kao što se praistorijski simbol ravnokrakog krsta sa takozvanim ocilima pokušava prikazati kao izvorno vizantinski .

Hteo sam da kažem da je Hepi bio u pravu kada je rekao da smo mi i mnogi drugi taj simbol preuzeli od neke starije kulture ili civilizacije.

Pogledajte video koji dosta dobro obrađuje temu o baš toj starijoj kulturi čije se postojanje veoma dobro skriva i maskira nekakvim drugim .

Izmeđuostalog baš kao što se praistorijski simbol ravnokrakog krsta sa takozvanim ocilima pokušava prikazati kao izvorno vizantinski .

A koja je to "starija civilizacij"? Atlandida?

U tvoju glavu (i u glavu jos nekih) ne moze da stane mnogima odvratna misao da su Srbi postojali u vremenu prije Hrista, u vrijeme Hrista pa sve do danas, te zato izmisljas neku "stariju civilizaciju." Pod imenom Srba bili su poznati Skiti i kasnije sa Skitima bijahu Sarmati.

books007.png

books007.png

Rimljanin Plinije Drugi (Mladji) na latinskom jeziku u prvom vijeku hriscanske ere pise o Srbima: SERBI.

http://books.google.ca/books?id=IG3...&resnum=4&ved=0CDsQ6AEwAw#v=onepage&q&f=false

Evo dokaz o postojanju Rašana jos u vavilonsko vrijeme, Rašana ili Srba koji su mnogo kasnije osnovali svoju drzavu Rašku u dansasnjoj Srbiji:

booksdi.png

booksdi.png

http://books.google.ca/books?id=BNr...C0Q6AEwAA#v=onepage&q=babylon rashani&f=false

Nisu bili ni nepismeni ni ludi prvi heraldicari kad su pokazali srbski grb sa ocilima. Srbi imaju svoj istorijski korijen medju najstarijim narodima svijeta, a to sto nasi dusmani pisu suprotno i potkupljuju domacu bagru da izvrce nasu istoriju, to je druga prica.

Poslednja izmena:
Naprotiv , mislim da su Srbi bili svi starosedeoci severne hemisfere a da su dolaskom južnih doseljenika počela da nastaju druga imena i jezici za narode koji i dalje imaju srpsko poreklo.

Ko god korist naziv SUNce taj je poreklom Srbin.

Naprotiv , mislim da su Srbi bili svi starosedeoci severne hemisfere a da su dolaskom južnih doseljenika počela da nastaju druga imena i jezici za narode koji i dalje imaju srpsko poreklo.

Ko god korist naziv SUNce taj je poreklom Srbin.

Drago mi je da to cujem i sto vise price bolje cemo se razumjeti. :klap:

Irci zovu Sunce: Grijan. I to je srbska rijec, jer onaj koji grije je Grijan.

Drago mi je da to cujem i sto vise price bolje cemo se razumjeti. :klap:

Irci zovu Sunce: Grijan. I to je srbska rijec, jer onaj koji grije je Grijan.

Irci=Gaelic-English-[SUN] Skotska=Gaelic-English-[SUN] jel to znaci da su svi oni potomci SRBA??? ili zelis da kazes da su SRBI dok su jos bili Celtic tribe presli i na prostore sadasnje Velike Britanije??? i tu ostali,te se mnozili sa North-mens/womans Norvezanima,Dancima,Fincima itd itd pa su ih nazvali NORMANI/MA ili ANGLO-SAXONS Nemci koji su dosli u vise navrata da pokore Normane i obrnuto znaci li to da su svi oni poreklom SRBI ??? Ako sagledamo svaka nacija,rod,vrsta kako god hoces ima dosta podudarnosti sa nasim SRPSKIM jezikom,da li je to slucajnost ili nesto drugo ..... mislim da znas o cemu pricam.Nego za to su potrebni dobri argumenti sa nekog svetskog ili vise nacijskog gledista npr. istorijom,arheologijom i ostalim da bi se to utvrdilo i uvazilo.
Sem toga svi ti pripadnici tih tkz.nacija drzava i sl. moraju da budu naklonjeni samo istoriji, a ne ko je ko i odakle pa da mu se pripisuje manje ili vise,sam tako bi se moglo doci do konackog i pravog istorijata ili ceg vec.
Srecom ili nesrecom to se nikada nece desiti zbog same ljudske svesti i saznanja da je neki narod bolji od drugoga ili vecine,a da ne pricamo o verskim opredelenjima i sl. tu bi vec i krv pala.
Tako da ne morate da razbijate glavu oko toga, bice kako nam je predodredjeno od mocnijih sila.

Bravo za temu i sve doprinose u korist teoriji da su Srbi narod najstariji:klap::klap::klap:

A od mene ovo:

swastika4-1.gif
Svastika kroz kulture

Receboga-1-1.jpg
Slovenski krst, a posto su Sloveni Srbi....

I jos:

Zasto srpske reci mozete naci u vecini svetskih jezika, sto nije slucaj sa ostalim jezicima. Ok, neki ce reci zato sto smo bili pod Turcima, Nemcima, zato sto smo kuca na raskrsnici bla bla. Evo tipicnog primera iz mog licnog iskustva:

Azdaha je zmaj ili vrsta zmije na urdu jeziku (urdu je mesavina arapskog, persijskog i hindi - govori se u Pakistanu i Avganistanu)
Ala je zmaj u hindi jeziku (Indija, sanskrit)

Otkud nama obe reci? Na turskom se zmaj ne kaze niti azdaha niti ala, vec ejderha ili dragon....

Devar je dever na urdu, a dushman je neprijatelj, prababa je parnana, pradeda je pardada, a evo jos nekoliko zajednickih reci koje se potrudio da pronadje moj prijatelj iz Pakistana:

džigerica - jigur, džin-jinn, mermer-mermer, dućan-dukan,čaj-chaey, sokak-sarhak,ćilim-kaleen, ništa-ništa....

Bravo za temu i sve doprinose u korist teoriji da su Srbi narod najstariji:klap::klap::klap:

A od mene ovo:

swastika4-1.gif
Svastika kroz kulture

Receboga-1-1.jpg
Slovenski krst, a posto su Sloveni Srbi....

I jos:

Zasto srpske reci mozete naci u vecini svetskih jezika, sto nije slucaj sa ostalim jezicima. Ok, neki ce reci zato sto smo bili pod Turcima, Nemcima, zato sto smo kuca na raskrsnici bla bla. Evo tipicnog primera iz mog licnog iskustva:

Azdaha je zmaj ili vrsta zmije na urdu jeziku (urdu je mesavina arapskog, persijskog i hindi - govori se u Pakistanu i Avganistanu)
Ala je zmaj u hindi jeziku (Indija, sanskrit)

Otkud nama obe reci? Na turskom se zmaj ne kaze niti azdaha niti ala, vec ejderha ili dragon....

Devar je dever na urdu, a dushman je neprijatelj, prababa je parnana, pradeda je pardada, a evo jos nekoliko zajednickih reci koje se potrudio da pronadje moj prijatelj iz Pakistana:

džigerica - jigur, džin-jinn, mermer-mermer, dućan-dukan,čaj-chaey, sokak-sarhak,ćilim-kaleen, ništa-ništa....

Tacno je tako: srbski jezik je stariji i id sanskrita.

Krst sa ocilima

reishimushroom.gif

https://img846.imageshack.us/img846/8972/oimggc03959783ca0399267.jpg[/IMG[/SPOILER]

[IMG]https://img52.imageshack.us/img52/6374/reishimushroom.gif

oimggc03959783ca0399267.jpg

Svoj bozanski znak Gospod je ucrtao u oblik najljekovitije gljive na svijetu: red rashi, reishi, lingzhu (Ganoderma Lucidum).

Poslednja izmena:
Luke, in Serbian, The Gospels of Jakov of Serres, Serres, Serbian Empire, 1354, 310 x 225 mm., Add. 39626, f. 145

c790006.jpg

c790006.jpg

Serres Gospels, written and illuminated in 1354-5 for the Metropolitan Jacob of Serres (Jakov Srpski)

c790006.jpg

c790006.jpg

Srbsko jevandjelje, islikao mmitropolit Jovan Srbin izmedju 1331-1355 godine: bozanski simboli cirilicnog slova C ili ognjila srbskog grba.

This copy of the Four Gospels in Serbian Church Slavonic is one of the finest books produced within the empire of Stefan Uroš IV Dušan (1331-55). Its illumination, including this headpiece, or ornamental panel, at the beginning of Luke, derives from Byzantine models. The large decorated number in red in the margin gives the pericope number, which identifies the time during the liturgical year at which the reading would occur.

Izvor: British Library
http://www.bl.uk/catalogues/illuminatedmanuscripts/TourBib4.asp

Ljudi, sve vam je pred ocima.

Back