Espanol
Poznat
- Poruka
- 8.305
Oba su pakovana u istu (manju karoseriju). TTS je imao motor od 1000 ccm i snaga mu se kretala u varijanti tadašnje Grupe 2 oko 100 KS. TT je krenuo od motora iz Princa 1200 razbušenog na 1300 prema pravilima klase, i uz dva dvogrla horizontalna Webera 45 DCOE razvijao oko 120- 125 KS. Kasnije varijante (ABT) su uz mehaničko ubrizgavanje Kugelfišer gurale do nekih 140 KS. Imali su nesreći što su u to vreme vozile i (zamisli) 1300 GTAJ u varijantama "Autodelta" ili "Balduzzi" koje su iz iste zapremine imale oko 170 KS. Još pitanja, ili sam preterao? 8)Strajder:citas mi misli...upravo sam na Oldtajmerima hteo da ti postavim neko pitanje o njima...secam ih se iz mojih klinackih dana...moj otac ih je obozavao, a meni nije bilo jasno zasto-bili su mi ruzni...rekao mi je da cu vremenom promeniti misljenje...bio je u pravu...danas me odusevljava, ali nikad nisam imao priliku da sednem za volan...pitanje:razlika izmedju TT i TTSEspanol:P.S. Umalo da zaboravim legendarne NSU 1000 i 1200 koji su imali sjajne sportske rezultate čak i na našim trkama šezdesetih i sedamdesetih godina.Espanol:Bilo je u toj klasi još takvih automobila: reno 8 i 10, Florida i Karavela, Simca 1000, ruski Zaporožac, čak su i Ameri imali Corver sa motorom i pogonom pozadi (jedan je svojevremeno imao Koča Popović).Poli:Steta sto niko nije osim skode (ne ubrajam sportnjake) pokusao da izbaci model kombinacija motor pozadi/zadnja vuca a da je oko ili preko 4m. Veoma lepo ponasanje po snegu i u krivinama! Svakako da smo svi iskusili voznju "fice", "pegle" po snegu...