Agresivnost kod dece-molim za savet

Imam četvorogodisnje dete,ne previše nemirno i neposlušno,ali ponekad veoma agresivno.Već smo imali jednu fazu agresije prošle godine,pa je bilo malo zatišje,i evo opet kreće ludilo.
Npr. nikad neće na spavanje,uvek još 15min,i kad mu podviknem 'kreći' ,počinje histerično vrištanje,valjanje po krevetu ili podu,lupanje.....Doktorka mi kaže samo ga ignorišite,ali ponekad me toliko dovede do ludila da ne mogu da ga ignorišem.Ili 'hajde da skupimo kocke' i naravno odgovor je 'neću'.Ja krenem da skupljam,on priđe,udari me i prospe kocke.Dobio je i po guzi ,ali onda se ponaša još gore.
Jutros nije hteo da popije sirup.Pola sata ga molim,ubeđujem da sirup pije da njemu bude bolje,nema šanse.Neću pa neću,vrišti, histeriše.Na kraju posle više od pola sata ubeđivanja,a gvožđe mora da popije,ja sam počela da plačem.E kad je video mene uplakanu, prestao je ,popio sirup i otišo u sobu da se igra.Posle pet minuta 'mama ja tebe volim i sve ću da te slušam',a ja ne znam za sebe koliko me je doveo do ludila.
Zanima me jeste li se susreli sa ovakvim problemom i sta uopste mislite o decijoj agresiji?

dete ti je razmazeno,ako opet upadne u istu fazu samo ga malo ignorisi kao sto je doktorka i preporucila,bilo koji oblik paznje bi samo potpalio vatru... :)

Znam,u pravu si,roditelji nesvesno prave greske.Nekad iz najbolje namere grese.
Poslusala sam mnoge savete koje su mi dale iskusne mame,jos malo razgovarala sa doktorkom,uvidela mnoge nase greske i mogu reci da vidim razliku.Ponovo sam trudna,malo me hormoni udarili ,a i njemu vec pricamo o bati ili seki pa je mozda i to malo uzrok njegovom ponasanju.
Hvala svima.Veliki pozdrav:bye:

Back