Agencije za male manekene i fotomodele

Valjda dete samopouzdanje stiče u porodici a ne na modnoj pisti?

дтет треба да стиче искуство од малих ногу, ша ти мислиш
јел виш како Стефан Миленковић, па Ђоковић
сви су они од малена радили то што раде данас и што им је донело профит

E pa nisi u pravu... moja cerka je bila u SELECT i sve je bilo vise nego odlicno. Dete je lepo primljeno, nije nas niko nicim uslovljavao, niti je trazio neke dodatne pare. Prema tome samo oni koji ne vole g.Nebojsu mogu da pisu ovako zlonamerne komentare. Moje dete je steklo samopouzdanje i ucestvovalo je na nekoliko REVIJA na FASHION SELECTION i bez book i bez bilo kakvog dodatnog placanja. Moje sve preporuke za SELECT.
pretpostavljam da je ovo licno g Nebojsa ili neko blizak njemu.:roll:

moja drugarica mi prica iz iskustva:
`select` svake godine na sva zvona objavljuje audicije za prijem novih lica (i za male i za vece manekene),njihovi oglasi su svuda,i na teveu,u tiraznim magazinima,zutoj i dnevnoj stampi.plakate obicno lepe u blizini skola (nisam obratila paznju,ali moguce da ih ima i u blizini obdanista).obicno je ta audicija u septembru ili oktobru,kad nagrnu deca iz provincije na skolovanje u veliki grad.
dodjes na zakazanu audiciju,to je obicno neki veliki prostor u gradu...dom sindikata i sl....‚`komisija za prijem clanova` sedi,a kandidati prosetaju binom,pri tom ih skljocnu foto aparatom 1-2 x kao da kasnije komisija vidi i fotogenicnost....(pre 7 godina na toj audiciji bilo je oko 500 kandidata).gotova audicija,javice ko je prosao.
i gle cuda,skoro svi prosli...znaci 99%...
sledeci krug audicije-podele ih u grupe i idu par casova kod njih na kurs,gde ih uce kako da hodaju i sl.
opet jave ko je prosao drugi krug.opet skoro svi.
niko do tad ne trazi nikakve pare.
primljeni,gomila njih potpisuju nekakav vajni ugovor sa select-om,u kome naravno nista znacajno u vezi njihovih obavezama prema vama ne pise,ali zato je jedan clan najjasniji-ako se bilo gde pojavite,duzni ste njima da date neki posto.
po potpisivanju ugovora,obavestavaju vas da oni ne traze pare od vas,ali svaki kandidat mora imati svoj book,i profi fotograf je skup,i 6 slika je tada kostalo 300e...ako su recimo prosli brat i sestra ,roditelji imaju popust..ili ako su roditelji teskog materijalnog stanja,takodje popust.
kad su gotove slike,naravno dobijete svih 6,da vidite za sta ste dali novac:brus:
eto,imate ugovor i slike.toliko od njih.kada pokusate licno da se raspitate ima li neki kasting,belo vas gledaju i pogledom odmah isprate preko vrata uz `obaaaavesticemo vas ako bude`:telefon:
iz te grupe o kojoj pricam,neki ljudi su medjusobno bili u kontaktu...niko ih nikad iz agencije nije obavestio ni o jednom kastingu za neki `posao`,tako da su ti ljudi kasno skontali da su bacili tih 300e,jer je pitanje ko uopste dobije neki angazman,bilo koji.ustvari nije pitanje-pretpostavljamo da to jos kosta.
eto toliko o poznatom iskustvu...verujem da je i u drugim agencijama slicno.lepa je to i laka parica...99% njih x 300e (pre 7g je bila ta cena),pa vi vidite koliko je to

Srbija-mala zemlja,ali ogromna potreba za novim licima.aha,kako da ne:roll:

Da... sada je i Nebojsa Grncarski dosao na forum da bi odgovarao... zaista smesno. A zasto bi? Nismo ni mi ovde da bi ga branili nego kada nesto nije istina to jednostavno nije. Prema tome ne moj da se javaljas za rec. I drugo i ja sam sama clan SELEKTA i sasvim je ok. Vise nego OK. Pa u cemu je problem. Cim je neko uspesan i korektan onda je on kao sumljiv. Pa dokle vise...???? Pisete da je to bilo pre 7 godina pa onda nemoj te da pisete nesto sto ne znate i nagadjate. Sama si napisala ili sta si vec koji pol da ne nagadjamo ali pare niko nije trazio. Ako hoces book onda ga plati. Pa u cemu je problem. Ako sam htela book to sam uradila uz pomoc svojih roditelja. Pa prema tome da ne davim.... nismo ni svi mi predodredjeni za manekene.... moj brat od tekte je isao da bi stekao samopouzdanje.
Niko ne kaze da time sto ces da budes naprimer u teniskom klubu da ces biti Djokovic. Tako da mozete da pisete sta vam je volja i da se tu kao istresate na ljude koji nista drugo ne rade osim svoj posao.
A ima nas vise stotina koji mogu da potvrde sve suprotno onom sto je napisano. SELEKT je korektna i postena agencija i imam samo reci hvale. Ako neko zeli nesto to i ostvari. Ja sam sebe ostvarila u ovoj agenciji, ucestvovala sam na revijama i preporucila sam i svojim drugaricama koje su takodje uclanjene u SELEKT. Ono sto posebno isticem je jedan krajnje posten i otvoren odnos, izuzetno kulturan i profesionalan stav kao i celokupong tima koji radi u SELEKTU. Zato sam tamo a ne u nekoj drugog agenciji. To je moje misljenje i ono sto sam prosla tamo je divno iskustvo i danas sam vise nego zadovoljna. A cim je neki komentar pozitivan odmah je to neko blizak neko ovakav ili ne znam sta... Ako te bas interesuje mozes da moe potrazis u agenciji Selekt i da pogledas gde sam i sta sve do sada radila. Nisam rodjaka ni sestra, ni tetka ni baba ni Nebojsa, ni Nesa nego Maja. Pa prema tome ako ne pljuljem po nekom ne znaci da sam necija rodjaka ili sestra ali se ne slazem sa time sto je napisano.

Da... sada je i Nebojsa Grncarski dosao na forum da bi odgovarao... zaista smesno. A zasto bi? Nismo ni mi ovde da bi ga branili nego kada nesto nije istina to jednostavno nije. Prema tome ne moj da se javaljas za rec. I drugo i ja sam sama clan SELEKTA i sasvim je ok. Vise nego OK. Pa u cemu je problem. Cim je neko uspesan i korektan onda je on kao sumljiv. Pa dokle vise...???? Pisete da je to bilo pre 7 godina pa onda nemoj te da pisete nesto sto ne znate i nagadjate. Sama si napisala ili sta si vec koji pol da ne nagadjamo ali pare niko nije trazio. Ako hoces book onda ga plati. Pa u cemu je problem. Ako sam htela book to sam uradila uz pomoc svojih roditelja. Pa prema tome da ne davim.... nismo ni svi mi predodredjeni za manekene.... moj brat od tekte je isao da bi stekao samopouzdanje.
Niko ne kaze da time sto ces da budes naprimer u teniskom klubu da ces biti Djokovic. Tako da mozete da pisete sta vam je volja i da se tu kao istresate na ljude koji nista drugo ne rade osim svoj posao.
A ima nas vise stotina koji mogu da potvrde sve suprotno onom sto je napisano. SELEKT je korektna i postena agencija i imam samo reci hvale. Ako neko zeli nesto to i ostvari. Ja sam sebe ostvarila u ovoj agenciji, ucestvovala sam na revijama i preporucila sam i svojim drugaricama koje su takodje uclanjene u SELEKT. Ono sto posebno isticem je jedan krajnje posten i otvoren odnos, izuzetno kulturan i profesionalan stav kao i celokupong tima koji radi u SELEKTU. Zato sam tamo a ne u nekoj drugog agenciji. To je moje misljenje i ono sto sam prosla tamo je divno iskustvo i danas sam vise nego zadovoljna. A cim je neki komentar pozitivan odmah je to neko blizak neko ovakav ili ne znam sta... Ako te bas interesuje mozes da moe potrazis u agenciji Selekt i da pogledas gde sam i sta sve do sada radila. Nisam rodjaka ni sestra, ni tetka ni baba ni Nebojsa, ni Nesa nego Maja. Pa prema tome ako ne pljuljem po nekom ne znaci da sam necija rodjaka ili sestra ali se ne slazem sa time sto je napisano.

Sestro slatka....:pljus:

Majo,meni je drago da si ti ostvarena,i nema potrebe da budes neurozna.
Forum sluzi da svako iznese svoje misljenje,tako sam ga iznela i ja,i to na osnovu istinitih cinjenica,a meni godine ne dozvoljavaju taj luksuz da lazem.Zasto ne trpite da neko drugacije misli?
Ovo sto sam ja napisala naravno da je tacno,i tako je bilo pre 7 godina,a kako sam citala jos na nekom forumu-ta praksa je i dalje,ne samo kod selekt modne agencije,vec i kod drugih...a i sto bi menjali praksu,kad sve 4 u vis,para kaplje,boli ih uvo...i na kraju,sto da ne-dok je ovaca bice i vune.
Nego,Majo,posto si se ostvarila u toj agenciji,a na osnovu tvog pisanija,kladim se da si imala mnogo izostanaka iz skole,posebno sa casova srpskog jezika

Poslednja izmena:

Od silnog ostvarivanja očigledno si propustila časove srpskog jezika.

Elem, ne želim da mi se dete bavi manenekenstvom, nazovite me konzervativnom i ograničenom ali smatram da dete treba usmeravati tako da razvija svoje talente, svoj intelekt a zaista ne znam šta se razvija vrckanjem po pisti i slikanjem bez odeće. Devojke koje gledah na FTV-u, prelepe su ali ni jedna ne ume da sastavi pristojnu rečenicu bez poštapalica tipa "ok, super, paaa" i sl. Nije potrebno gurnuti dete da pokazuje sise na naslovnici časopisa ili dozvoliti da ga pipa debeli Adams ne bi li steklo samopouzdanje. Ono se stiče u porodici, ljubavlju, uvažavanjem ličnosti deteta, razgovorom, obrazovanjem, pobedom na takmičenjima a ne prostituisanjem. Možda za nekog jeste uspeh da mu dete bude zvezda Granda ili top-model. Meni je to sramota.

sudeci po pozivima`uspesnih` agencija na audicije za nova lica (gde nekim cudom bivaju skoro svi primljeni:roll: ) dolazim do zacudjujuceg zakljucka-nit` manje zemlje nit` vece potrebe za manekenima/manekenkama...ali,pocinju ponovo rijaliti gledane emisije kod nas,pa eto sanse za `ostvarivanje`
sreca pa net postoji te ljudi mogu dooobro da se informisu pre nego sto se zatrče i poklone novac nekoj od agencija.i nije ovo `pljuvanje` kako kazu branitelji ovog `posla`,vec gola istina sto iznosim....a sad sto javno recena istina nekima smeta-pa razumljivo
:strika:

ima neki rijaliti na fox life, nesto kao devojcce koje se bave plesom. znaci ono je odvratno da odvratnije ne moze biti. meni nije jasno kako tako nesto uopste moze da bude dozvoljeno zakonom.
meni takodje nije jasno,a nisu mi jasni ni roditelji tih devojcica.
secam se neke sezone `ja imam talenat`,gde je devojcica izvodila neku numeru...da l` kabare,ili nesto slicno.ta devojcica je bila sexi obucena,mrdala ramenima i grudima i bila full nasminkana.a majku prikazu pored-ona ushicena.odvratno.
obzirom da smo kao nacija moralno posrnuli,svakakva s..nja smo usvojili sa zapada.jos samo da pocnemo da organizujemo izbor za miss medju klincezama (kao ameri),i mozemo reci da smo kapitulirali skroz.

Pa cekaj da te pitam onda zastosu nama u ovom sirotinjskom Nisu uzeli 7000 dinara po detetu i sad traze 200 evra za book
nisu vam oni ukrali, nego ste se vi nalozili na pricu i sami dali novac.
eto, znaci slicna cena...gore pisah da je pre oko deceniju bilo 300e za tzv.book...i stvarno, buduci `modeli` bivaju lepo slikani, dobiju 5-6 stvarno lepih slika dimenzija A4....i kao, `pozvace vas` kad bude neka audicija......:lol:

Back