Afričko prvenstvo u fudbalu - Afrički kup nacija 2022

Све честитке Гвинејцима на борбености. Просто нису могли више.

Буркина Фасо, није изненађење често су у 8 па и 4 екипа у задње време, Камерун је објективно јачи од Гамбије, али је доста гуран до данас, данас није, јер му није било потребно...

Pogledajte prilog 1093632

Нисам пратио задњих пар првенстава па нисам толико у току. Навијао сам за Гамбију због штопера Сапдорије Омара Колија али нису нажалост много показали.

1643813215008.png

Заслужено и драго ми је због тога.

Смучио ми се онај катанаћо египатских фолираната који играју цело првенство.

Ја сам и поред свега навијао за Фараоне. Абу Гамал је на голу био фантастичан и само због њега ми је криво.

п.с. Свакако да је Сенегал заслужено освојио наслов и у коначној утакмици био видљиво бољи.

Генерално катастрофалан фудбал, брдо утакмица 0-0 без жеље и шанси у групама и у нокаут фази, бар 80% су решили пенали :-)

Нажалост клубске обавезе су биле над главама многих играча. :(

Svaka cast Senegalcima, potpuno zasluzeno ;) 👍

Inace navijao sam za Senegal , iskreno uvek su mi bile simpaticnije i interesantnije ekipe iz podsaharske Afrike nego ti Arapi sa severa , nekako mislim da su talentovaniji, lucidniji i da igraju lepsi fudbal dok su ti Arapi previse tvrdi i vise defanzivno orijentisani.

Inace Senegal ima bas dobru ekipu (verovatno najjacu u Africi u ovom trenutku), tu su Sadio Mane, Keita Balde, Bulaje Dia iz Viljareala, Ismaila Sar iz Votforda, Idrisa Gueje iz PSG-a, Chikou Kujate iz Kristal Palasa, Nampalis Mendi iz Lestera, Kalidu Kulibali iz Napolija, Fode Balo-Ture iz Milana, Bona Sar iz Bajerna, Abdu Dialo iz PSG-a , ono kad pogledas svi igraci im igraju po najjacim evropskim ligama i to po ozbiljnim klubovima , plus ih predvodi Aliou Sise sjajan selektor, bivsi kapiten reprezentacije (bio je i kapiten Senegala na SP 2002 u Japanu i Juznoj Koreji kada je Senegal bio glavni hit tog Svetkog prvenstva) i to selektor im je jos od 2015. godine , znaci vec dosta dugo (sto je malo atipicno za africke reprezentacije) i ocigledno je uspeo da lepo poslozi tim, da napravi dobar balans i atmosferu u ekipi i ocigledno radi dobar posao cim je selektor vec tako dugo.
Tako da mislim da bi Senegal mozda i mogao da ponovi 2002. i da opet bude hit prvenstva i jedno od najprijatnijih iznenadjenja kao te 2002. u Japanu i Juznoj Koreji.

Inace dobro su odigrali i 2018. u Rusiji , ono dobili su neugodnu Poljsku 2:1, odigrali 2:2 sa Japanom i izgubili 1:0 od Kolumbije i eto ta 4 boda im ipak nisu bila dovoljna da prodju grupu pa su tako otisli dalje Kolumbija i Japan, eto falio im je taj bod protiv Kolumbije u poslednjem kolu, ali dobro grupa je bila dosta neugodna, jako ujednacena a njima je mislim ipak falilo i malo iskustva a mislim da su sad bolji i svakako iskusniji nego pre 4 godine tako da mislim da bi mogli pozitivno da iznenade. ;)

Inace jos verovatno imaju i najjaci grb od svih ;)

241b3b6a032574b4934363384a6bf69bf95daa92.png

Back