j.p.SU ... NAjbolji letacki nastu redom: Eurofajter, pojedinacno Mig-29 Strizi, Orao ...
Najvise sam se zapanjio velicinom Iljusina-76 za kog sam mislio da je mnogo manji.
Inace ovo mi je drugi miting ali fakticki prvi jer 2009. zbog guzve u saobracaju sam stigao u 3:15 kad je 90 posto programa proslo.
Ne mogu recima da opisem koliko mi je zadovoljstvo bilo gledati pre svega nase i ruske avione.
Iako, kazem EF je imao najbolji nastup, pilot je pravio sjajne bravure u vazduhu, korisceni su patroni koji stvaraju dim a zvuk je fenomenalan, zapanjujuc(koriscen je forsaz).
29ka strizi je isto odradila sjajan nastup o zvuku i vibracijama koje pravi MiG nema potrebe da pricam ko je bio doziveo je sve to. Evo koliko dana je proslo ja sam jos pod utiskom, pogotovu kad naletim na sadrzaj na forumu koji se tice aeromitinga pa mi to pospesi odusevljenost i ostale emocije koje sam poneo sa mitinga.
Drugar je inace rekao da ne moze da veruje da IL76 moze da leti

Moram da dodam da iako to od sebe nisa ocekivao dok nisam dosao na miting imao sam nekakvu cudnu odbojnost prema avionima clanica NATO-a izuzev mozda slovenije na primer.
Za "blek hoka" sam mislio da je dosta veci a za mi-8(iako sam ga ranije video) da je veci!! Ne znam sto ali ovoga puta mi se ucinio kao enormno veliki.
Da li zato sto je stajao pored manjih helikoptera ne znam.
Malo nepovezano pisel ali sta sad, Iljusinu glavno krilo sa trupom se spaja od prilike u visini krova moje kuce(tako sam ukucanima objasnjavao) a treba dobrano da se prepesaci sa kraja na kraj krila.
Najjaci utisak dozivis kada stanes ispod repa i pogledas na gore. Grdosija. Mada znam da rusi imaju i vecih aviona, AN-22 AN-124 npr.
ah, da zaboravio sam valjak, tj dva valjka koje je sa transporterom Spartanom izveo italijanski pilot.Nemam reci.
Samo da vam kazem da vi koji nikad niste bili na aeromitingu i to vas ne zanima bicete sigurno odusevljeni kada prvi put odete.
Ali idite sa nekim ko iole poznaje materiju kako bi vam pojasnjavao "detalje" i zabavio vas interesantnim podacima o avionu koji leti i avijaciji uopste.
s.p.SU - Stvarno je bilo gledati ljude, decu, tinejdzere koji trce u zagrljaj americkim pilotima da se sa njima slikaju kao sa nekim filmskim ili muzickim zvezdama.
Dok su istovremeno nisu ni obracali paznju na ruske pilote i verovatno u sebi pomisljali "seljaci" ili nesto slicno od stereotipa koji su im nametnuti.
Bilo je s druge strane naroda kojima su jednostavno emocije isplivale kada su se stajanci priblizavali "Strizi".Prosto su u narodu buknule emocije i docekani su kao svojevrsni spasioci iz ovdaslje "Zapad nema alternativu" lakrdije i katastrofe iako to ni sami nisu ocekivali i iako su prethodno izneverili prethodno lazno prenapumpana ocekivanja.
Inace su Strizi leteli hendikepirani nedostatkom vodje grupe koji je uhapsen dan ili dva pre mitinga zbog korupcije.
Zaboravih da dodam da sam vise ocekivao i od MIG-29M2, izvozne varijante MIg-35 ali sam tek po dolasku kuci saznao da je pilot u dva dana nastupao na dva mitinga, da mu se umor "video na licu" i da oni koji su to znali su znali da nece izcediti svoj mig 29 i sebe do kraja i dako oduseviti publiku.
Hvala, za sada.