AEROMITING 2012

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
najvise mi se svidjaju snimci iz kokpita :D
gledamo prenos leta u realnom vremenu, kao pravi piloti ;)

I meni se sviđa. Takođe snimak ispod aviona kada izbace točkovi za ateriranje, pilot je promašio nekoliko cm da pravilno sledi belu traku po pisti.
Ja sam se slikala u kokpitu Orla sa svim instrumentima, fantastično smo ispali. :D

Eurofajter tajfun, bogami. Desetka! Mogli su da dodaju padobran s repom pri spuštanju, bilo bi desetka i plus. :eek:

Poslednja izmena:
major koji je upravo leteo lastu, sad se bas nalupeto, kao da prica privatno a ne pred kamerama :D

na pitanje kako je bilo odletiti taj program na lasti, da li mu je bilo tesko?
major je odgovorio, ma nije, kuliramo dok letimo, pijemo pice :rotf:

Ovako: Krenusmo iz NS-a na miting oko 8 da bismo tamo (planirano) stigli na vreme za otvaranje (10:30+ koji srpski minut kašnjenja; ipak nismo Japanci).
Ceo put je OK, osim par rupa i izbočina asfalta na starom putu zbog kojih ću morati da balansiram gume, no, nebitno.
Pezos, SK-sve u redu... Inđija i prvi zastoj: radnici rekonstruišu glavni put. Trebalo nam je 20 minuta da prođemo Inđiju. Malo jači gas, nadoknadili smo to nekako, dolazimo u Staru Pazovu. A tamo, saobraćajna nezgoda i 3 km kolone. CoPilot na mobilnom odbija saradnju, građane boli uvo da pomognu, tako da ipak stojimo u koloni... 45 minuta kasnije, prolazimo pored belog mercedesa NS table koji je vozio suprotnim smerom i obilazio kolonu vozila...
Izlazimo iz Stare i stižemo na kilometar od ulaza u Novu Pazovu, a već tamo parkirani automobili. Dolazimo na raskrsnicu za Vojku i policajac kaže: Zabranjen je ulazak u NP zbog aeromitinga. Na ulazu, iako je zvanično saopštenje bilo da će biti zatvoren od izlaska NP do ulaska u Batajnicu. Trebalo nam je 25 minuta da nađemo parking mesto. I onda smo shvatili da se MUP ispišao na 90% gostiju: propuštali su kroz NP samo BG table.
5,5 km pešačenja, rentgenska kontrola torbi i ulazimo. Vreme ulaska oko 11:20...

Ali kad sam video da Eurofighter Typhoon nije isključio forsaž, penjanje F-16, solo nastup Striži (pošto mi grupno nisu delovali impresivno, verovatno zbog manjkanja 3 člana, a i vođa im je uhapšen 2 dana pred dolazak u Srbiju).
J-22 i Lasta OBJASNILI!!!
MiG-29M2 i nije imao neki nastup, piloti i nisu bili zainteresovani da predstave bolje avion koji treba da kupi naše RViPVO....
C-27J Spartan je pokazao kako transportni avion radi akrobatiku...
Formacijsko letenje Soko-Gazela...

Rezime: I pored ubistvenog dolaska, ova manifestacija će verovatno dobiti epitet obavezne...

уф уф у ф
драго ми је да ти се допао митинг, те да ћеш ићи поново...

сад знаш, да треба доћи што раније
да треба пробати ићи на друге капије, рецимо, на капију број 3, са аутопута
тај пролаз је био проходан све време и аутопутем нема застоја никада
видео си колико је било посетилаца за кратко време па је цела саобраћајна ситуација разумљива

што се тиче програма, одлично си све запазио, веруј ми да је импресивније изгледало испред малих екрана јер је ртс 1 окачио камере малте не по свим авионима који су летели чак и на једном октопод - хеликоптеру макети која је летела изнад аеродрома са камером

све у свему, било је одлично :ok:

Back