- Poruka
- 3.700
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
uopšte nije bio traljavo miniranĆaos
Šta da ti pričam?
Prorast...
Puk PVO je imao svega 29 aktivnih vojnika ( i oko stotinak rezervista )
Pešadija još slabija
Inženjerija još manje
A verovao ili ne raketaši ( iz Karlovca stigli ) bio samo jedan major ostao i jedan aktivan.
E tako je bilo pred kraj.
A zadnji dan ja bio na straži na "ranču ".U tajnosti se svi naši izvukli sa Abdić Brda pa kada su
prolazili kraj mene rekli mi da uđem u kamion jer mi smena na straži nikad neće doći.Ja nisam
u to poverovao čak ni mom klasiću iz Raške pa ostade...
Inače da znaš da je traljavo miniran ( jer nije bilo ljudi ni za to )
Ali pošto su tuneli planirani za male i niske avione,NATO-u nisu interesantni.
Ćaos
Šta da ti pričam?
Prorast...
Puk PVO je imao svega 29 aktivnih vojnika ( i oko stotinak rezervista )
Pešadija još slabija
Inženjerija još manje
A verovao ili ne raketaši ( iz Karlovca stigli ) bio samo jedan major ostao i jedan aktivan.
E tako je bilo pred kraj.
A zadnji dan ja bio na straži na "ranču ".U tajnosti se svi naši izvukli sa Abdić Brda pa kada su
prolazili kraj mene rekli mi da uđem u kamion jer mi smena na straži nikad neće doći.Ja nisam
u to poverovao čak ni mom klasiću iz Raške pa ostade...
Inače da znaš da je traljavo miniran ( jer nije bilo ljudi ni za to )
Ali pošto su tuneli planirani za male i niske avione,NATO-u nisu interesantni.
Osim recimo veliki deo Jadrana i avione u niskom letu iznad mora?uopšte nije bio traljavo miniran
spreman je bio za dizanje u vazduh još dve godine ranije, kad su mineri izbušili zidove na pogodnim mestima, gde je kasnije postavljen eksploziv
tunel nisu uopšte bili ni mali ni niski
dalje, položaj je takav da bi zasigurno bio interesantan ne samo za nato nego i za hrvate
sa vr brda radarom se videla cela evropa
nije slučajno na tom mestu izgradjen
Tako nekako! Sa par 'krmača' zaspeš ulaze i onesposobio si celu flotu?Ma i sa vojne strane, pametnije je napraviti obichan aerodrom a za ostale pare kupiti avione, ne znam da li neko zna koliko se Migova 21 moglo tada kupiti za pare koje su ulozhene u aerodrom. Avijacija sluzhi da brani zemlju od protivnichke avijacije a ne da se krije pod zemljom.Zemlje Varshavkog pakta nisu imali ni hangare, u Rusiji i dan danas avioni stoje napolju na cichi zimi, pa shta fali.
Npr. taj aerodrom, nekoliko atomskih skloništa za Bravara, luka za podmornice itd.. Koliko je to kilometara tunela moglo da bude za vađenje bakra, srebra i zlata? Itd.....Da nisu bacene pare u to chudo, nego da se ulagalo u ekonomiju, i uz malo pameti, mogli smo da budemo carevi.