Aero-miting Skoplje 2023: Najinteresantnija vazduhoplovna manifestacija ove godine

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
70.987

Aero-miting Skoplje 2023: Najinteresantnija vazduhoplovna manifestacija ove godine​

Međunarodni aero-miting povodom 100 godina postojanja aero-kluba Skoplje u glavnom gradu Severne Makedonije trajao je šest sati, učestvovalo je preko 30 letelica i tri ratna vazduhoplovstva. Boju je dobilo sigurno preko 10.000 ljudi.
Tango Six je ponovo bio jedini medij iz Srbije koji je bio na licu mesta a potrudili smo se i da, kao medijski sponzori, inspirišemo mnoge iz Srbije da posete Skoplje prethodnog vikenda. Hvala inspirisanima što su se javljali na stajanci.
Najvećoj vazduhoplovnoj priredbi ove godine na prostoru bivše Jugoslavije posebnu atrakciju svakako je dala Vojska Srbije i njeno Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana. MiG-ovi 29 su tako prvi put u svojoj jugoslovensko-srpskoj karijeri prisustvovali nekom inostranom avio-mitingu, piloti i tehničari Laste nastavili su da prikupljaju zavidno međunarodno air-show iskustvo, dok je H145M bio drugi tip Erbasove letelice koja je nadletala Stankovec.
Laste ponovo u inostranstvu / Foto: Petar Vojinović, Tango SixMiG-ovi 29 RV i PVO Vojske Srbije u paru iznad Skoplja / Foto: Dragan Cvetić
Objašnjenje za uspeh makedonskog aero-kluba u privlačenju nikad veće delegacije srpskog RV-a delimično je indirektno dato prisustvom ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića na otvaranju manifestacije uz domaćina, premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog. Srpsko vođstvo u međunarodnoj ekonomsko-političkoj inicijativi „Otvoreni Balkan“ svakako je doprinelo da jedan inostrani aero-klub besplatno, na tridesetak minuta ukupno, dobije, ne jedan, nego dva najbrža vazduhoplova bazirana u Srbiji.

Preduzimljivost i inicijativa vođstva skopskog aero-kluba da organizuju ovoliki događaj praktično je dokazana i idejom da priču „Otvorenog Balkana“ i dobre političke odnose dve države iskoriste i za povratak jedinog vazduhoplova proizvedenog u Makedoniji – jedrilice Ilindenka. Letelica je iz Muzeja jugoslovenskog vazduhoplovstva ustupljena makedoncima za ovu priliku i bila je ponosno izložena na subotnjem događaju. Tako su civili i privatnici, baš kao dva puta u Srbiji,pokazali državama da mogu sami i da restauriraju avione (što su u aero-klubu Skoplje delimično i uradili sa Ilindenkom) za upola manje vremena nego što je nekom muzeju tamo negde potrebno da restaurira svoje stepenište.
Detaljnije o projketu Ilindenka, njegovoj istoriji i planovima za budućnost čitajte u tekstu koji ćemo objaviti sutra.
Ponos makedonskog vazduhoplovstva, jedrilica Ilindenka. Kada neće Beograd, Skoplje joj vratilo stari sjaj / Foto: Petar Vojinović, Tango Six
Država Severna Makedonija i druge institucije pomogle su organizaciju aero-mitinga (događaj ove veličine nemoguće je izvesti bez državne i gradske podrške) dok su partnerske strane zemlje obezbedile učešće svojih ratnih vazduhoplovstava.
Pored srpskog bilo je prisutno i italijansko. Njihov Tajfun je ispao baksuzan činjenicom da je kao nastup morao da prati Srbe i njihove MiG-ove. Italijanski ambasador u Severnoj Makedoniji kazao je na otvaranju manifestacije da je njegova zemlja bila raspoložena da pošalje i Freće Trikolore da oni nisu bili zauzeti na drugom aero-mitingu. Nažalost, dogodilo se da je akro-grupa učestvujući na tom događaju izgubila jednu letelicu i da je tom prilikom izgubljen i jedan život. Više sreće imao je Galeb G-2A kako smo juče izvestili .
 

Nekoliko decenija razlike u tehnologiji i dva pogleda na maskirne šeme / Foto: Borjan MihajlovskiOd zvuka zvezdastog motora do inovativnog dimnog sistema. Austrijanci standardno oduševili / Foto: Borjan Mihajlovski
Italijanski ambasador najavio je već poznat dogovor da će se ratno vazduhoplovstvo njegove zemlje pridužiti Grcima u air policing aranžmanu za Severnu Makedoniju. Grcima koji, iako su bili najavljeni sa avionima F-16, nisu došli.
Jedina inostrana korporacija koja je u formi štanda prisustvovala događaju bila je kompanija Leonardo koja se nada pobedi na budućem makedonskom tenderu za nove vojne helikoptere.
Pored vojnih mašina i čitaocima ovog portala već dobro poznatih makedonskih policijskih i vojnih helikoptera.,najviše istegnuća vratnih žila izazvali su Red Bulov (Flying Bulls oldtajmer flota) T-28B Trojan i spektakularni majstor žiroskopije Francuz Romain Fhal u vazduhoplovnoj konstrukciji sastavljenoj iz samo motora i čoveka poznatijoj kao Ekstra serija.
Sovjetski radijalni dvokrilac, jedini preživeli An-2 u Severnoj Makedoniji, izostao je sa manifestacije dok je kvazi-nacionalni avio-prevoznik Severne Makedonije Viz er preleteo sa svojim Erbasom A321.
Bravo Zulu Makedonijo!
 

Back
Top