ADVOKATI ....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Kome narod "prišije" -ostaje mu dok je sveta.

Čini se da poseban i utemeljen animozitet ispoljavaju prema advokatima.
Oni su bića bez duše,secikese,prevaranti,vaćaroši,gulikože....

Neretko se advokati suprotstavljenih strana dogovaraju o taktici,
ako dođu do saznanja da zastupaju "masnije" klijente....

Narod ih prezire,ali je upućen na njih,jer voli da se tuži.
Zato ona parnica u Pomoravlju traje duže od 30 godina.
A,predmet spora - zgažena kokoš.

Do sada su seljaci mogli da kupe 2 farme pilića,sa sve objektima....

Kakva su vam iskustva sa advokatima ?
:rtfm:

Poslednja izmena:
zivim sa 2 u kuci:D:D:D (cale i keva)....osecaj nista posebno...posao ko posao...samo sto imaju lepe prihode.....a to je najbitnije.....al zato koliko puta je keva dosal kuci sa posla i isplakala se za to sto je rodbina protivnicke strane vredjala i pocela da kune i tako te gluposti, kaze da joj najgore kad se razvode ljudi i onda mora da ide sa policijom da uzima dete od jednog roditelja i vodi ga drugom.......***.....ni jedan posao nije idealan...al to ceka i mene kad zavrsim prava....:confused:

zivim sa 2 u kuci:D:D:D (cale i keva)....osecaj nista posebno...posao ko posao...samo sto imaju lepe prihode.....a to je najbitnije.....al zato koliko puta je keva dosal kuci sa posla i isplakala se za to sto je rodbina protivnicke strane vredjala i pocela da kune i tako te gluposti, kaze da joj najgore kad se razvode ljudi i onda mora da ide sa policijom da uzima dete od jednog roditelja i vodi ga drugom.......***.....ni jedan posao nije idealan...al to ceka i mene kad zavrsim prava....:confused:

Posao je stresan,zaista !
Ali,zarada uopšte nije zanemarljiva stavka....

Kome narod "prišije" -ostaje mu dok je sveta.

Čini se da poseban i utemeljen animozitet ispoljavaju prema advokatima.
Oni su bića bez duše,secikese,prevaranti,vaćaroši,gulikože....

Neretko se advokati suprotstavljenih strana dogovaraju o taktici,
ako dođu do saznanja da zastupaju "masnije" klijente....

Narod ih prezire,ali je upućen na njih,jer voli da se tuži.
Zato ona parnica u Pomoravlju traje duže od 30 godina.
A,predmet spora - zgažena kokoš.

Do sada su seljaci mogli da kupe 2 farme pilića,sa sve objektima....

Kakva su vam iskustva sa advokatima ?

najnamazaniji i najljigaviji sloj...

Moj otac nije voleo doktore, popove i advokate, jer su po njegovim rečima njihove zarade zasnovane na tuđoj nesreći.

A ima jedna priča koju sam slušao još kao dečak od moje babe.

Kaže, neki je čovek tužio svog komšiju koji mu je ubio petla. A komšija je podneo protivtužbu pošto je petao prešao u njegovo dvorište i jeo kukuruz namenjen njegovoj živini.
I proces je trajao punih 20 godina. Advokat koji je zastupao ovog prvog imao je sina koji se školovao, završio fakultet, položio pravosudni ispit, pa je ga je pošto je otišao u penziju nasledio.
Naravno, nasledio je i slučaj ubijenog petla.
Kada je video o čemu se radi, pozvao je obojicu na zajednički sastanak, dogovorio sa njima da čovek koji je ubio petla plati svom komšiji petla, a da njemu komšija plati kukuruz koji je petao pojeo i oni su se složili te je proces bio završen.
Kada se vratio kući ispričao je ocu šta je uradio i dodao: "E ćale, ti nisi nikakav advokat. Ti si ovaj slučaj rešavao 20 godina, a ja sam ga rešio za dan.".
Na to mu je matori odgovorio: "Sine, ti nisi nikakav advokat. Pa tebe je taj petao odhranio i odškolovao, a ti si ga se tako olako odrekao.".

Moj otac nije voleo doktore, popove i advokate, jer su po njegovim rečima njihove zarade zasnovane na tuđoj nesreći.

A ima jedna priča koju sam slušao još kao dečak od moje babe.

Kaže, neki je čovek tužio svog komšiju koji mu je ubio petla. A komšija je podneo protivtužbu pošto je petao prešao u njegovo dvorište i jeo kukuruz namenjen njegovoj živini.
I proces je trajao punih 20 godina. Advokat koji je zastupao ovog prvog imao je sina koji se školovao, završio fakultet, položio pravosudni ispit, pa je ga je pošto je otišao u penziju nasledio.
Naravno, nasledio je i slučaj ubijenog petla.
Kada je video o čemu se radi, pozvao je obojicu na zajednički sastanak, dogovorio sa njima da čovek koji je ubio petla plati svom komšiji petla, a da njemu komšija plati kukuruz koji je petao pojeo i oni su se složili te je proces bio završen.
Kada se vratio kući ispričao je ocu šta je uradio i dodao: "E ćale, ti nisi nikakav advokat. Ti si ovaj slučaj rešavao 20 godina, a ja sam ga rešio za dan.".
Na to mu je matori odgovorio: "Sine, ti nisi nikakav advokat. Pa tebe je taj petao odhranio i odškolovao, a ti si ga se tako olako odrekao.".

Da,znam za tu anegdotu.
Sa nešto različitom verzijom kraja....
Otac mu kaže : "E,moj sine,džaba ti tvoj fakultet.
Taj petao je kupio ovaj stan,sazidao onu vikendicu u Grockoj, i tebe odškolovao....."

Poslednja izmena:
Buduci da ja imam kontakta sa pravosudjem, kao i sa advokatima, mogu reci da su (daj boze, smo) jedni od najvecih "ratnih" profitera ikada...Kome advokat treba taj je najebo...Mada sad su usvojili zakon po kome ce advokati izgubiti znacajne prihode ne izlazenjum na kilometarska rocista...

Buduci da ja imam kontakta sa pravosudjem, kao i sa advokatima, mogu reci da su (daj boze, smo) jedni od najvecih "ratnih" profitera ikada...Kome advokat treba taj je najebo...Mada sad su usvojili zakon po kome ce advokati izgubiti znacajne prihode ne izlazenjum na kilometarska rocista...
mmmm, da, još više će izgubiti ne izlaženjem na BILO KAKVA ROČIŠTA I PRETRESE, pošto Sudovi, od poslednjih reformi, praktično, ništa ni ne zakazuju !!!
Ja sam živi primer : umesto da trunem u tamnici ili nosam pomodnu narukvicu ili nanožnicu, pola svinjarija mi je već zastarelo, za pola je obustavljen postupak ( kada navedem krdo svedoka, predloge za veštačenja razna, saslušavanje i suočenje sa policijom, inspektorima, Organima ostalim, itd., a Sud NE MOŽE da mi odbije te dokazne predloge, onda i sudija i tužilac prevrnu očima, pokupe krpice i odlože pretres, a par meseci kasnije, stigne rešenje o obustavi postupka ! ), imam još samo par ŽIVIH stvari da prebrodim, pa baš da vidim šta će mi novi Zakon nauditi, kada niko ništa ne radi, po sudovima !!! :lol:
Ko je imao živaca da ovo pročita, evo mu nagrade : NIKADA ( ali NIKADA ! ) NIŠTA ( ali NIŠTA ! ) NEMOJTE DA PRIZNAJETE, IZMIŠLJAJTE KOLIČINE DOKAZNIH PREDLOGA ( postupajući sudija NE SME da ih odbije, a mrzi ga da to sve izvodi ) i ŽIVEĆETE DUGO I BERIĆETNO BEZ IKAKVIH VEĆIH ZAKONSKIH SMETNJI !!!
:D

Back