Advaita

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Suprotnosti i jedinstvo

Dva oka stvaraju jednu viziju,
Dva stopala hodaju istom stazom,
Dve šake drže jednu stvar,
Dva uha slušaju jedan zvuk,
Dve nozdrve udišu jedan dah,
Dve noge podupiru jedno telo,
Dve usne izgovaraju jednu reč.
A sve njih jedan duh usmerava.
Wil Nesbit

Dobro i zlo, svetlost i tama, lepo i ružno, prijatno i neprijatno, teško i lako...
Polariteti. Sve što postoji ima svoju suprotnost.
Nadilaženjem suprotnosti biće postiže oslobođenje od večitog tumaranja
između krajnosti.
Zapravo, čitava nevolja u tom tumaranju je to što je ono nesvesno, mehaničko,
po inerciji. Onaj osećaj kada nas ''nešto vuče'' da donesemo neku odluku ili nešto
uradimo, pa pomislimo da to zapravo slušamo sebe. Ili neko možda ima doživljaj
da je to Božiji glas u njemu, jer jeste jače od njega.
Bilo da smo ateisti ili vernici u jednakom smo problemu. Neko će reći ''ali barem
sam uradio onako kako ja hoću, pa se ne kajem.'' Drugi će reći ''takva je Božija
volja bila, šta ja tu mogu''.

Ko je ikada uradio onako kako on hoće i ko je ikada Božiju volju video?
Bez nadilaženja suprotnosti ništa se ne može uraditi.
Ovo što se navodi u citatu nisu suprotnosti.

Ne, suprotnosti su ako se razlikuju po prirodi. A u gornjem slučaju oči su oči i noge su noge. Dva oka ili dvije noge imaju istu prirodu i funkciju, samo što su na različitim stranama tijela.
Sve zavisi koja strana kontroliše te parove ČP
Imaš onu bolest kada ruka davi čoveka ČP
Though it’s often been used in terrifying plot twists, Alien Hand Syndrome is hardly limited to the fictional world. Those with this scary, but fortunately rare, mental disorder experience a complete loss of control of a hand or limb. The uncontrollable limb often seems to take on a mind and will of its own, and sufferers have reported their “alien” limb attempting to choke either themselves or others, ripping clothing, or scratching to the point of blood. Alien Hand Syndrome most often appears in patients with Alzheimer’s Disease or Creutzfeldt-Jakob Disease, or as a result of brain surgery during which the brain’s two hemispheres have been separated. Unfortunately, no cure exists for Alien Hand Syndrome, and those affected by it are often left to keep their hands constantly occupied or use their other hand to control the alien hand.

Ne, suprotnosti su ako se razlikuju po prirodi. A u gornjem slučaju oči su oči i noge su noge. Dva oka ili dvije noge imaju istu prirodu i funkciju, samo što su na različitim stranama tijela.
Јел се два краја штапа разликују по природи или две стране новчића?
И шта је то што непрестано прави ''разлике по природи'' и све дели?

Odlličan primer kako ljudi kada dostignu određen nivo svesnosti, počnu da
govore istim jezikom, bez obzira iz koje tradicije dolaze. Oni je jednostavno
razumeju međusobno.
Goran Marjanović se prilično oslanja na Gurđijava i njegove učenike, dok je
Goran Mitić prošao kroz neku od indijskih škola.

Gurđijev je to objasnio kao spoljašnji i unutrašnji krug čovečanstva. Gde su
u spoljašnjem krugu ljudi kojima su pometeni jezici i gde niko nikoga ne razume,
za razliku od unutrašnjeg kruga.

Gurđijev je to objasnio kao spoljašnji i unutrašnji krug čovečanstva. Gde su
u spoljašnjem krugu ljudi kojima su pometeni jezici i gde niko nikoga ne razume,
za razliku od unutrašnjeg kruga.
Pogledat ću kasnije video...nisam znao da se Goran Marjanović zanimao za učenje 4. puta, meni je bio poznat kao jedan od onih koji su proučavali Tesline eksperimente.
Ne sumnjam da su se njih dvojica dobro razumeli, obojica su počeli od fizike, da bi se pronašli u duhovnim vodama..

Moguće i da mu je to nešto novo ili da se tek sada osmelio da o tome otvoreno
govori. Ja sam već prestala da pratim šta priča jer mi je zvučao kao ''Tesla,
etar, Tesla, etar''. A i ovi naslovi sa kanala balkaninfo me često odbiju, pa ne
pogledam nešto što bi možda bilo i zanimljivo.
Nikada nije pre ni govorio tako nadahnuto i radosno kao sada.
On osmeh ne može ni da sakrije i sav je ozaren.

Back