- Poruka
- 240.797
Adolf Hitler na pragu nove pobede na izborima u Namibiji
Političar imena Adolf Hitler na pragu je još jedne uvjerljive pobede na lokalnim izborima u Namibiji.
Lokalni većnik, koji je zbog svog imena postao globalno poznat još 2020. godine, trebalo bi da osigura novi petogodišnji mandat.
Očekuje se da će Hitler zadržati svoje mesto s velikom većinom na izborima koji se održavaju 26. novembra. Na prošlim izborima osvojio je izbornu jedinicu Ompundja s 85 odsto glasova, osiguravši 1.196 glasova naspram 213, koliko je dobio njegov protivkandidat.
Puno ime ovog 59-godišnjeg političara je Adolf Hitler Uunona, a član je vladajuće stranke Narodne organizacije Jugozapadne Afrike (SWAPO)
"Otac me nazvao po tom čoveku. Verovatno nije razumeo šta je Adolf Hitler predstavljao. Kao dete sam to smatrao potpuno normalnim imenom. Tek kao tinejdžer sam shvatio da je taj čovek želeo da osvoji ceo svet", rekao je za nemački list Bild 2020. godine.
https://www.021.rs/zabava/zanimljiv...r-na-pragu-nove-pobede-na-izborima-u-namibiji
Eto kakvih sve političara ima. Da li bi mu u nekoj normalnoj zemlji bilo dozvoljeno d aučestvuje s takvim imenom?