Adolf Hitler je bio vegetarijanac

pa to sto je imao veliko saosecanje s patnjom zivotinja, a nije imao nikakvo saosecanje sa patnjom drugih ljudi, cak sta vise desetine miliona njih je poslao u smrt i ko zna jos koliko unesrecio i upropastio. karakteristicno za psihopate je sto mnogi od njih jos kao mali muce zivotinje

hitler je valjda bio ipak deo nekog projekta iza koga stoji organizacija, tj on je najistaknutiji i neki šef al nekako je valjda to bio projekat (ljudi gušteri i sve o tome ; )) npr
a i ovo su pričice, uostalom može da ne jede životinje a da otvara logore :think:

Kako objasniti da covek koji je odgovaran za najvise smrti i ljudskih patnji i stradanja u istoriji je imao toliko ljubavi za zivotinje i bio pazljiv i empatican prema njima, po meni sigurno nije imao psihopatski poremecaj licnosti kako se obicno portretise. Svoje je prijatelje odvracao od jedenja mesa govoreci im o patnjama kojim su izlozene zivotinje dok ih kolju.

0051.jpg
i ja volim zivotinje a ljude ili mrzim ili ih se plasim, pa sta :huh:

Pa to samo doprinosi činjenici da je Hitler bio vrlo neobičan psihopata. Zato je i uspeo da uradi to što je uradio.
Ne zaboravi činjenicu da je on bio u tripu da pravi novi, bolji svet. Bez mrskih Jevreja koji su za sve jade sveta krivi.
Izopačeno svakako, ali je verovao da čini dobru stvar.
Ljudi koji su uvereni da popravljaju svet i ne sumnjaju da ono što čine je dobro (ili da su sami dobri ljudi) su najopasniji od svih ljudi.

Hitler mi je u jednom periodu bio izuzetno fascinantan. U onom negativnom smislu, naravno. Ovo moram naglasiti, jer ljudi navodjenje obicnih cinjenics tumace kako se njima svidi.
Pokusala sam da razumem zasto i kako je dospeo na vlast, odakle bes i mrznja prema Jevrejima, odakle to ludilo za njim. Ali nisam uspela. Jer da bi razumeo psihopatu verovatno i sam moras da budes psihopata.
Odrastao je uz poniznu majku i agresivnog oca i izrastao u nesigurno, uplaseno dete. Voleo je umetnost, mastao o sebi kao o buducem velikom slikaru i zeleo da svima onima koji su ga kinjili pokaze da je veliki i bitan.
Na beckoj akademiji ga nisu primili i ako on nije bio potpuno bez talenta. Ali Becka akademija je primala samo izuzetne talente, a on to ipak nije bio. Ziveo je sa jednim Jevrejinom sa kojim je delio sobicu sa jednim krevetom. Kasnije se pricalo da su imali odnose, ali za to nema dokaza. Taj covek ga je vodio po jevrejskim ducanima i tamo je Hitler nudio svoje rucno slikane razglednice Beca. I naravno da su se cenkali sa njim, primoravali da ih proda po najnizoj ceni i iz te zavisnosti i iz tog siromastva se stvorila mrznja prema „bogatim Jevrejima koji sabotiraju Nemacku drzavu“. A ta mrznja prema Jevrejima nije nastala sa njim. Postojala je vekovima. On ju je samo iskoristio kao odskocnu dasku. Uvek je „dobro“ imati nekog neprijatelja i nista tako ne spaja ljude kao zajednicki neprijatelj.

Back