Adolf Hitler je bio vegetarijanac

Izgubljeni Slučaj 2

Aktivan član
Poruka
1.220
Kako objasniti da covek koji je odgovaran za najvise smrti i ljudskih patnji i stradanja u istoriji je imao toliko ljubavi za zivotinje i bio pazljiv i empatican prema njima, po meni sigurno nije imao psihopatski poremecaj licnosti kako se obicno portretise. Svoje je prijatelje odvracao od jedenja mesa govoreci im o patnjama kojim su izlozene zivotinje dok ih kolju.

0051.jpg

Takva su vremena bila.
Teško je to objasniti nekom ko to ne pamti. Teško je objasniti uopšte atmosferu s kraja osamdesetih u SFRJ. Ne može to da dočara nikakav tekst sa neta. Ja se dobro sećam tog iščekivanja početka rata. Kao da sad vidim one vojne helikoptere koji idu u Sloveniju još '90.
Sve kao nešto će da se desi a nemaš pojma šta ni kako to izgleda.

Poslednja izmena od moderatora:
pa to sto je imao veliko saosecanje s patnjom zivotinja, a nije imao nikakvo saosecanje sa patnjom drugih ljudi, cak sta vise desetine miliona njih je poslao u smrt i ko zna jos koliko unesrecio i upropastio. karakteristicno za psihopate je sto mnogi od njih jos kao mali muce zivotinje
Pa to samo doprinosi činjenici da je Hitler bio vrlo neobičan psihopata. Zato je i uspeo da uradi to što je uradio.
Ne zaboravi činjenicu da je on bio u tripu da pravi novi, bolji svet. Bez mrskih Jevreja koji su za sve jade sveta krivi.
Izopačeno svakako, ali je verovao da čini dobru stvar.

Da, ali mozda se ipak ne bi pojavio neko ko je toliko zlo kao on, da se on nije pojavio..mozda bi se pojavio neki konzercativac tipa Vilhelm II i eventualno izazvao rat, ali mozda bar ne bi bilo logora i svega ovoga sto je bilo...

Hitler kao pojava ne postoji sam po sebi niti bi mogao da se uzdigne iz prašine mediokriteta sam od sebe
da to nije bio zahtjev mase, kritične mase nesvjesnih. Njegova pojava je iznuđena kolektivno nesvjenim težnjama.
Drugi niko ne može stati u njegove cipele, jer univerzum daje upravo ono što se od njega traži. Pri tom ne
govorim o tome ko ga je obrazovao da bude kakav je bio. I to pripada istom balansu mase koja nesvjesno traži i
manjine koja tobož' 'svjesno' uzvraća. Svjesnost jednih i drugih je na istom nivou ali težnje su dijametralno oprečne.

Kako objasniti da covek koji je odgovaran za najvise smrti i ljudskih patnji i stradanja u istoriji je imao toliko ljubavi za zivotinje i bio pazljiv i empatican prema njima, po meni sigurno nije imao psihopatski poremecaj licnosti kako se obicno portretise. Svoje je prijatelje odvracao od jedenja mesa govoreci im o patnjama kojim su izlozene zivotinje dok ih kolju.

0051.jpg
Da znas koliko je Hitler jos vazan primerak, ne bi ni pomislio na njega.
Kako nekome uopste padaju takve gluposti na pamet?

0051.jpg
suptstitucija
jednostavno

Back