To si sto jesi, ali ako ce ti biti lakse, vidjao sam mnoge ljude koji su u adolescenciji bili povuceni, nekomunikativni i sta vec, i vremenom su sazreli i promenili se, i to vecina njih. Promena nije drasticna, i vecina se verovatno oseca nesigurno, ali ipak nisu toliko povuceni.
Naravno nije lose ni biti povucen i nekomunikativan, i to je za ljude, ali na nekoj duzoj stazi moze biti problem pri uspostavljanju medjuljudskih odnosa.
Iskreno, ja sam povucen i nekomunikativan otkad znam za sebe, i u mom slucaju to ide na gore, jer se zatvaram i povlacim jos vise. Broj drugara sa kojima bi popricao kada ih vidim na ulici i sa kojima se druzim moze da se izbroji na prstima jedne ruke, ali vazno je da te ti ljudi koji su oko tebe postuju i vole zbog toga sto jesi.
Za savet kako ne biti povucena i nekomunikativna osoba, pa jednostavno trebas u glavi da se oslobodis barijere da ce neko da te gleda cudno ili da ces da se izblamiras. Ja imam dobru taktiku sa time, ali je nesto ne primenjujem, tj. mogu da je primenjujem na pocetku poznanstva, posle vise ne pali, jer pocne da me bude briga sta neko misli o meni, ako se ta osoba zblizi sa mnom. Jednostavno, zamislis da je sve pozornica, nestvarno, igra, kako god. I radis to sto zelis da radis, kazes to sto zelis da kazes, bez obzira sta ce taj neko misliti o tebi, reci o tebi ili sta vec. Ljudi nisu bitni, bitno je da tebi bude lepo i da ti radis sta hoces. To bez problema radi kada upoznajes nekog novog, ja obicno tako ucinim da ljudima bude neprijatno, jer delujem previse opusten, mada moja taktika ok prolazi, ja se osecam odlicno, ljudima sam zanimljiv i sve je super, ali kada se donekle zblizim sa tim ljudima, ili vidim vise od par puta, pocinje da me bude briga o njihovom misljenju i pocnem da se ponasam po starom. Na kraju, krajeva, to si sto si, ali nije toliko tesko biti koliko-toliko komunikativna osoba.
Ne moras da lumpujes ili sta vec ako ti ne prija, ali mozes vise da se ukljucujes u drustvene kontakte, i probas da se ponasas kako zelis. Opusti se, zezaj se, i neka te boli briga sta ce ko da misli o tebi, ili bar probaj to nekada.
Kada bi slusao svoje savete, ko zna gde bi dogurao