Adam i Eva..?

Pa bas zato. Zato sto neverujem u postojanje boga u verodostojnost biblie i sve sto ima veze sa tim. To je jedna velika varka i namestaljka za ovaj svet koju je izmislio neko kome je tako odgovaralo

Ne mislis li ipak da je sve to malo previse overkill da bi bila bas stoprocentna namestaljka? Zar ne bi bilo lakse sustinsku istinu samo malo korigovati u cilju kontrole?

overkill :worth: svidja mi se ta rec. Da mislim da je u potpunosti namestaljka i spreman sam da umrem za to (cisto da bude jasno o cemu govorim)...

Kanim reci da je malo verovatno da bi ista od toga moglo opstati da je bas potpuni fejk. Biblija je, sasvim verovatno, prepravljana sa zlom namerom. O zlonamernim, pogresnim tumacenjima da i ne pocinjem. However, mene to nece spreciti da verujem u Boga. To samo znaci da se ne treba previse hvatati za bukvu prilikom tumacenja i razmisljanju o slovu.

Nisi me razumeo oko Avrama.
Avram je kroz ceo život tražio od Boga da vidi dan kada će se pojaviti Isus Hrist. Imaš u Bibliji deo gde se kaže "Avram je želo da vidi dan Gospodnji, i video ga je." I onda kritičari i ateisti ovo uzimaju kao nelogičnost u Bibliji....kako Avram da vidi Isusa. Ali ovo je povezano sa onim što je Bog tražio od Avrama, da prinese Isaka na žrtvu. Zašto? Jer Avram traži da vidi dan Gospodnji. Tvorac ni jednog trenutka nije imao nameru i želju da Avram ubije svog sina, već...kada je Avram krenuo da ubija Isaka, Tvorac ga je zaustavio. U tom trenutku, Avram je osetio koliko je bolna ta žrtva, žrtva koju je podne Bog, koji je poslao svog Sina (Isusa Hrista). Dakle, Avram je osetio žrtvu koju je morao da podnese Bog, da bi mi jednog dana bili sa Njim, sve to ako hoćemo. Zato se kaže da je Avram "video dan Gospodnji".

Što se tiče Jova...Ovo je još opširnija priča, ali ukratko. Posle Luciferove pobune, neki anđeli su mu se pridružili neki ne, neki se i dalje dvoume, imaju neki tračak sumnje. Da bi Bog pokazao svim stvorenjima u Univerzumu kakav je Sotona, njegovo pravo lice...iskoristio je Jovovu pobožnost. Kaže se da je Jov bio najpobožniji na zemlji, na kog se Tvorac ponosio. Međutim, imamo da je Sotona taj koji želi da prikaže Boga u najgorem svetlu (ti si na to podlegao, kao i većina ljudi), i imamo da je Sotona tvrdio da je Jov pobožan samo zato što mu Bog udovoljava (Bog nam daje obećanje da će nam ići sve na dobro ako Mu se okrenemo). Znajući kakav je Jov, njegov karakter i želju da zahvali Tvorcu za svu milost, Tvorac pomoću njega, uspeva da pokaže Univerzumu pravo lice Sotone. Dopustio je Sotoni da na Jova pusti najstrašnija zla, ali Jov ni tada nije poklekao, već je pokazao da čovekova pobožnost ne proističe iz sebičnih materijalističkih želja koje dobija onaj koji je pobožan, već iz duhovnog bogatstva kojem pobožan čovek teži.

Mda. Meni je mnogo zanimljivije što Satana slobodno ulazi na nebesa zajedno sa ostalim anđelima, i opušteno ćaska sa bogom. "Eto, šetam Zemljom, pa videh da ima onaj Jov...tvoj sluga, kažeš?Odani? Baš baš?":mrgreen:

Pa da, rođena deca baš spadaju u materijalističke želje.

Pa veruju u ALAHA,velika vecina!!!Zasto onda njih nije Alah zastitio od razornog zemljotresa pre par godina?

Veruju u Alaha ali su odbacili Isusa Hrista da veruju u njega

Zato nisu po Bozijoj volji

Jer bez Isusa niko nece uci u Carstvo Bozije

On je kao kapija koja vodi do Boga

Ko ne veruje u Isusa neveruje ni u pravog Boga

Poslednja izmena:
dobro, to te pitam iz dva razloga.

prvo, zašto bog nije jednostavno napravio da svi dobiju infarkt, nego se zamajavao 7 meseci sa potopom, ovaj morao da pravi barku, da tovari životinje itd. da li si razmišljao o tome? čemu cela ta drama oko potopa kad su svi mogli jednostavno da prestanu da dišu, ako je cilj boga bio da svi osim putnika nojeve barke pomru zbog čega god?

drugo, ne čini li ti se sam opis potopa nemogućim, kada imamo u vidu da su noj i njegova dva sina morali od svake vrste po par da dovedu. a to znači: 17.400 vrsta ptica, 12.000 vrsta reptila, 9.000 vrsta sisara, 5.000 vrsta amfibija i oko 2 miliona vrste insekata. među njima su i koale, žirafe, pingvini, malarični komarci, zmije otrovnice itd. bog takođe naređuje noju da uzme hrane dovoljno za sve. a to je samo za slonove oko 160 tona hrane. pri tom nojeva barka je napravljena od drveta i prema bibliji prilično male veličine za toliki broj putnika i tovara.

slikovito

Opet glupa ptanja :(

Zato sto je Bog tako hteo da bude a ne ti :)

Zato sto je zemlja bila oskrnavljena grehovima i krvlju koji su ljudi prolili na zemlji

pa je Bog pustio potop da Spere tu krv i grehove sa Zemlje

Osim toga i Zli Andjeli su uzimali ljudska tela i zenili se sa zenama na zemlji

Njihovo potomstvo su bili Divovi i nasilni - zli ljudi koji su maltretirali slabije i ubijali, otimali i pljackali normalne ljude

Da se nebi mnozile takve nakaze koje nisu po Bozijoj volji ...

...Bog je pustio potop da svi oni umru..jer vise niko nije bio pravedan na zemlji i vrsio Boziju volju

I tako sa tim potopom, ovi Zli andjeli su morali napustiti svoja materijalna tela i vratiti se u duhovno podrucje

Nakon toga Bog im je zabranio da vise ikada mogu uzimati ljudska tela :)

Vidis da Bog uvek nesto radi sa jakim razlogom a ne iz ciste dosade :P

A da možda za zemljotres u Japanu nije važna činjenica da je nastao na mestu spajanja tri tektonske ploče, koje su se pomerale vertikalno, te zbog tog vertikalnog pomeranja proizvele toliku magnitudu, koja je opet, zato što je preko 7.5 stepeni, izazvala cunami?

Pa bili su zeljotresi u skorije vreme u svim delovima sveta cak i jedan kod nas

Znaci da ipak neka Mocna Sila deluje u poslednje vreme

kao sto u Bibliji i pise ..da ce biti potresa u raznim mestima pre nego dodje Isus i Dan Suda

To je samo dokaz da Bog i Njegova Rec iz Biblije nikada ne lazu

Znaci su svugde oko nas ..samo sto je ovo vreme obelezeno kao "Neprimecivanje Postojece Opasnosti "

Dan Bozji doci ce kao Lopov u Noci kada se niko ne nada i kada svi budu govorili " Mir i Bezbednost"

Tada ce se Odjednom nebo otvoriti i Sile Nebeske uzdrmati

I videcete Sina Bozijeg kako dolazi na Oblacima sa Vojskom nebeskom

I zakukace i zaplakati sva plemena i narodi na Zemlji

I reci stenama i Gorama : Padnite na nas i sakrite nas od Lica Jagnjeta i Onoga sto sedi na Prestolu - Boga

Taj scenario je Neizbezan ...a vi se i dalje lazite...

Tako su i Lazni Proroci govorili Kraljevima u proslosti da nece biti nista od Reci Bozije ..bla-bla-blah !

Pa ih je Bog pohodio i stigla ih je kazna za neveru i neposlusnost Boga

Mnogo je Pozvanih ..a malo Odabranih od Boga....za prezivljavanje od Armagedona !

Poslednja izmena:
Veruju u Alaha ali su odbacili Isusa Hrista da veruju u njega

Zato nisu po Bozijoj volji

Jer bez Isusa niko nece uci u Carstvo Bozije

On je kao kapija koja vodi do Boga

Ko ne veruje u Isusa neveruje ni u pravog Boga

Aha!:okok:
Ako je Bog stvorio Adama i Evu,po svom liku,onako savrsene,bez bolesti,da zive vecno i da se mnoze izmedju sebe bez posledica,i kada su proterani zbog neposlusnosti na Zemlju,je li ona genetski modifikovana jabuka kriva sto su se pojavili Azijati i Crnci?

Znam ja mnoge koji uveliko moralisu,za svet su fini,a iza ociju javnosti su poprilicno raskalasnog ponasanja!Pazi,granice sale!?:zcepanje:
Ti i kada se salis,mora da citiras Bibliju!?
Pa takvih je najviše...za njih Isus kaže da su "okrečeni grobovi".
Mnogo si ironična, pa neki inat prema Biblije na sve načine ispoljavaš. Očigledno da u tvojoj šali nema granica, pa ti je to nepoznato. Pa sada kada ovo pročitaš, otiđi i izvređaj tvoje najmilije, sablazni ih najviše što možeš...a zatim reci šalim se. Videćeš kako će to da ih nasmeje...jer šala nema granica....

Opet glupa ptanja :(

Zato sto je Bog tako hteo da bude a ne ti :)

Zato sto je zemlja bila oskrnavljena grehovima i krvlju koji su ljudi prolili na zemlji

pa je Bog pustio potop da Spere tu krv i grehove sa Zemlje

Osim toga i Zli Andjeli su uzimali ljudska tela i zenili se sa zenama na zemlji

Njihovo potomstvo su bili Divovi i nasilni - zli ljudi koji su maltretirali slabije i ubijali, otimali i pljackali normalne ljude

Da se nebi mnozile takve nakaze koje nisu po Bozijoj volji ...

...Bog je pustio potop da svi oni umru..jer vise niko nije bio pravedan na zemlji i vrsio Boziju volju

I tako sa tim potopom, ovi Zli andjeli su morali napustiti svoja materijalna tela i vratiti se u duhovno podrucje

Nakon toga Bog im je zabranio da vise ikada mogu uzimati ljudska tela :)

Vidis da Bog uvek nesto radi sa jakim razlogom a ne iz ciste dosade :P

ne znam da li ti je jasno da mi ovim nisi odgovorio ni na jedno pitanje

Pa takvih je najviše...za njih Isus kaže da su "okrečeni grobovi".
Mnogo si ironična, pa neki inat prema Biblije na sve načine ispoljavaš. Očigledno da u tvojoj šali nema granica, pa ti je to nepoznato. Pa sada kada ovo pročitaš, otiđi i izvređaj tvoje najmilije, sablazni ih najviše što možeš...a zatim reci šalim se. Videćeš kako će to da ih nasmeje...jer šala nema granica....

Nisi ti ni Biblija ni Bog,pa da se toliko vredjas!Salila sam se na sopstveni racun,a ko ume da se salji na svoj racun,dobro zna gde su granice sale!
A i sta se brigas za mene,nek si ti kako treba i bices nagradjen od Boga u kojeg verujes!

1. Mojsijeva 5 :4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;

Adam je imao sinove i kceri...
Prvi ljudi su stvoreni savrseni i tada je bilo normalno da sklapaju brakove u bliskom srodstvu...
kako bi inace nastalo covecanstvo?

Kasnije je Bog i zbog nesavrsenstva zabranio sklapanje brakova do 4 kolena...
Jer bi dolazilo i do deformiteta...

:rotf:
Stvarno, sve lepo pise i logicno je objasnjeno, samo ko hoce da procita.
Bog je mislio na sve, a mi se ovde pravimo pametni.

Pa bili su zeljotresi u skorije vreme u svim delovima sveta cak i jedan kod nas

Znaci da ipak neka Mocna Sila deluje u poslednje vreme

kao sto u Bibliji i pise ..da ce biti potresa u raznim mestima pre nego dodje Isus i Dan Suda

To je samo dokaz da Bog i Njegova Rec iz Biblije nikada ne lazu

Znaci su svugde oko nas ..samo sto je ovo vreme obelezeno kao "Neprimecivanje Postojece Opasnosti "

Dan Bozji doci ce kao Lopov u Noci kada se niko ne nada i kada svi budu govorili " Mir i Bezbednost"

Tada ce se Odjednom nebo otvoriti i Sile Nebeske uzdrmati

I videcete Sina Bozijeg kako dolazi na Oblacima sa Vojskom nebeskom

I zakukace i zaplakati sva plemena i narodi na Zemlji

I reci stenama i Gorama : Padnite na nas i sakrite nas od Lica Jagnjeta i Onoga sto sedi na Prestolu - Boga

Taj scenario je Neizbezan ...a vi se i dalje lazite...

Tako su i Lazni Proroci govorili Kraljevima u proslosti da nece biti nista od Reci Bozije ..bla-bla-blah !

Pa ih je Bog pohodio i stigla ih je kazna za neveru i neposlusnost Boga

Mnogo je Pozvanih ..a malo Odabranih od Boga....za prezivljavanje od Armagedona !

A pretpostavljam da si ti određen za preživljavanje, jerbo znaš "istinu" i deo si "božijeg naroda". što bi rekla besmrtna?:lol:

A kad čujete ratove i bune, ne plašite se; jer to sve treba najpre da bude; ali još nije tada posledak.

Niko ne zna dan i čas, sem Oca. I jehovinih svedoka, naravno.:lol:

Vidi, šinko, zemljotresi se događaju od kad je sveta i veka, a u poslednjih 2000 godina itekako, pa se planeta još vrti, na žalost svih mrzitelja života.

Tacno je da prica o Adamu i Evi ima dosta nelogicnosti i mnogo toga se ne uklapa sto jes jes ali opet sa druge strane naucno je dokazano da svih 6 milijardi ljudi imaju identican "pocetni gen" tj. gen koji se prenosi sa oca na sina , sto znaci da su svi ljudi na svetu poticu od jednog coveka tj. svi imaju zajednickog pretka................to je naucno dokazano.

Sto se tice "Nojeve barke" citao sam jednu interesantnu knjigu o tome, kako je "Nojeva barka" zapravo bila jedan ogromni svemirski brod jedne izuzetno napredne civilizacije i da su usled neke kataklizme (onog sto mi zovemo "Potop") napustili njihovu planetu i nastanali se na Zemlji.

Ja jesam hriscanin i verujem u Boga ali nisam jedan od onih sto Bibliju shvata bukvalno, ja verujem u Boga ali ne verujem da je on osoba kako ga neki zamisljaju i sigurno nije u fizickom obliku.
Mislim mi sa nasih 5 cula sigurno ga ne mozemo opaziti (bar ne na pravi nacin), nit bi to nasa tela i psiha mogli da podnesu, odprilike to bi bili slicno kao kad bi gledali Sunce iz neposredne blizine ili kao kad bi se nalazili u Suncu.

Tu sve pise za onog ko ima oci i razum da shvati

Tebi nijedan odgovor ne valja ..samo onaj koji ti zelis da cujes

Tu je tvoj problem ...da mora biti onako kako si ti zamislio da treba i nikako vise :)

пише, није да не пише.

само, ја ти нисам тражио да ми препричаваш оно што сам већ прочитао у библији у вези потoпа. поставио сам ти два сасвим конкретна питања у вези са потопом :ceka:

Back