Ada Mall i par reci o ekonomiji i stanju u Srbiji..

Poruka
21.519
Otvoren jos jedan trzni centar u Beogradu preko puta Ade ciganlije. U planu je izgradnja pasarele kako bi se okaksao pristup pesacicma. Uskoro ce biti otvorena i terasa na krovu sa koje se pruza pogled na Adu ciganliju i Beograd. Otvara se i bioskop Cinestar prvi u Srbiji. E sad ono sto je mene sokiralo, Ada Mall je zaista ogroman, a ima svega 90 000 kvadrata, dok BW Galerija jos jedan soping mol u sklopu Beograda na vodi koji ce se navodno otvoriti sledece godine ce imati citavih 300 000 kvadrata!!!

Pored ta dva trzna centra Beograd ima i Usce, Delta City, Capitol u Rakovici, Stadion u Brace Jerkovicu, Rajicevu preko puta Kalemegdana, a vidim bice i jedan nov na Zvezdari, a bilo je najava i za Miskovu Delta Planetu u blizini autokomande. Soping molovi nicu kao nekad robne kuce u vreme socijalizma. To je dokaz da je Srbija zapad, postali smo pravo potrosacko drustvo.

E sad gradonacelnik je ponosno istakao da je Ada Mall gotiva jer ce zaposliti novih 1 000 radnika, ja nemam nista protiv toga i sam cesto posecujem ove trzne centre, ali nesto se mislim imamo li mi neku proizvodnju, mislim ono, fabrike neke, privredu..... Jer na zapadu itekako postoji proizvodnja, a ukoliko nemas ni naftu ni turizam, a oslanjas se samo na usluge ne pise ti se dobro...

Srbija je jedna cudna zemlja, u isto vreme gaji ove hramove potrosackog drustva, i iako 80 posto ljudi tu dolazi cisto da proseta, razgleda po radnjama, pobegne iz skole ili sta vec, eventualno nesto pojede ili pogleda film, opet cim se te jedne iste radnje (vecina ih ima i u Knezu) iznova otvaraju sigurno da imaju kupce. Naravno tu ima dosta i jeftinije robe, al opet kad ti na 10 mesta u Beogradu otvoris La kostu i Levis mora da ima budzovana i tatinih sinova koji ce da pazare farmerke 200 evra ili dzemper..... A ne proizvodimo nista, nemamo industriju, propala smo zemlja..... A opet glumimo zapad. Kako to uspevamo?

Pa tu ide i sirotilja da se šeta , druži , pari oči ili skloni od ove kiše ,a bogami ima šta i da pazari .
Recimo u ovoj nesrećnoj Promenadi u NS-u ima brdo radnji tipa Njujorker , DM Waikiki ,neki Corp ,dajhman,neka sa englskom zastavom i bar još 2 neke nove nikad čuo , što imaju u suštini jako jeftinu garderobu , recimo majice su oko 1000 i manje , farke i duksevi oko 2-2500 , patike i cipele za 3-5 , jakne isto tako . U suštini većina tih radnji u shoping centrima je takva ,ima par onih tipa Timberlend ,Levis , Napajpiri ,Stone Island gde je dranje , al više je ovih za gologuziju .

С обзиром на то да су шопинг молови приватне инвестиције капиталисти су проценили да се исплати градити их. Када ће престати са тим? Онда када више не буде економског интереса. Ја сам за тржишни систем. Ми у свему каснимо па тако и са шопинг моловима који су на Западу све празнији због онлајн куповине која код нас није тако заступљена. Када ће бити? Не скоро, можда за пар деценија.

Otvoren jos jedan trzni centar u Beogradu preko puta Ade ciganlije. U planu je izgradnja pasarele kako bi se okaksao pristup pesacicma. Uskoro ce biti otvorena i terasa na krovu sa koje se pruza pogled na Adu ciganliju i Beograd. Otvara se i bioskop Cinestar prvi u Srbiji. E sad ono sto je mene sokiralo, Ada Mall je zaista ogroman, a ima svega 90 000 kvadrata, dok BW Galerija jos jedan soping mol u sklopu Beograda na vodi koji ce se navodno otvoriti sledece godine ce imati citavih 300 000 kvadrata!!!

Pored ta dva trzna centra Beograd ima i Usce, Delta City, Capitol u Rakovici, Stadion u Brace Jerkovicu, Rajicevu preko puta Kalemegdana, a vidim bice i jedan nov na Zvezdari, a bilo je najava i za Miskovu Delta Planetu u blizini autokomande. Soping molovi nicu kao nekad robne kuce u vreme socijalizma. To je dokaz da je Srbija zapad, postali smo pravo potrosacko drustvo.

E sad gradonacelnik je ponosno istakao da je Ada Mall gotiva jer ce zaposliti novih 1 000 radnika, ja nemam nista protiv toga i sam cesto posecujem ove trzne centre, ali nesto se mislim imamo li mi neku proizvodnju, mislim ono, fabrike neke, privredu..... Jer na zapadu itekako postoji proizvodnja, a ukoliko nemas ni naftu ni turizam, a oslanjas se samo na usluge ne pise ti se dobro...

Srbija je jedna cudna zemlja, u isto vreme gaji ove hramove potrosackog drustva, i iako 80 posto ljudi tu dolazi cisto da proseta, razgleda po radnjama, pobegne iz skole ili sta vec, eventualno nesto pojede ili pogleda film, opet cim se te jedne iste radnje (vecina ih ima i u Knezu) iznova otvaraju sigurno da imaju kupce. Naravno tu ima dosta i jeftinije robe, al opet kad ti na 10 mesta u Beogradu otvoris La kostu i Levis mora da ima budzovana i tatinih sinova koji ce da pazare farmerke 200 evra ili dzemper..... A ne proizvodimo nista, nemamo industriju, propala smo zemlja..... A opet glumimo zapad. Kako to uspevamo?

zapad je ******. nisam video u cirihu prepodne nikoga po kaficima.
ene nemas mesta da sednes u celom knezu, pa nema veze ni da je utorak 11 prepodne!

za minimalnu satnicu ne mozes ni jedno jedino pivo uzeti u prosecnom kaficu pa ipak je sve krcato

vi luuuvz serbia

Ja mislim da su marketing i brendovi osnova kapitalizma, laza i paralaza, pa je onda sasvim opravdano da se i Srbija reklamira, a recimo da rusi, kinezi i arapi imaju politickih interesa da ulazu u marketing, ako to nije previse i onda nasi nemaci i englezi nalete na metak i hoce sa njima da se takmice, pa kada vide da su se zajebali brze bolje kupe krpice i beze, ali su vec ostavili neke pare i ostaju duzni...iliti sex za glupe seljake iz sveta...

Kod nas polako zatvaraju radnje jer se sve vise kupuje online. Svejedno uvek se pitam kako drze otvorene radnje koje stalno zvrje prazne... ima ih puno...

nije smisao u prodaji robe vec da ti poznanik udje , da poprica stebe, da popije kaficu, ugovori nastavak veceras "kod Djuru" , da ti smuva prodavacicu, da se posvadja steb radi politiku i sport.......................daklem, balkanska prodavnica nije isto sto i Londonska.............na balkanu ona ima smisao drustvene ustanove od viskog znacaja u svakodnevnom zivotu.............

to si valjda osetio.

Back