ACO PEJOVIC

jeste primetili da retko ko,ko ide na krstaricu slusa narodnjake.
zato sto narodnjake slusaju oni koji ne znaju ni da ukljuce komp. ja ne shvatam zasto bi neko,obrazovan,sa makar malo mozga u glavi,ko zivi u nekom gradu,ili nekom selu(ne-planinskom) ,slusao isto sto i moja baba,neki tamo bogu iza nogu,po planinama,tamo gde nemaju struje,nemaju tv.a znaju za narodnjake.
e sad recite jel to normalno????

@levrone,ti mozda ne volis metal
049.gif
,pa nikom nista...

@COB...
Znaš li ti koliko je GRAND popularan u Beogradu, slušaju ga stariji, slušaju a deca....'Alo bre, DECA se otkidaju od narodnjaka!!! U selima ljudi još uvek gaje simpatije prema pravoj narodnoj muzici (narodnoj po definiciji), ali u BG-u (jbt) je to već odavno prevaziđeno! Turbo folk kao način života, turbo folk kao filozofija,...

levrone:
@COB...
Znaš li ti koliko je GRAND popularan u Beogradu, slušaju ga stariji, slušaju a deca....'Alo bre, DECA se otkidaju od narodnjaka!!! U selima ljudi još uvek gaje simpatije prema pravoj narodnoj muzici (narodnoj po definiciji), ali u BG-u (jbt) je to već odavno prevaziđeno! Turbo folk kao način života, turbo folk kao filozofija,...

...a to je greska...i to VELIKA...

Tim uticajima turbo folka na društvo u kompletu, ozbiljnije malo treba i sociolozi da se pozabave. Sponzoruše svuda postoje, ali u Srbiji su opšteprihvaćena društvena pojava! Užas, katastrofa,... To mu dođe kao nečije zanimanje....

@Western...
Kakva greška? Imao sam priliku da čujem od dečka kojem sam držao časove, da njegova sestra koja je 6. (šesti) razred jedva čeka da počne GRAND parada. Petak je bio. Zgranuo sam se kad sam to čuo.

@Wstern...
Misliš li da sam nekad otišao s nekim iz Beograda na neki koncert (klasika, jazz,...)? Ne, oni su išli na splav, a ja sam išao sa "seljacima" iz provincije. Jedino što sam sa gazdom jednog svog ortaka (Beograđanin) slušao Jazz, ali on je stariji čovek, univerzitetski profesor u penziji....

Ne da nije neobično, nego je poražavajuće. Upoznaš se sa čovekom, živi u velikom gradu, ima mogućnosti, ima knjižare, galerije,...a on, jedva da zna i da čita. Ne menja Pink, a problem mu je da čita latinicu, ili ćirilicu, kako kod koga....Užas!

Mislio sam na onu klinku koja jedva čeka da počne Grand...
To je uticaj sredine,kapiram da ako roditelji otkidaju na tu muziku dete nema šanse da sluša nešto drugo.
E sad,imaš recimo mog ćaleta koji ne sluša ništa specijalno,keva isto,ja slušam sve u rasponu od Deep Purpla,preko Pearl Jama do Blind Guardiana,što je bio jelte moj izbor,bez ikakvog pritiska i moju sestru koja sluša Stoju i Seku,zato što slušaju sve njene drugarice...
Kao što rekoh uticaj sredine,ne skidaju se sa TV-a,stalno su u novinama,pa čak i u onim koje važe za malo kulturnije,recimo ‚‚Blic"...i eto posledica...

sramota bre...
bas smo na muzickom,na prvim casovima ucili kako su grci tvrdili da samo narod koji ima dobru ,bogatu,muziku moze da bude jako razvijen,u bogatoj drzavi.(nesto tako) Kad malo pogledate i istina je,sve bogate drzave imaju dobru muziku! SAD (zavisi koju gledamo),Engleska,Nemacka,Norveska,Italija,Svedska,Finska...ISTINA JE!!!nema nas u EU,dok ne popravimo muziku...

Kreneš ulicom i na svim kioscima naslovi tipa: "Indira zamenila vodokotlić u kupatilu, Šaban Šaulić psovao voditelja, rekao mu...hm,hm,...., Mile Kitić varao... (valjda mu je to žena), Tanja Savić je trudna,... //Nešto od naslova sam uspeo usput da pročitam, nešto sa izmislio...ali možda stvarno negde piše da je Indira renovirala kupatilo....//

@Cob...
Ma, neka sluša ko šta hoće, ali ta GRAND "kultura" stvarno je postala i životna filozofija nekih osoba. Spomenuop sam sponzoruše i njihovu himnu:" ako imaš srca, ako imaš herca, poklonimiiiiii....", ima čak i jedan hit:
Nisam ti ja noćas žena
nije ovo krevet njen
ja sam tvoja živa lutka
ti moj seksi biznismen
Stihove sam pročitao na internetu, ali raspitao sam se i saznao da tu pesmu peva Goga Sekulić. Divno! Još samo nek počne promocija prostitucije.....Pa, zamisli da čuješ neko dete da to peva. Odma', celu državu u ludaru, pa što reče neko;" nek se dovedu majmuni i evolucija nek krene ispočetka"!!!

svima je jasno da grand i turbo folk,pogotovo textovi pesama lose uticu na ljude..
mislim,nama smeta,a neki su opsednuti time..i svidja im se,jednostavno zato sto ne znaju za kvalitete drugih vrsta muzike..da bi bili u trendu itd :roll:
e sad,kako to objasniti tim ljudima koji to slusaju,i ne vide da je to samo najobicnije sranje?

(sta svi imaju protiv blekera? :roll: )

pa naravno,zavisi koje blekere gledas.. :D
neki imaju pametne textove,neki samo seru o satani..
to me jos vise nervira nego ovi grandovci..
black je kvalitetna muzika,samo ako ga razumes..

A Lost Forgotten Sad Spirit

The Fire in the Sky is Extinguished
Blue Waters no Longer Cry
The Dancing of Trees Has Stopped
The Stream of Freshness from Cold Winds
Exists no Longer
The Rain Has Stopped to Drip
From the Sky
Still Dripping Exists
From the Veins of a Nearly Dead Boy
Once There Was Hatred
Once There Was Cold