ACDSee

Mika1111

Zainteresovan član
Poruka
153
Kada snimim dokumenat kao prilog sa ekstenzijom jpg ili bnp ... uz dokumenat dobijem i Thumbs sa istim podacima. Ima dva zupčanika (zeleni i narandžasti), mogu na njemu da ubacim brojeve od 1-5 u smislu rejtinga (koristim ACDSee), ali ne znam čemu to sve služi i kako se sa time manipuliše
Iz opisa je vidljivo da sam u ovome teški početnik, pa ako nije moguće objasniti porukom molim vas da me uputite na literaturu.
Hvala.
Čemu služe skriveni fajlovi? Zašto postoje?
 
Thumbs.db ti je fajl u kojem su smeshtene male slichice (thumbnails) koje ti verovatno vidish kad birash slike. Mozesh da ih obrishesh, ali oni ce se ponovo tu stvoriti, tako da je pointless. A te male slichice tu stoje da bi sledeci put kad otvorish taj direktorijum sa ACDSee-om on brze uchitao sve slike.

Hidden fajlovi i direktorijumi su skriveni iz razloga shto su oni obichno znachajni za ispravno funkcionisanje sistema ili nekog programa. Ukljuchivanjem opcije Show hidden files & Folders, ti mozesh te fajlove da vidish, a inace se ne vide.
Moj ti je predlog, poshto si pochetnik, da iskljuchish u ACDSee-ju opciju Show hidden files (pod tabkom Filter).

poz
 
Mene su ti Thumbs fajlovi strašno nervirali, pa sam našao način da potpuno zaustavim njihovo automatsko kreiranje:
Start>Run, ukucati gpedit.msc
Naći: User Configuration/Administration Template/Windows Components/Windows Explorer, dvoklik na Turn off caching of thumbnail pictures i štiklirati Enable.
 

Back
Top