Academy Award 2012

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
titlephoto.jpg

ostalo je jo 6 dana do objavljivanja nominacija
i 39 do Dodele

koji će se naslovi sigurno naći na listi (da počnem već da gledam)?
jeli gledao neko kao hvaljeni film The Artist ?

dobio je već dve nominacije ZA ŠTA BRE? i šta on oće više? i taj glupi šerlok kojeg snimaju u nastavcima ko da je ne znam ni ja kakav film
uopšte me ne bi iznenadilo da i eštonu kučeru narednom daju nominaciju za oskara a i samog oskara a za voditelja postave protagoniste gosip grla
mada bi i srednjoškolci u garderobi visoke mode koji piju zapaljive koktele na aper ist sajdu to bolje obavili nego en hetavej i onaj drveni bolno lepi franko, o moj bože kakvo pogrešna dodela lepog lica

a što se tiče ovogodišnjih dodela
vidim kako će jedna od statua zasigurno da ide hariju poteru za alana rikmana,
ali kad bi mogli daj da damo sve moguće oskare hariju poteru , pa makr tom jednom 14om ili dvaes sedmom nastavku (očigledno se jesu trudili ako ništa drugo) tom bajnom troiposatnom filmu fascinantnog scenarija, raskošne mašte uslovljene britanskom uštogljenošću

pa kad je Sandra Bulok ulovila svog pozlaćenog patuljka sve je u redu
ove godine su najočajniji mogući filmovi
bar ovo što sma gledao sudeći po BAFTA-i
Help... Descendants... Artist... patetika i gvanca uvijena u crveni pliš

I evo ih:

http://oscar.go.com/nominees

Best Picture

The Artist
The Descendants
Extremely Loud & Incredibly Close
The Help
Hugo
Midnight in Paris
Moneyball
The Tree of Life
War Horse

Best Actor Best Actress

Gary Oldman – Tinker Tailor Soldier Spy
Brad Pitt – Moneyball
Jean Dujardin – The Artist
Demian Bichir – A Better Life
George Clooney – The Descendants

Glenn Close - Albert Nobbs as Albert Nobbs
Viola Davis - The Help as Aibileen Clarke
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo as Lisbeth Salander
Meryl Streep - The Iron Lady as Margaret Thatcher
Michelle Williams - My Week with Marilyn as Marilyn Monroe

a bogme sumnjam da sta moze da parira ovom malikovom cudu.. a od ovog artista mi se sere, i tako tih stvari sto igraju na loptu nostalgije.. ko kad vidim babu, pa pocne da mi prica kako u njeno vrijeme nije smjela ostat budna posle 10

Iskrena da budem, meni je ono sastavljeno od mnogo dobrih elemenata - sjajne muzike, dobre fotografije, sasvim solidne glume, čak ni scenario nije loš...a ispalo neko hipi - budističko - tantra - mantra - ložim se na Hesea do podne - od podne na Kjubrika. Nije sasvim isprazno, ali je mnogo ispod cene za koju se prodaje.
Sad, za ovo bih u Holivudu ispala opasna glupača, al' srećom, nisam u Holivudu. Ili, možda, tu ima nekih filmadžijskih fazona koji nisu za nas smrtnike.

Navela sam Turin horse kao primer filma koji ima dvanaest puta manje dinamične radnje nego Tree of life, a Kid with a bike kao primer (čak, nezavisnog!) filma koji se bavi jednostavnijom temom od smrti na daleko komplikovaniji način. I jeste za decu - kao i svaka priča o Crvenkapi. A ne mora da bude.

Najzad, bez ikakve ironije ili zlomisli - vrlo je moguće da nisam shvatila Tree of life, pa bih bila vrlo zahvalna na svim natuknicama. :)

ja bi jos jednom film da odgledam film prije kakvih zvrljotina, zasluzuje to.. ali koliko sam ja shvatio, to je film o djetinjstvu, prije nego smrti..nego i tu mozda ima nekakvih veza..i drugo terens malik nije bas reprezentativni primjerak holivuda...i prilicno sam siguran da tree of life nije holivudski film

Nisam ni rekla da je Malick holivudski primerak, kaže samo da je u Holivudu važno misliti da je Tree of life pametna stvar. Možda i jeste, zaista ne znam.

Unapred se radujem tvom pisanju o ovom filmu :)

uh..pa to i jeste tako, samo sto su ubacili pravi autorski masterpis
oce i holivud da digne sebi rejting... a tome ide i prilog cinjenica da su prosle godine izabrali evropski film.. il 2010., hurt locker koji je sem sto je propaganda, i sniman kamerom iz ruke(europe style)

Poslednja izmena:
I evo ih:

http://oscar.go.com/nominees

Best Picture

The Artist
The Descendants
Extremely Loud & Incredibly Close
The Help
Hugo
Midnight in Paris
Moneyball
The Tree of Life
War Horse

Best Actor Best Actress

Gary Oldman – Tinker Tailor Soldier Spy
Brad Pitt – Moneyball
Jean Dujardin – The Artist
Demian Bichir – A Better Life
George Clooney – The Descendants

Glenn Close - Albert Nobbs as Albert Nobbs
Viola Davis - The Help as Aibileen Clarke
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo as Lisbeth Salander
Meryl Streep - The Iron Lady as Margaret Thatcher
Michelle Williams - My Week with Marilyn as Marilyn Monroe
toliki sam filmofil da sam samo ovo odgledala
nikad gora godina...zanima me The Artist , djelimicno i zbog Jeana dujardina na koga se lozim ima godina...My Week with Marilyn i Tree Of Life...ok i girl with the dragon bla bla bla...ostalo...bleh.
ok,ipak me zanima :lol:

nikad losija godina.

Back