Abu Hamza: "Protest 5.000 mudžahedina zbog oduzimanja državljanstva BiH"

Kada kažem multietničnost, mislim na sva tri naroda. Zaboravio sam, možemo među te gradove ubrajati i Brčko.

Jedino se za
Brcko to moze reci,da ima sva tri naroda zastupljena,ali cak i tamo oni su odvojeni jedni od drugih....poenta je da ne prozivas gradove u rep.Srpskoj da su etnicki ocisceni kad je isti slucaj i u federaciji,multieticnosti vise nema i tesko da ce je biti....
A ovaj primer poredjenja arapskih i kojekakvih mudzahedina sa Srbima iz Krajine ti je stvarno smesan.....kako mozes uporedjivati te dosljake i one koi su do juce ziveli u istoj drzavi,sta je sa onim Srbima koji imaju imovinu u Bosni ali su rodjeni u Srbiji i poreklom su iz Bosne,jel se i njima konfiskuje imovina?

Ako se mudžahedinima oduzme bh.državljanstvo, po istom metodu se državljanstva oduzimaju svima koji '91 nisu imali prebivalište na području Bosne i Hercegovine.

Između ostalih tako bi se trebao oduzeti Srbima iz Hrvatske bh.državljanstvo jer su Prijedor, Banja Luku i ostale krajiške gradove naselili tek '95. Šta ćemo onda s njima?

Vi nećete ništa, pošto je to Republika Srpska, a ne Bosna i Hercegovina.

Lažu u BiH danas ima oko 450 do 500 munđosa stranog porjekla i oko 20.000 Srba iz Hrvatske. Po istom Zakonu treba davati ili oduzimati državljansta a možda ih vratiti u zemlje porjekla.

Interesantno. Ja sam ih letos, za samo jedno prepodne u Sarajevu sreo bar 20, a u Novom Travniku (muslimanskom delu), dok sam pojeo ćevape na terasi ćevapdžinice, video sam četvoricu koji su prošli.
Zaista sam imao sreće da za dva dana vidim toliki broj mudžosa, s obzirom da su raritet, kako vi kažete.

Imaš li argumente da su oni kriminalci i šta ti misliš o pljački na izgradnji zgrade vlade RS? Ajde da malo čujemo ko koga pljačka...

Ne postoje dvostruki aršini, isto pravilo važi i za Sandžaklije, mudžahedine, hrvatske Srbe...

Naravno, onaj ko je '91 živio u BiH, ne oduzima mu se državljanstvo. Taman da Srbija primi ove hrvatske Srbe i Sandžaklije. Šta misliš?:per:

Laž! Kada sam ja u Sarajevu, prošle godine, u Opštini Centar, tražio da mi izdaju uverenje o državljanstvu, rekli su mi da ne mogu, jer je za vreme SFRJ moje državljanstvo upisano u mestu odakle mi je otac, tj. u Srbiji.
Ja sam rođen i odrastao u Sarajevu, i u njemu živeo te tvoje famozne '91. Zašto ja nemam državljanstvo te BiH? Da li to BiH priznaje da je i dalje u sastavu Jugoslavije, pa me upućuje da vadim državljanstvo u mestu rođenja moga oca u Srbiji? Ne bih rekao... Samo je jedan razlog što mi ne izdaju uverenje....jer sam počinio za njih neoprostiv greh. Rođen sam kao Srbin.
Ja rođeni Sarajlija nemam državljanstvo, a Arapi imaju, Sandžaklije imaju, Glavaš ima... E, neka...samo vi uživajte u vašim državljanstvima...još malo...još samo malo, i nećete više ni vi imati BiH državljanstvo, jer neće ni biti te države.

Back