Abu Dhabi... Dubai

Evo da ja dodam jedan + na tačnost postupka za overu diplome koju je napisao @vl4danr
Hvala još jednom! Bilo je od velike pomoći!!!

Nego na redu mi je da šaljem papire DHL ili nekom sličnom kurirskom kompaniom, pa me interesuju vaša iskustva sa tim slanjima!?

btw. da li obavezno mora da se šalje u Dubai i original diploma (karton, srpski jezik) i engleski prevod!? (da, da znam da je glupo pitanje, pa što sam onda kog djavola overavao i original?!!) Nego me strah da mi se ne zagubi srpska verzija, jer faks daje samo jedan original, dok ovaj prevod sa svim overama, uz trodnevno cimanje, ipak može uvek da se pojuri!)

Hvala u napred na odgovorima!

Da, pasos uzimaju, bespravno, kao sto to kkojot kaze, ali to je ovde praksa i svi tako rade. Mada moram ti reci nesto :) Prvo im das pasos i posle kad dobijes vizu i sve bude sredjeno sa papirima, trazis pasos (kao treba ti za nesto) i vise im ga ne vratis. Ja sam bar tako uradio. Stvar je u tome ako odmah na pocetku kazes da ne das pasos - nece te zaposliti. Ali NIKO nema pravo da ti uzima pasos. NIKO. I niko ti ne moze pokazati nikakav dokumenat po kome ima pravo da ti uzme pasos jer takav dokumenat ne postoji.

moja firma ne uzima pasose.

@ MarkoBrankovic

mislim da je ranije trebala original diploma na uvid, al sad ne treba.
firmi za pocetak procedure oko izrade vize ne treba i mislim da ne moras original slati, ponesi ga sa sobom kad budes dolazio da ti se nadje za svaki slucaj, al mislim da ti nece trebati. sve rjesava taj prevod.

Evo da ja dodam jedan + na tačnost postupka za overu diplome koju je napisao @vl4danr
Hvala još jednom! Bilo je od velike pomoći!!!

Pridruzujem se pozdravima!
I meni je taj post bio od velike koristi... Thanks again.
Ja sam zavrsila svoju overu, i ako mogu da budem od pomoci, moj savet ti je da nikako ne saljes originale, original diplomu posebno. Moj poslodavac je zahtevao da mu sve prvo skeniram i posaljem mailom, da vidi da li je sve kompletno, tak tada da posaljem DHL-om, a original diplome da donesem tek kada dodjem...
Ja ti predlazem da ucinis isto tako , ako nista drugo, proveri sa njima da li je to OK...
Veliki pozdrav za sve! :bye:

Mom muzu su rekli da su mu u Dubaiu diplomu overili prvo u Egipatskoj ambasadi (imao je pecat Egipatske ambasade iz Beograda) i onda u Ministarstvu inostranih poslova.
Ja cu mu uskoro slati vencani list overen ovde preko DHL-a, jer treba on tamo da ga overava isto kao diplomu, pa cu vas obavestiti da li je bilo problema. Ja vencani list mogu uvek da izvadim novi, a za diplomu bi mi vec bila frka

Evo danas poslah dokumenta DHL-om! Na kraju sam ubedio poslodavca da mu ne treba moj srpski prevod tako da sam samo poslao izoveravan Eng prevod. Ubeđivanje se svelo na to da sam mu mejlovao skenove svih dokumenata (kako je predložila @summerday) i rekao da nema šanse da mu šaljem srpski original, tako da čovek nije imao izbora osim da mi aminuje zahtev. :)

Nego @far, kada kažeš "mom mužu su diplomu overili prvo u Egipatskoj u Dubaiju...." jel to misliš na original srpsku diplomu ili Eng. prevod diplome?? Hm... ako je Srb. original u pitanju, onda mi ne gine još jedan shipment DHL-om :(

kkojot, jozefk, blue flower, hvala,hvala!:D
Vec stize sledece...

Nije mi jasna procedura produzenja turisticke vize,
(koja je dobijena na 1 mesec) za jos 1 mesec.
U kojoj ustanovi se sve to resava?
Gde se ona nalazi u Dubaiu?
Gde moze da se leti van Dubaia dok se ceka produzenje vize?
(moze i neko ko je vec imao to iskustvo da preporuci smestaj)
Kako uopste tece taj ceo proces?
Iii koliko kosta?

Pozdrav!

Nego @far, kada kažeš "mom mužu su diplomu overili prvo u Egipatskoj u Dubaiju...." jel to misliš na original srpsku diplomu ili Eng. prevod diplome?? Hm... ako je Srb. original u pitanju, onda mi ne gine još jedan shipment DHL-om :(

On je poneo i original i prevod, pretpostavljam da su overili oba, znam da je oba predao i kaze da misli da je dobio pecate na oba. Ako ti budu trazili ti posalji. Ja sam danas poslala neke papire njemu dhl-om i uzeli mi skoro 50e, nisam znala da je to toliko.

kkojot, jozefk, blue flower, hvala,hvala!:D
Vec stize sledece...

Nije mi jasna procedura produzenja turisticke vize,
(koja je dobijena na 1 mesec) za jos 1 mesec.
U kojoj ustanovi se sve to resava?
Gde se ona nalazi u Dubaiu?
Gde moze da se leti van Dubaia dok se ceka produzenje vize?
(moze i neko ko je vec imao to iskustvo da preporuci smestaj)
Kako uopste tece taj ceo proces?
Iii koliko kosta?

Pozdrav!

Pa do sada je to bila boranija. mogla si i o tome citati u prethodim postovima. koristi "search" dugme malo :D radi fino mogu ti reci haha
...
a sada, posto je poceo da vazi neki novi zakon za vize i te stvari, cuo sam da ne ide vise tek tako lako. u stvari cuo sam i drugu varijantu a to je da je sve i dalje po starom osim sto kosta vise jer moras platiti nekih dodatnih 500 dirhama na granici a isto tako i neki depozit u turistickoj agenciji. a posto jos nisam morao da napustam drzavu posle tog novog zakona, ne mogu ti reci iz licnog iskustva.

Najbolje je otvoriti devizni racun ovde,poslati instrukciju za slanje novca i za 3 radna dana stizu parice...ovde su meni uzeli na 500e ,19e, a njoj tamo su naplatili 50 aed, sto je oko 10 eura...mislim da je to najisplativiji nacin:)

Nije pisano detaljno na temu produzetka turisticke vize,
procitala sam ceo forum pre nego sto sam
postavila ono moje detaljno pitanje,a i sva druga.
Ono sto jeste napisano ne odnosi se na sva pitanja koja sam postavila.
Pozdrav!

Da li ste culi kako je prosla devojka koja je dosla u Dubai sa novim pasosem????
Zatvorili su je na 2 dana, nije mogla da napusti aerodrom. Frku je jedva resila nasa amb u Egiptu,,,
Strasno...
Sad se planira da otvore ambasadu u UAE.

Pozdrav

evo ukljucujem se i ja na temu iz jednog sasvim prakticnog razloga..sticajem okolnosti, jedna osoba koja mi veoma mnogo znaci dobila je poslovni angazman u dubaiu..kako sada stvari stoje, izvesno je da ce ta stvar potrajati.. tako da s tim u vezi pocinjem da radim na tome da se sto pre i ja prebacim tamo..isto tako, vrlo sam dobro informisan o iskustvima drugih u dubaiu i realnim mogucnostima za pronalazenje nekog posla koji bi bio adekvatan za sam start..
moje pitanje je: da li mogu dobiti od nekog ko je vec duze tamo, listu nasih firmi koje su vec pozicionirane u dubaiu..eventualno neku kontakt osobu koja bi mi dala neke smernice u ovom pravcu..mozda neku informaciju iz licnog iskustva i koliko je realno da u toku posete od nekih 20 dana mogu sam da se izborim za neku sansu ili intervju tamo..najbolja varijanta po meni je da dok sam u srbiji uspem da ugovorim odr. broj kontakata i razgovora za tamo..al je sve to dosta upitno, treba da se poklopi x faktora..
inace sam dipl. ekonomista i dosta dobro plivam na polju trgovine,finansija i analitike..
jezik takodje nije problem..

hvala unapred..imate pice kad dodjem kod vas...

@romanre

ja ne znam ni jednu nasu firmu ovde. znam nesto nasih ljudi i to ne mnogo. ali recimo ako znas da sigurno dolazis, pocni da saljes cv ljudima pa kad stignes trebalo bi da te zovu ili zovi ti njih. vecina ih ostavi i link ka sajtu, na oglasu za posao...
za 20 dana da nadjes posao jeste moguce ali pitanje je kakav posao. nije neki problem naci ga ali naci dobar, nije uvek tako lako izvodljivo i to za 20 dana :) mada, opet kazem, nije nemoguce.

@HAWK76

mislim da blue flower uvek trazi takve ljude poput tebe. samo je pitaj i posalji CV. a jesi cesljao po www.gnads4u.com ?

Back