Abu Dhabi... Dubai

hahaha ček da prodje vikend pa ce se vratimo :)
a vi smisljajte zanimljive teme za pricu, sta vas zanima!
Lep vikend!

- - - - - - - - - -

ako vidis jezičak gde ti pise forum gore levo, kad kliknes na njega pojaviće se privatne poruke ispod.

Akcija flydubaija, 25% off na povratne karte na odredjene destinacije. Sri lanka za 800aed, Jordan za 900, nepal za 900, istanbul za 950 itd. Ugrabite dok ste na vrijeme ko misli u avgust i septembar putovati :)

ima tanke kore za baklavu, stoje u zamrzivačima, zove se filo pastry, zavrsavaju posao za gibanicu bez problema. A sir, uzmem boulghari, nije puno slan, a i bilo koji drugi beli sir je ok, zavisi od ukusa. Plus mozes da pomesas sa jogurtom iz čaše (ko nase kiselo mleko) ili labnah (kao nasa pavlaka samo gusca).

:)
Upravo sam te sastojke i uzeo, ali rezultat je bio malo ... pa ok, bilo je jestivo barem. Kore za baklavu su bile pretanke za ono što sam hteo da napravim, sledeći put neću da ih razdvajam nego ću da ostavim po dve. A taj Bulgarian sir je delovao ok, ali ima neki čudan (loš) ukus i miris. A mešao sam ga sa pavlakom i cottage sirom da bi ličilo više na ono što ima kući. Ili ću da kupim Bulgarian na meru, gde je bolji, ili ću da probam sa fetom, ako nije preslana.

Ili da ostavim ženi, pošto je to ionako njen posao. :)

Nema maka? Lelele...
E a sir za pite možete sami da pravite. Dnevno sveže mleko i malo sirišta i procedite ga preko noći.Pravi ''samokiš''.Za sve pite pa bogami i burek.
Ma samo da dođem tamo...praviću vam ja kad god poželite.

Ja vec sanjam nasu hranu. Mladi sir, krompir iz Kolasina, prsuta, kajmak, domaci pekmez od sljive, pita sa sirom... pored ovih azijskih buckurisa vec me hvata nostalgija za nasim specijalitetima... strasno :)

@Aribi, uzeo sam za Amman :)

:klap:
Obavezno Petra, Mrtvo more, Jarash, Wadi Rum. Aqaba ako stigneš na Crvenom moru. Reka Jordan gde je kršten Isus. Imas na mom blogu ako te interesuje, pisala sam o tome. Lep je Jordan, ali naspram Emirata....ne znam, generalno imam taj problem otkad zivim ovde, nista mi vise nije dovoljno cisto...a to se provali cim sletis na aerodrom, pa makar bio i u Nemackoj, pa moraš u WC, joj shoka...a da ne spominjem nas WC na aerdromu ili ne daj boze u Jordanu....Emirati nam stvorili visok standard zivljenja i imamo visoka ocekivanja...

Znam, zato i kazem :) Ali mi nije jasno kako mogu da prodaju svinju a ne mogu mak? Ko da je mak droga neka brate :) Mislim polja maka bi mogla da se zloupotrebe ali niko ovde ne uzgaja svinje nego se uvozi meso. Sto ne bi mogli i mak da uvezu sise?

...zar ne smije ni mak za osobnu upotrebu :per:
Ne vrecu maka nego malo pakiranje, recimo s djecjom hranom.
Bas volim izazove, mozda i pokusam da vidimo sto ce biti.

...zar ne smije ni mak za osobnu upotrebu :per:
Ne vrecu maka nego malo pakiranje, recimo s djecjom hranom.
Bas volim izazove, mozda i pokusam da vidimo sto ce biti.

Bila prica za neku zenu koja je imala one male okrugle hlepcice posute raznim zitaricama, pa izmedju ostalog bilo i maka. Zaustavili je nasumicno da joj pogledaju stvari na carini i napravili joj problem zbog tih par zrna maka....e sad ne znam koliki je bio problem, mozda je platila kaznu i uzeli joj hlebcice, ne verujem da je bio zatvor bas :zcepanje: U svakom slucaju, mene nikada nisu zaustavili da mi pregledaju stvari, kao ni vecinu ljudi koje poznajem, tako da :whistling:

Što se meni ovo svidjaaaa.....

Pa koliko lepo zvuci i nije bas tako prakticno jer pazi, niko od nas ne dolazi iz nekog besnog luksuza, daleko od toga, niti smo u nasim zemljama ziveli u luksuzu, pa ispada da kad mrdnemo negde iz Emirata, ju ju, sve nam smeta. Ja prva nisam imala problem sa tim, sta vise nikada nisam ni ceznula za luksuzom, sjajem i bljestavilom, ali stvari su se promenile....ovde kad udjes u mol, toaleti su izuzetno cisti i odrzavani, desava se da cistacica udje pre tebe i posle tebe da ocisti, kao npr. u Dubai molu na spratu gde je high fashion i ima fashion cafe i sta ti ja znam sta od tih brendiranih modnih mesta i radnji, pa samim tim ima i puno lokalaca, pa sve mora da bude cakum pakum. Toalet u Emirates Palace-u u Abu Dhabiju, na terminalu 3 na Dubai aerodromu itd. itd. To za toalete je meni neko ispricao kad sam dosla prvi put, kao videces kad budes isla kuci, kad budes usla u prvi javni toalet i nisam verovala, ali stvarno je osecaj bio porazavajuci, a bio je to aerdrom u Frankfurtu gde sam tranzitirala, a Nemacka vazi za cistu zemlju.
Drugo, mogucnost da zivis u novoizgradjenom stanu gde si ti prvi stanar, e to je istovremeno i lepo i problem, jer kad treba da se selis (a selidbe su ovde ceste, pricali smo o tome, vrlo cesto menjas i Emirat zbog posla), ako odes u neki drugi stan koji nije nov, onda ti cudno, nisi zadovoljan. Osecaj kad sam usla u svoju novu garsonjeru bio je neopisiv, novo kupatilo, nova kuhinja, sve cisto, blista, hvatala sam sebe da mi je krivo sto cu jednog dana morati da idem iz nje. Pa kad kupis nova kola, ej! :D
Pa kad odsednes u hotelima tipa Sheraton, Hilton, Intercontinental, Radisson Blu, hoteli o kojima si samo cula price, a onda to u UAE mozes i da priustis, jer ovde posle nekog vremena, kada overis sve molove i sve outdoor avanture tipa safari, krstarenje...i kad posetis sva interesantna mesta, onda kreces da posecujes hotele bilo da ides u njihove clubove ili u restorane ili da u njima odsednes. Npr. zivis u Abu Dhabiju i odes za vikend u Dubai i ne vraca ti se kuci, okrenes neki od 1000 hotela i rezervises sobu on the spot, a pogotovo leti, s obzirom da leto ovde nije sezona, svi hoteli daju summer rates, pa platis 350 AED, 400 AED nocenje sa doruckom u ekstra hotelu, pa iskoristis i bazen i plazu i gym i eto tebi neplaniranog odmora za dusu i telo. Ili odes u Fujeiruhu na indijski okean da provedes vikend, vrlo lep escape ili u Al Ain na Hafeet planinu da se mao rashladis.
E sad, ne zive svi ljudi ovako u Emiratima, vecina njih se stiska da bi ustedela pare i ne ide mnogo levo-desno od putanje poso-kuca, kuca-poso, pa cak i ti, iako dodjes ovde iz nasih krajeva da zivis bolji zivot, u jednom momentu kad se ispucas i izivis, resices da se smiris i da ustedis vise novca za neke buduce licne projekte. Znaci sve moze, sve je lifestyle koji zelis da zivis i svi zive onako kako su zamislili i to je prednost Emirata i zato je vredno doci, videti i osetiti i mozda promeniti neka stara razmisljanja i tacke gledista koja su te samo unazadjivala u zivotu.

Cuo sam da posle ramadana otvaraju srpsku ambasadu. Jel zna neko nesto vise o ovome?
Takodje me zanima, da li ste culi nesto o odobravanju srpskih vozackih dozvola i da li ovo ima veze sa srpskom ambasadom?
Molim vas da me posavetujete da li vredi cekati za to odobravanje nase vozacke ili da polazem.
Da li je istina da moze da se plati u nekim autoskolama i da se ne voze casovi nego da se odmah ide na polaganje?

Sve to sto si cuo i mi smo culi, ali nista nije potvrdjeno nazalost i ne znam ko bi mogao da potvrdi, a pogotovo ovo za dozvole.
Za auto skole, pretpostavljam da mislis na Dubai, jer u Abu Dhabiju ima samo jedna drzvana driving school gde svi polazu i ako platis nesto ekstra mozes ubrzati postupak polaganja, ne moras da cekas mesec dana da bi isao na road test, a takodje moras da odvozis bar 5 casova sa instruktorom da bi mogao da izadjes na road test.

Poslednja izmena:
Ovako sto se tice Ambasade najverovatnije NECE biti otvorena do Nove godine {iz MSP} Srbije a i kada je otvore trebace vreme dok proradi Konzularno odelenje, u prvom planu je Ekonomska saradnja. { Imejl iz MSP }
Vozacka dozvola je predmet zakonodavstva UAE i to nema veze sa Ambasadom.Obuka i polaganje mogu da se zavrse brze, imaju VIP kao i za sve, stim sto taj VIP u Dubaiu sa punom obukom kosta 6000 dirhama bez izlazaka na polaganje, pa kome se isplati.
Inace ne treba uzimati najjeftiniju varijantu, imam utisak da gledaju i to.
Nesto kao pola obuke je mozda najbolje.

Back