Pelet
Zainteresovan član
- Poruka
- 148
Pelet, moram je tebe da upoznam sa kauc surferima u UAE, s njima mozes na back pack gde ti se cefne za male pare. Evo ovako, ako imas facebook, nadji njihovu grupu (moj muz je svojevremeno kreirao ovu grupu), mislim da je Abu Dhabi couch surfers i onda ces da vidis kad postuju evente, Npr. weekly couch surfing meetings, mislim da se jos uvek odrzavaju u Le Royal Meridienu svake srede uvece, u pub-u PJs, dodjes tamo i upoznas gomilu ljudi iz celog sveta sa kojima mozes i da putujes. Ili weekly CS ethnic dinner, gde se svake nedelje jede u nekom od budget restorana raznih kuhinja. Ima i globalna web stranica gde mozes da kreiras profil. Ma mislim super, muz i ja smo jedno vreme bili redovni, sada ponekad, postali smo roditelji, pa je malo teze uklopiti se.Inace smo se tako i upoznaliheheh. To je lep nacin da upoznas mnogo ljudi, sa njima ides na razne dogadjaje u UAE< od kampovanja u pustinji, preko druzenja na kornisu, plaze, zurke itd. a ima i onih koji stalno putuju, poenta je da ako ti hostujes nekog ko dolazi u UAE u posetu, znaci, ustupis mu krevet (ako imas viska), on moze tebe isto tako hostovati u svojoj zemlji (for free). Ako nemas uslove za hostovanje ( da das nekome kauch za noc, dve) i dalje mozes da putujes kod onih koji to rade bez ikakvih obaveza. Na kraju krajeva, cak iako odsednes u hotelu ili hostelu, uvek mozes da proveris lokalnu CS zajednicu zemlje u koju putujes i oni ce ti ovek drage volje pokazati sve i svasta bez ikakve nadoknade. Dovoljno je da postujes poruku na web sajtu da stizes i vec ce ti se neko javiti. Nisam nikada tako putovala, ali ima ljudi koji tako obidjose ceo svet. Ja CS koristim za loklano druzenje.
Aktivan sam na kauc surfingu jedno dvije godine vec, tako sam veci dio evrope i obisao, hosteli i kauci