ABORTUS ARTEFICIALIS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rafael1

Primećen član
Banovan
Poruka
608
Ovdje bih zelio pokrenuti jednu temu koja je veaoma komplicirana i veoma sporna.
Abortus arteficialis, ili (medicinski) prekid trudnoce. Skoro u svim EU- zemljama se to tolerira, a u nekim u kojima se tolerira, je zakonski cak i kaznjiv, ali se zakon ne primjenjuje i ne kriminalizira se ni lijecnika ni zenu , kao u Austriji.
Koliko sam vidio na jednoj stranici, u Srbiji je to dozvoljeno do 10 nedjelje trudnoce.

Vise od 50% zena do svoje 45 godine zivota ima iza sebe po jedan ili vise prekida trudnoce. Uzroci su koliko razliciti toliko i moralno upitni. Da li je taj zakon o abortiranju u Srbiji sukcesivnog karaktera i potjece iz komunistickog doba, ili je na novo izglasan u srpskom parlamentu?

Pitanja o prekidu trudnoce su moralno eticnog karaktera. Zato bih zelio znati, da li u Srbiji postoje centri, koji pruzaju trudnicama pomoc, kako bi rodile dijete, ili im iskljucivo daju licenciju za pobacaj?

Ako jedan narod demografski odumire i egalizira prekid trudnoce, onda se s pravom postavlja pitanje: u kolikoj mjeri su politicari u toj zemlji moralni ljudi.
Da li vrijedi zakon, da zena moze raditi sa nerodjenim djetetom sto je volja, ili se taj zakon odnosi iskljucivo na nju kao zenu, tj. da ona moze raditi sa svojim tijelom sto je volja?

Nebi li se to protivilo ljudskom pravu na zivot? A stvarno je ovdje rijec o tome, pa me zanima, kako se mase ne bune, da se ti zakoni najprije konstituiraju, a onda krse? Danas se protestira za bilo sto i protiv bilo cega, ali za zivot se nitko ne brine.
Dozivljavamo li mi raspad krscanskog morala i etike ili nasilno unistavanje krscanske kulture, i pervertiranje civilnih i UNO- zakona u odnosu na pravo na zivot?

Sto mislite: u kojim slucajevima bi prekid trudnoce do 10 nedjelje bio provediv?
Koji su za vas medicinski razlozi za prekid trudnoce?
Ima li uopce zakona i opravdanja za prekid trudnoce?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top