A за странце.....300 000, 00 РСД минималац!

Pogledajte prilog 1176820

100% od 108464 RSD
100% od 3190 RSD
70% od 40705 RSD = 28494 RSD

Ukupno, 140148 RSD na 300000 RSD, oko pola.
onda sam pogodio, ostalo mi od ranije to ''pola'' - onda je tako, ali vazi samo za one koji se useljavaju, tj. bili su van matice vise od tih 180 dana u dve poslednje godine, pre povratka, ili stranci, drzava casti 70% poreza, i komplet penziono i zdravstveno. 5 godina bese? na plate preko 300k.

onda sam pogodio, ostalo mi od ranije to ''pola'' - onda je tako, ali vazi samo za one koji se useljavaju, tj. bili su van matice vise od tih 180 dana u dve poslednje godine, pre povratka, ili stranci, drzava casti 70% poreza, i komplet penziono i zdravstveno. 5 godina bese? na plate preko 300k.

Cekaj, i zdravstveno?

Cekaj, i zdravstveno?
100% обрачунатих и уплаћених доприноса за обавезно пензијско и инвалидско осигурање

Sta znam, gradjevinac padne sa skele - to nije to? mislis nema placenog bolovanja, samo invaliditet?
e, onda vucicu, nabij si svoje subvencije u ... ja da ti zidam bgd na vodi, a ti da peres pare? i jos da me mrze sugradjani, jer sam placen duplo

100% обрачунатих и уплаћених доприноса за обавезно пензијско и инвалидско осигурање

Sta znam, gradjevinac padne sa skele - to nije to? mislis nema placenog bolovanja, samo invaliditet?

Ne znam, ja shvatam da je invalidsko osiguranje jednako osiguranju u slucaju nezaposlenosti. Nije zdravstveno.
Po meni to zdravstveno je kljucno kao tehnicko finansijsko rijesenje ovog zakona, jer na 300000 RSD se uplacuje oko 44000 RSD samo za zdravstveno, sto je u rangu sveukupne uplate prosjecnog radnika koji zaradjuje 80000 RSD.

Ne znam, ja shvatam da je invalidsko osiguranje jednako osiguranju u slucaju nezaposlenosti. Nije zdravstveno.
onda misle da dovedu robove da im zidaju bgd na vodi, drugi, sami sebi daju subvencije, ili svojim arapskim prijateljima, nema bolovanja za roblje, ne mozes da radis, nema plate za taj dan, dane, bolestan si, plati sam lecenje

tacno im je arapin rekao iznos tih 300k, pola da se ucipi srbija pa da se operu milijarde, cena i vise nego zadovoljavajuca za kvadrat

ja kao strani poslodavac dobijam 300m za tebe koji si se odjavio iz srbije, jer vise od pola godine zivis i radis u inostranstvu

sada bi se vratio, i mi se dogovorimo da muzemo srbiju, samo se prijavis kao povratnik, a ja sam vec stranac - nadji mi jos 10-ak, 20-AK ljudi GASTOS A da se ne akam za sicu

Koliki je moj deo i koliko mi das po glavi onih koje dovedem?

Ajd se odluči pa otvaraj firmu :lol:

Koliki je moj deo i koliko mi das po glavi onih koje dovedem?
ma jok, sada sam skontao, trebaju da se operu milijarde, a arapin je ucenio da se i srbija ucipi, tj. vucic, a mi nismo iz te price

a jes malo dvosmisleno napisano kao 180 dana u poslednje 2 godine

pazite samo kada je dil da ti radnici i ostanu u srbiji, i posle 5 godina, postace drzavljani, i zasluzili bi ako robijaju 5 godina

onda misle da dovedu robove da im zidaju bgd na vodi, drugi, sami sebi daju subvencije, ili svojim arapskim prijateljima, nema bolovanja za roblje, ne mozes da radis, nema plate za taj dan, dane, bolestan si, plati sam lecenje

Tehnicki, teoretski, ovaj zakon je genijalan. Drzava se odrice poreza, a to je fantasticno i pravedno, tako treba. Ovaj zakon bi trebalo prosiriti na siru platnu klasu. Na sve. Poslodavcu je "ni iz dzepa ni u dzep" da plati radnika duplo nego sto ga sada placa jer dobija pola nazad. Radnik prima duplu platu. A drzava se odrice poreza. Pravedno i genijalno!

Prakticni problem koji ja vidim ja da ce ovo sprovoditi samo politicke institucije, i to za djecu povratnike sa bijelosvjetkih skola. Nikad ne ide kako treba kad se politicke bande mjesaju u trziste.

Tehnicki, teoretski, ovaj zakon je genijalan. Drzava se odrice poreza, a to je fantasticno i pravedno, tako treba
ali on dovodi nove radnike, znaci da u srbiji ili fale ili sta? neko drugi ih dovodi, hoce da ima svoje ljude
Poslodavcu je "ni iz dzepa ni u dzep" da plati radnika duplo nego sto ga sada placa jer dobija pola nazad.
kako? zna se cena gradjevinaca, ovde poslodavac samo zadrzava pola para radne snage za sebe, pa nadji negde broj radnih sati za bgd na vodi, pa mi pokazi matematiku
radi se pranju para, samo je nekome bilo malo, zato ovo, reseno je da srbija bude krava muzara, a ne peraci, ili oni koji znaju celu pricu i traze svoj deo veci nego ranije

Ovaj zakon bi trebalo prosiriti na siru platnu klasu. Na sve.
ti se salis naravno
jel shvatas da para nece biti, nema kredita vise?
neko je ucenio srbiju da moze da vidi pare samo pod uslovom da srbija ne vidi porez, i da dovede svoje ljude, tacno je zacrtao od 300k, 2550 plus evrica, arapin, kinez, ko god da je, radi se o novogradnji, cene su ekstra da se obrnu pare, a srbiju ko sljivi, srbi mucenici nek' crknu od gladi oni ionako ne pazare bgd na vodi

Poslednja izmena:
ti se salis naravno

Naravno da se ne salim. Ti ako platis nekog radnika 1000 evra mjesecno, drzava uzme 400 evra za doprinose i prosljedi ih poslodavcu. Poslodavac na svom racunu je isplatio neto 600 evra. Radnik je primio 600 evra. A drzava se odrekla 400 evra poreza. To je fantasticno.

S druge strane, ako poslodavac placa 600 evra, drzava uzme 300 evra, radnik primi 300 evra. Ovo je lose.
Poslodavac plati 600 evra i onako i ovako. Nada je da ce neki ako ne vecina poslodavaca krenuti tim stopama.

Naravno da se ne salim. Ti ako platis nekog radnika 1000 evra mjesecno, drzava uzme 400 evra za doprinose i prosljedi ih poslodavcu. Poslodavac na svom racunu je isplatio neto 600 evra. Radnik je primio 600 evra. A drzava se odrekla 400 evra poreza. To je fantasticno.
ako se drzava odrekla poreza onda se odrice svega sto placa tim porezom, a u cije ime se odrekla?
u ime poslodavaca koji dovode radnike iz inostranstva, a to su ti samo gradjevinski podizvodjaci radova, tih 300k plus je tempirano tacno za njih - verovatno su ukapirali kakvi su to investitori, pa su trazili svoj deo, i evo im ga

a jeste sala da ce se prosiriti na sve, siru platnu klasu, mislis na nizu - ne, ovde je receno 300k i vise, a ne nize
Radnik prima duplu platu. A drzava se odrice poreza. Pravedno i genijalno!
:zcepanje:radnik nikada ne prima duplu platu, nemoj da se samozavaravas, vec je 300k tacno odredjena neto plata, plus 200-300k drzavi koja se zakida, circa 500k bruto, pa vidi koje zanimanje se uklapa u ovu platnu klasu, a da mogu ljudi masovno da se dovode iz inostranstva - samo gradjevinci, sns mafija ce da izmuze srbiju za svoje pranje para sa abdulahom, ili vec kako se zove seik aljekov pajdo, mada je mogce i da su kinezi, ucenili za kredite, investicije, jer je eu presusila

u svakom slucaju srbije nece biti, unistice je sns banda, a ja cu se penzionisati negde drugde, smrdistan kaput!

Poslednja izmena:
ako se drzava odrekla poreza onda se odrice svega sto placa tim porezom, a u cije ime se odrekla?

Pogledaj:

Radnik cija je plata 70.000 RSD uplacuje 33,500 doprinose.
Radnik cija je plata uduplana na 140,000 RDS uplacuje 25,700 doprinose (zdravstveno i 30% poreza na dohodak). Ostatak doprinosa ide poslodavcu. Radnik dobija duplo nego je dobijao ka je pravio 70.000 RSD.
Drzava se odrekla oko 7000 poreza. Nadoknadice na PDVu. Ko moze reci da to nije genijalno, pravedno i fantasticno?

1656187163476.png

1656187216604.png

Poslednja izmena:
Radnik cija je plata 70.000 RSD uplacuje 33,500 doprinose.
Radnik cija je plata uduplana na 140,000 RDS uplacuje 25,700 doprinose (zdravstveno i 30% poreza na dohodak).
Drzava se odrekla oko 7000 poreza.
radnik iz inostranstva, sustina je da se to ne odnosi na srbe, na stanovnike srbije, vec na doseljenike, a srbi mogu da pocrkaju, ni dinara nece videti od tih para koje srbija poklanja nekom strancu koji ima dil sa vucicem ili nekim njegovim, pa se tale

Углавном, за НОВОНАСТАЊЕНА лица у Србији, држава прописује МИНИМАЛАЦ од 300 000,00 РСД +!
Не, није никаква глупа патка ни шала, ево читајте сами да вам ја не препричавам....како ће страначки капилари да реагују на то?
Њих шаљу у Словачку, а овамо доводе СТРАНЦЕ, којима јамче 300 000,00 РСД!
Ухљеби, слажете ли се са овим?
....
Ово је буквално у равни са најглупљим форама
nisu to fore, sns pere pare preko bgd na vodi epizoda 2. arapin trazio beneficije za sebe, srbija krava muzara

Ovo treba prosiriti na siru platnu klasu, na sve!
masis poentu ove teme; elem, ovde nije tema da li oporezivanje ustavno ili sl
da li drzave trebaju da se odrcu poreza? odakle mislis da se finansiraju?
Nadoknadice na PDVu
7 i 8% mi u americi placamo, a odakle ce da nadoknadi ako ide recesija, ljudi vise ne kupuju nego samo osnovno? zasto da placamo pdv na nesto bez cega ne mozemo da zivimo? onda daj da oporezujemo zivljenje, po tebi

ne, nego se oporezuju plate, ti gresis, pdv treba ukinuti

Poslednja izmena:

Back