a šta je zapravo dunja u fioci?

Ih, koliko je oficira NOR-a ražalovano zbog istrulele dunje u fioci.
Prle, partizan, kad mu snajka kaže gde joj je Mile, on saznavši u čijoj je vojci muž, obuze ga takav plam da je povali onako sa dušicom u vr nosa.
Dok nije čuo gde je, malo je oklevao, jer u njegovoj vojsci je bio običaj da se prave koplilad ženama svojih saboraca, ali bez očiju javnosti... Kad je Štab bio zatečen prizorom na livadi, odmah je ražalovao poručnika iebča, što će se kasnije otkriti da se desilo dok su partizani krali gume Nemcima

nešto nisam siguran da se u onom stihu pesme "istruli mi dunja u fioci, dragi mi je kod draže u vojsci" misli na prave dunje.
je l moguće da je tu reč o metafori, tj. da su cure kojima su momci na bojištu pod dunjama u fioci podrazumevale nešto drugo i da su time zapravo želele da kažu da im nedostaje seksanje?

pametan narod...znači fijoka mu dođe suknja, podsuknja i sve to što se nosilo u to vreme, a dunja jelda...
...il možda grešim...
a015.gif

...

Poslednja izmena:
Zar ne vidite kako je naš narod nekad imao divne izraze za ono što danas nazivate svakojakim imenima(pa joj onda latinski naziv dođe kao najLJEPotniji):)
Ko danas kaže "ma,zaboli me dunja za tebe"
Možda metafora sa dunjom ima veza sa trajanjem pomenute voćke, a ne sa compi
Moj dragane, dunjo sa ormana..postoji neka takva pesma? Teško da znači moj dragi, čkopi sa ormana..
Dakle, dunja kada se bere i koliko može da traje do truljenja, toliko devojka nije..milovana?

Možda metafora sa dunjom ima veza sa trajanjem pomenute voćke, a ne sa compi
Moj dragane, dunjo sa ormana..postoji neka takva pesma? Teško da znači moj dragi, čkopi sa ormana..
Dakle, dunja kada se bere i koliko može da traje do truljenja, toliko devojka nije..milovana?
Pa ako ima veze sa pojmom(dunja kao metafora)logično da ima veze i sa trajanjem iste..mada bi(priznajem)bilo ljepše kad bi se mislilo samo na trajanje..zamislite samo,pa dunja (voćka) najduže može da ostane svježa ;)(zato su je i stavljali na ormare,umjesto mirisnog bilja lavande i sl.

a šta tek reći za ovu luisovu pesmu

Dunjo moja

Dunjo moja, gledao sam godinama kako zriš,
Kako sada da dozvolim da me ostavis.

Dunjo moja zrela, moje sunce milo,
Nisi smela dunjo zrela, a sta ti je bilo,
Mesto meni, nekom drugom
Da padnes u krilo
.

Dunjo moja, čekao sam godinama miris tvoj,
Kako sada da podnesem ovaj nespokoj.

Dunjo moja zeleo sam godinama ovaj dan,
Kako sada da prezivim, ostao sam sam
.

mislim da je ovde reč o eklatantnom primeru pesme o matorom perverznjaku, koji je potajice posmatrao vaginicu nevine devojčice "dunjo moja, gledao sam godinama kako zriš", "dunjo moja, čekao sam godinama miris tvoj", i na kraju, kad je sve to dočekao, ispušio

nešto nisam siguran da se u onom stihu pesme "istruli mi dunja u fioci, dragi mi je kod draže u vojsci" misli na prave dunje.
je l moguće da je tu reč o metafori, tj. da su cure kojima su momci na bojištu pod dunjama u fioci podrazumevale nešto drugo i da su time zapravo želele da kažu da im nedostaje seksanje?

pa jeste,
dunja je pitjka
i truli
a i fioka je pitjka
sve je pitjka
nevidjeno:D

ma bona staja foja.....ajmo u fijoku..........:rumenko: :rotf: :rotf: :rotf:

Back