"A sta i da jeste...?"

Da li verovanje u neku teoriju zavere utice na vas realan zivot ?

• Utice

glasova: 3 23,1%
  • Ne utice

glasova: 8 61,5%
  • Nemam pojma i ne tice me se...

glasova: 2 15,4%

• Ukupno glasova
    13
Ovakve stvari me ostave bez reci.....
Znaci takve osobe se mnoze danas, ja verujem da cu za koju godinu biti mutav. Bar na Srpskom (ja ucio da se pise malim, ali ebiga, ode glava u iracionalnom jednoumlju ako napisem malim slovom) jeziku.
Nema šanse da ti omutaviš : )
Što se pravopisa tiče, važno je da Srbi i Srbija uvek pišeš malim slovom, naučniče moj.

Ma kako nema sanse.....kako su toliko mojih kolega omutavili , cim izadjemo iz Srbije, postajemo normalni ljudi , a ovde.....eto opet nemam reci....
Moj pokojni deda, koji jeste ziveo na selu , selo ko selo , ali sa skolom, ambulantom i popom iz susednog sela ne bi mogao da druguje sa ovakvim Srbima ili srbima....a umeo je da bude dobar sa svakim, mudra glava.

Ova tema ima kao i sve teme veze sa tim, ali nece se mnogo pipkati ono sto je blizu uocljivijih mina za rasprskavanje logike i istine medju Srbima...
Cilj mnogih jeste iskljucivo da sacuvaju malo smisla u ovim ludim vremenima....pogledajte koliko je to jadna recenica...ima cak tri nivoa jada...

Srbi zive u najmanje 4 teorije zavere....koje su stvarno aktivne i sprovode se.

A koliko teorija sami prave da su tu , to necemo da pricamo...
Bukvalno kao da se igramo igru , pogadjaj 20 puta, ali nemoj pre 19og puta ni slucajno ni namerno da pogodis...

Ma kako nema sanse.....kako su toliko mojih kolega omutavili , cim izadjemo iz Srbije, postajemo normalni ljudi , a ovde.....eto opet nemam reci....
Moj pokojni deda, koji jeste ziveo na selu , selo ko selo , ali sa skolom, ambulantom i popom iz susednog sela ne bi mogao da druguje sa ovakvim Srbima ili srbima....a umeo je da bude dobar sa svakim, mudra glava.

Ova tema ima kao i sve teme veze sa tim, ali nece se mnogo pipkati ono sto je blizu uocljivijih mina za rasprskavanje logike i istine medju Srbima...
Cilj mnogih jeste iskljucivo da sacuvaju malo smisla u ovim ludim vremenima....pogledajte koliko je to jadna recenica...ima cak tri nivoa jada...
Znaci, po tebi cak i ova tema potpada pod kategoriju teorije zavere? :P Zanimljivo...:lol:

Ipak, ne znam koliko je racionalno. :) Ali, ima jedna interesantna stvar vezana za iracionalno, kad pomenu narodnu mudrost...
Obican, normalan, `narodan`, mudar,... iskusan covek... ipak ne uobrazava da sve zna. On ostavlja mogucnost da na svetu postoje i da njime cirkulisu
motivi koje bi on (pretpostavlja) retko kad ili tesko uspeo da razume ili pronikne. Kad bismo gledali psiholoski, to bi spadalo u neku vrstu kolektivnog
podsvesnog, u cilju ocuvanja prakticnog, pa i filozofskog uma. Obicno je to ono sto se podrazumeva pod mudroscu, mada i ona, kao i sve pojave danas, moze otici u svoj paroksizam te postati, lupam, recimo - seljacka namazanost. Ali, da kazemo ipak da ovo spada u izuzetke, izoblicenja od same mudrosti kao takve.

U tom slucaju, mudrost sama bi nalagala da pored spoznatog postoji i gomila nespoznatog... Da uz prisustvo razuma postoji i gomila stvari koje se razumom ne mogu obuhvatiti ni objasniti... To bi za goli razum predstavljalo ono iracionalno. Ali, prakticni, mudri um ujedinjuje i spoznato i nespoznato, i racionalno i iracionalno. Kako bi to rekao jedan moj drugar, u formuli : Sve = Sve + Nista. :) To na neki nacin pravi odstupnicu, ali i znacajniji uvid na sazivot oba elementa. Danas, reklo bi se, i kroz drustvene mreze, a i inace, ako je u pitanju doba ili epoha, problem nastaje u javnom diskursu, u traganju da li za ciljem ili za disbalansom, posto se cini da u ovakvim stvarima ispravan balans zapravo izmice: vecina traga ili za zadovoljavajucom racionalnoscu, ili biva gonjena porivima da odskoci od prisutnosti neke zbilje i svesti o njoj i direktno uroni u onostrano / nepojmljivo / samom sebi (ne)jasno - iracionalno. Mozda, zato, ova tema ipak sluzi da postavi pitanje o tipu danasnje ljudske funkcionalnosti u ovakvom svetlu, ne bih hteo da kazem - svetu, a ne da lici kao na jos jedan pokusaj masina da sklope mir sa covekom u Martiksu i ponude mu ponovo plavu pilulu. ;) :) :cool:

Znaci, po tebi cak i ova tema potpada pod kategoriju teorije zavere? :P Zanimljivo...:lol:

Ipak, ne znam koliko je racionalno. :) Ali, ima jedna interesantna stvar vezana za iracionalno, kad pomenu narodnu mudrost...
Obican, normalan, `narodan`, mudar,... iskusan covek... ipak ne uobrazava da sve zna. On ostavlja mogucnost da na svetu postoje i da njime cirkulisu
motivi koje bi on (pretpostavlja) retko kad ili tesko uspeo da razume ili pronikne. Kad bismo gledali psiholoski, to bi spadalo u neku vrstu kolektivnog
podsvesnog, u cilju ocuvanja prakticnog, pa i filozofskog uma. Obicno je to ono sto se podrazumeva pod mudroscu, mada i ona, kao i sve pojave danas, moze otici u svoj paroksizam te postati, lupam, recimo - seljacka namazanost. Ali, da kazemo ipak da ovo spada u izuzetke, izoblicenja od same mudrosti kao takve.

U tom slucaju, mudrost sama bi nalagala da pored spoznatog postoji i gomila nespoznatog... Da uz prisustvo razuma postoji i gomila stvari koje se razumom ne mogu obuhvatiti ni objasniti... To bi za goli razum predstavljalo ono iracionalno. Ali, prakticni, mudri um ujedinjuje i spoznato i nespoznato, i racionalno i iracionalno. Kako bi to rekao jedan moj drugar, u formuli : Sve = Sve + Nista. :) To na neki nacin pravi odstupnicu, ali i znacajniji uvid na sazivot oba elementa. Danas, reklo bi se, i kroz drustvene mreze, a i inace, ako je u pitanju doba ili epoha, problem nastaje u javnom diskursu, u traganju da li za ciljem ili za disbalansom, posto se cini da u ovakvim stvarima ispravan balans zapravo izmice: vecina traga ili za zadovoljavajucom racionalnoscu, ili biva gonjena porivima da odskoci od prisutnosti neke zbilje i svesti o njoj i direktno uroni u onostrano / nepojmljivo / samom sebi (ne)jasno - iracionalno. Mozda, zato, ova tema ipak sluzi da postavi pitanje o tipu danasnje ljudske funkcionalnosti u ovakvom svetlu, ne bih hteo da kazem - svetu, a ne da lici kao na jos jedan pokusaj masina da sklope mir sa covekom u Martiksu i ponude mu ponovo plavu pilulu. ;) :) :cool:
Evo vidis kako sam sve kraci i kraci...
Od silne demagogije, nema sanse ni da stigne do teorije zavere...
A vidim da tu imas neki solidan pokusaj LOGICKOG ili opsteg sagledavanja, ali je nebitno...
Osnova je demagogija, ili lakse da ti bude, za mene vazi za tebe ne vazi...

Dakle, ovako (stoje stvari). :) Pitanje glasi: ... Cak i da je sve to u sta verujete, sto ovde (na ovom pdf / drzavi / planeti) prenosite i propagirate ISTINA, sta tacno imate u svom zivotu od spoznaje te istine? :) Kako se ona kosi sa vama, s vasim zivotnim navikama, stavovima, postupcima...? Da li ono u sta verujete cini ikakvu razliku u vasim zivotima?

Dobro pitanje...

Moja teorija... Oni zagriženi teoretičari zavere ni ne bi voleli da se njihova uverenja dokažu kao istinita. Zbog čega - teoretičari zavere kada svoje misli, stavove i uverenja suprotstavljaju opšte poznatim i usvojenim normama, oni kroz taj dualizam koji sami provociraju žive jednu vrstu samoglorifikacije, na taj način oni svoju otuđenu misao vide kao osvešćenu, oslobođenu od kolektivnog "mozga" i iz toga proističe njihova energija dokazivanja kako te teorije tako i sebe.

A kada bi se stvarno recimo potvrdilo nešto kao istinito, imali bi jednu satisfakciju koja bi ih samo vratila nazad u kolektiv opšte spoznaje, i više ne bi bili "posebni".

Tako da mislim da njima dokaz ne bi doneo nikakvu promenu u životu, naprotiv, njima je sam proces dokazivanja promena u životu koju su usvojili na konto svog entuzijastičnog zalaganja za nešto što podsvesno u sebi znaju da je nedokazivo, i baš zato što je nedokazivo to im garantuje taj spešl momenat bez roka trajanja.

Evo vidis kako sam sve kraci i kraci...
Od silne demagogije, nema sanse ni da stigne do teorije zavere...
A vidim da tu imas neki solidan pokusaj LOGICKOG ili opsteg sagledavanja, ali je nebitno...
Osnova je demagogija, ili lakse da ti bude, za mene vazi za tebe ne vazi...
Ali kakva demagogija i ne vazi - sta...? :D
U cemu je uopste problem?
Gde zec pije vodu? :)

Srbi imaju toliko pomereno razmisljanje da se moze slobodno reci da su toliko ludi da ne vide koliko su ludi....
Zato i prave izbore koje prave...

Ne znaju sta znaci logicko razmisljanje...misle to je ono zakljucivanje iz prsta koje najcesce rade.
Otud ne razlikuju ni ko je kakav covek, zive potpuno u lazi , svojim i tudjim, nagadjaju , a ne da zakljucuju, to je mozda i kljucno , ne mozes im dokazati jer namerno spajaju znacenja reci , da ne bi moglo da im se ista kaze i dokaze..

Sta su teorije zavere?
Za obicnog Srbina, koji nema mogucnost i sposobnost logickog razmisljanja...
Znaci uzmimo bas taj primer....imamo slepca, koji je u potpunom mraku , i sad treba nesto da zakljuci o prostoru koji oko njega...
Ali nije neki genijalac nego je tupson ono bas bas, okrenut nasilju i brzom nametanju svojeg vidjenja, kad vidi.
Sta ce zakljuciti o svom okruzenju?
Nista....uglavnom ce se okrenuti onim sto on zove teorije zavere, nagadjanjima, tumaciti neke zvukove ako ih ima...ali nece uciniti nista pametno da upozna svoj prostor...

Ima jedan zadatak koji skoro da se moze sa sigurnoscu da se kaze , ne moze da resi nijedan cistoumni Srbin...
Za utehu , zadatak jeste za inteligentnije , ali ne za preko 120IQ, nije to takav zadatak...
Ali opet je neresiv za Srbe koji razmisljaju kao Srbi..

Poslednja izmena:
Dobro pitanje...

Moja teorija... Oni zagriženi teoretičari zavere ni ne bi voleli da se njihova uverenja dokažu kao istinita. Zbog čega - teoretičari zavere kada svoje misli, stavove i uverenja suprotstavljaju opšte poznatim i usvojenim normama, oni kroz taj dualizam koji sami provociraju žive jednu vrstu samoglorifikacije, na taj način oni svoju otuđenu misao vide kao osvešćenu, oslobođenu od kolektivnog "mozga" i iz toga proističe njihova energija dokazivanja kako te teorije tako i sebe.

A kada bi se stvarno recimo potvrdilo nešto kao istinito, imali bi jednu satisfakciju koja bi ih samo vratila nazad u kolektiv opšte spoznaje, i više ne bi bili "posebni".

Tako da mislim da njima dokaz ne bi doneo nikakvu promenu u životu, naprotiv, njima je sam proces dokazivanja promena u životu koju su usvojili na konto svog entuzijastičnog zalaganja za nešto što podsvesno u sebi znaju da je nedokazivo, i baš zato što je nedokazivo to im garantuje taj spešl momenat bez roka trajanja.
Druze dragi, meni se i od ovoga samoga vrti u glavi... :cool: :D

Da....zato se insistira na visesmislenim znacenjima reci i recenica, da bi se svako nasao u njima i dobilo neko kvazi jedinstvo...
Uopste ne znam zasto tolika teznja ka identitetu kroz jedinstvo....?
Neki recidiv iz seoske sredine gde je bio jedan pametan a svi ostali krali metode i ono sto on radi i primenjivali u polju da bi preziveli?

Sama definicija teorija zavere u Srbiji ima tri znacenja.
Prvo je znacenje koje bi trebalo da bude jasno , ono logicko a malo verovatno
Drugo je zelja da ti teorija zavere bude nesto kao filozofija, polje gde se iskazujes kao orginalan..
Trece je naslucivanje gde um nije dovoljno jak da razmislja pa se ide kroz sve moguce kombinacije dim vatra dim vatra, dok se ne spoji prica...a ta prica moze biti toliko daleko od istine, i obicno i jeste, moje iskustvo je takvo da je obicno daleko od istine, da nema veze sa istinom i onda je teorija zavere...

I ima jos dva znacenja teorije zavere, ali samo bi zbunile ljude....pedagoski se gleda da se ljudima da jedna kobasica po obroku , ili cak mesecno , da se ne bi prezasitili..

Evo da krenemo suprotnim misaonim tokom...

Sta drugi tumace kao teoriju zavere, a autor to ne smatra teorijom zavere..
Znaci onaj ko govori to ne smatra teorijom zavere, nego obicnom iskaznom istinom...

Svaki inteligentniji covek i jos ako je obrazovan tj zna puno , ne obrazovan, ne smem da upotrebim tu rec, ta rec znaci totalno nesto drugo...ce cesto doci u situaciju da lansira teorije zavere.

Zasto?
Pa zato sto ce za neku situaciju videti sta je uzrok a taj uzrok je drugima neprihvatljiv po tri osnova.
-nije verovatno po njima , nije uobicajeno
-spada u logicki diskontinuitet, tj ne mogu da prihvate jer im se kosi sa logikom koju imaju, nemoguce da se drvo osusi , skupi 2% a bolje gori 60% kad je suvo i vise greje
-ne vide uzrok koji vidi taj koji je inteligentniji ili ima vise znanja

Zato takav izjavi nesto npr nije masina u kvaru , a svih 15 okupljenih kazu da jeste.
Medjutim, znanje o sinhronim motorima koje i ne zna da se zovu sinhroni, ponesto jos , i trzaj prilikom 3 ,7 11 pokusaja i sklopi sliku...
Ali da li je moze dokazati ili ostaje nedokazivo?
Pa u vecini slucajeva nema autoritet niti mogucnost da dokaze teoriju zavere.
Ali u slucaju masine, kad padnu svi pametnjakovici , onda daj sta das parola i daju se odresene ruke.
Pazljivim pregledom, "iz prsta" ljudi gledaju sve a ne vide nista.
Medjutim pazljivim pregledom onaj ko je inteligentniji i pazljivij nadje nesto sto drugi ne gledaju , u ovom slucaju 6,7 zrna kukuruza u delu za mlevenje a ne krunjenje, pa cim se ukljuci , struja bude prejaka i izbaci unutrasnja sklopka na masini. Pri tome je tih 7 zrna toliko na dnu , da kad se otvori mali otvor, vidi se prazno ali ostaje 2cm pri dnu gde su zrna bila.

I tako nastaju teorije zavere....nista drugo nego ona tri gornja razloga svaki put...

-nije uobicajeno , nije ugodno , prikladno mediokritetskim ljudima da se tako ponasaju i rade
-logicki diskontinuitet, tj ne mogu da razmisljaju od tacke A do tacke B na taj nacin...nego ako imas otvoreno prodavnicu , ukradi brate....nemoguce da neces ukrasti
-ne vide , ne mogu da nadju putanju logicku , umanjena percepcija i logicka sposobnost...

Napominjem ovo je kad autor teorije ne vidi teoriju zavere, ali drugi to smestaju u teoriju zavere...
Totalno drugi razlozi su kad autor teorije zeli da to bude teorija zavere ili je vidi kao teoriju zavere.

Sve je ovo moglo da se napise u 3 recenice...
-Ljudi su glupi
-Ljudi misle da su pametniji od ostalih
-Ljudi se tese da su svi jednako glupi ako ispadnu glupi.

Evo da krenemo suprotnim misaonim tokom...

Sta drugi tumace kao teoriju zavere, a autor to ne smatra teorijom zavere..
Znaci onaj ko govori to ne smatra teorijom zavere, nego obicnom iskaznom istinom...

Svaki inteligentniji covek i jos ako je obrazovan tj zna puno , ne obrazovan, ne smem da upotrebim tu rec, ta rec znaci totalno nesto drugo...ce cesto doci u situaciju da lansira teorije zavere.

Zasto?
Pa zato sto ce za neku situaciju videti sta je uzrok a taj uzrok je drugima neprihvatljiv po tri osnova.
-nije verovatno po njima , nije uobicajeno
-spada u logicki diskontinuitet, tj ne mogu da prihvate jer im se kosi sa logikom koju imaju, nemoguce da se drvo osusi , skupi 2% a bolje gori 60% kad je suvo i vise greje
-ne vide uzrok koji vidi taj koji je inteligentniji ili ima vise znanja

Zato takav izjavi nesto npr nije masina u kvaru , a svih 15 okupljenih kazu da jeste.
Medjutim, znanje o sinhronim motorima koje i ne zna da se zovu sinhroni, ponesto jos , i trzaj prilikom 3 ,7 11 pokusaja i sklopi sliku...
Ali da li je moze dokazati ili ostaje nedokazivo?
Pa u vecini slucajeva nema autoritet niti mogucnost da dokaze teoriju zavere.
Ali u slucaju masine, kad padnu svi pametnjakovici , onda daj sta das parola i daju se odresene ruke.
Pazljivim pregledom, "iz prsta" ljudi gledaju sve a ne vide nista.
Medjutim pazljivim pregledom onaj ko je inteligentniji i pazljivij nadje nesto sto drugi ne gledaju , u ovom slucaju 6,7 zrna kukuruza u delu za mlevenje a ne krunjenje, pa cim se ukljuci , struja bude prejaka i izbaci unutrasnja sklopka na masini. Pri tome je tih 7 zrna toliko na dnu , da kad se otvori mali otvor, vidi se prazno ali ostaje 2cm pri dnu gde su zrna bila.

I tako nastaju teorije zavere....nista drugo nego ona tri gornja razloga svaki put...

-nije uobicajeno , nije ugodno , prikladno mediokritetskim ljudima da se tako ponasaju i rade
-logicki diskontinuitet, tj ne mogu da razmisljaju od tacke A do tacke B na taj nacin...nego ako imas otvoreno prodavnicu , ukradi brate....nemoguce da neces ukrasti
-ne vide , ne mogu da nadju putanju logicku , umanjena percepcija i logicka sposobnost...

Napominjem ovo je kad autor teorije ne vidi teoriju zavere, ali drugi to smestaju u teoriju zavere...
Totalno drugi razlozi su kad autor teorije zeli da to bude teorija zavere ili je vidi kao teoriju zavere.

Sve je ovo moglo da se napise u 3 recenice...
-Ljudi su glupi
-Ljudi misle da su pametniji od ostalih
-Ljudi se tese da su svi jednako glupi ako ispadnu glupi.
Opet si se raspisao u beskraj, premnogo nesuvisloga, masta radi svasta, running wild...... U svemu treba biti koncizan i shvatiti da je - to vrlina. ;)
Ne bacati se uzalud u beskrajnost, jer tamo ne lezi Beskraj... ;) tek individualna proizvoljnost, sto ce reci subjektivnost, kriva prizma.. ovde tragamo za faktima.
Dakle, nije poenta reci da su babe isto sto i zabe, istom logikom (hajde sad obrnutom i od tvoje ) : prave zavere (ako i postoje?) nisu isto sto i teorije zavera
(puka pretpostavka o njima). Po tebi, kljuc njihove distinkcije bila bi inteligencija pojedinca. Zar ne? :) U tom smislu, kad odstranimo tvoje slikovite propovedi kroz koje se zalud trosis, (ne sto sebe trosis, vec ti je namera da trosis iskreno drugoga, al ne ide to tako..;)) dolazimo do poslednjeg pasusa gde si konacno prelomio sta stvarno mislis na ovu temu. :) Bez ikakve dalje zloupotrebe misli, dao si svojstvenu podelu ljudi po razmisljanju o velikim zakulisnim stvarima koje se navodno prelamaju u njihovom zivotu i (da li?) uticu na njega. Ja pitam sledece: koji tip inteligencije odlucuje da li je nesto prava zavera ili je teorija zavere? Pod jedan... Pod dva: Da bi nesto postojalo kao zavera, potreban je odredjeni broj ucesnika. Tvorac zavere, izvodjaci, oni nad kojim se ona sprovodi, svesni ili nesvesni toga... To bi cinilo specificnu tezinu, tacnije masu odredjene zavere. Ukoliko ona postoji. S druge strane, teorija o nekoj zaveri (kao pretpostavka ili fantasticno otkrice) ne moze postojati bez mase ljudi koja se s time slaze. ;) Ti ljudi cine `masu` teorije zavere.... :) Bez te ljudske `mase`, teorija ne moze postojati, jer nece postojati iko ko u nju veruje, je li tako>? :) :cool: Idemo samo logicki, bez Magije kao Vrline Viseg Uma i bez demagogije, kao pseudo-vrline niskog uma...:) Po ovome sto ti kazes, neko bi inteligencijom trebalo da otkrije postojanje prave zavere. :) ALI, ako je to tako, zbog cega to otkrice nosi spec. tezinu tek obicne TEORIJE zavere, kao neceg nesigurnog, sto se samo pretpostavlja?.... :) Da je stvarno, to vise ne bi uopste bila teorija, je li tako, vec bi bila - zasigurna stvar. :D Uopste te ne zezam, pricamo ozbiljno. Ukoliko je inteligencija nuzna za otkrivanje zavere, koja vrsta follow up-a tvori masu ljudi konvergovanih ne na potpuno i bez ikakve sumnje dokazano i provereno otkrice `zavere`, vec na ono sto jos uvek ordinira kao samo TEORIJA iste? :) Koji je logican zakljucak: sve sem istinske inteligencije. :) Uglavnom ce biti u pitanju negativne (personalne) emocije: ljutnja, strah, ocaj, razocaranost u ljude.... Hej, bedne emocije... :confused: koje veze nemaju sa materijom kojom bi trebalo da se bave....tacnije, bavi - UM. :cool: Nice bi tu rekao: "ljudsko, previse ljudsko."
Pogledaj samo ovaj post iznad mog, pa uporedi sa svojim razmisljanjima na ovu temu.... :) Videces mozda u cemu lezi prava zavera....;) Sem ako vec ne znas, pa to ovde pokusavas izneti na nemust nacin,... ali ja razumem. Zato sam i otvorio temu. :) :cool:

Ma to se kaze kratko , svako koliko moze da se pruzi.
Nema zavere, zivi se zivot...lazu se lazi....ko se bolje krije, bolje i zivi.
Procenis prema ogranicenjima logickog diskontinuiteta kakva je sredina, a to mozes za max 1h i ides dalje.
Znas koji je zakljucak stranaca o Srbima?
Samo ih hvali i to je to.(Bez sale, to je najcesci zakljucak stranaca)

Ja moram da priznam da mi nije jasna svrha ovakvih tema...
Sta je svrha..
Okruzenje,pojedinac ama bas svi ce ostati isto egocentricno zaglupljeno slepi prema svima i prema svojim postupcima i prema okruzenju i prema sustini.

Jednostavno treba vratiti unazad dva koraka, pa razmisljati o teoriji inteligencije, pa onda bi podelili inteligentne na one koji se trude da budu sto inteligentniji i one koji se ne trude, samim tim ako je lakse, oni koji se trude da ne budu glupi i one koji se trude da budu glupi...
I tu je kraj te price, zasto bi bespotrebno zamajavao druge i sebe i zaludjivao se otvaranjem ovakve teme...

Sad si sebe omadjijao da su teorije zavere ovo ili ono , kao amater kad pravi teorije o metalostrugarstvu na osnovu toga sto je video jednom kako radi strug...jasta, hoce to , ali sutra malo.

Obicno pomislim da kad neko postavlja temu ima u vidu i ono sto ide pre teme , da moze da je uklopi u nesto , a ne da je tema samo tu da pokaze da je kostica ostra tupa , da nije od breskve, a sta je ne znamo jos...

Tako se unisti tema za mnogo bolju analizu, bas kao sto se teorije uniste ako se lansiraju namerno da budu teorije zavere ...

Da bi vama bilo jasno , to je ono , kad se muz vraca iz svaleracije, ali krije na rukama talk od bilijara...
Zena ga pretresa, cist, ovo ono cist, a onda vidi trag na pantalonama od krede od bilijara i pazljivije gleda i na kraju vidi na rukama talk od bilijara....i onda je ubedjena da je muz igrao bilijar sa drugarima..

Postoji cela jedna oblast u psihologiji koja se time bavi ali ne znam da li je javna, znam da se radi po sluzbama i vrlo je vazna....
Sve to vi znate i koristite cesto , ne verujem da ste cisti , ali ne spajate u glavi...
I zene koriste isto...kad cine prevaru, pravilo nikad ne priznaj prevaru...
Sta sad, tu je kao kreiranje lazi a ne zabluda, a kad je teorija zavere onda je kreiranje zabluda..

Otud uvek najpametniji zakljucak svako prema duzini...

Moja teorija... Oni zagriženi teoretičari zavere ni ne bi voleli da se njihova uverenja dokažu kao istinita.
Tako su nekad za srpske radikale, Seselja i Vucica, govorili da ne bi voleli da stvarno dodju na vlast i da je mlacenje prazne slame u parlamentu i tv debatama jedino za sta su sposobni. Ali na kraju su dosli i pokazali da su znatno bolji od ostalih :cool: ko bi se tome nadao...

Modovi su whitewalkers....
game-thrones-white-walkers-london-preview-gty-jef-170712_16x9_1600.jpg

Evo jedno pitanje za sve ucesnike foruma, pogotovo za one koji su poslovicno uvereni u svoje favorite medju raznoraznim teorijama zavera, do te mere da ih bez zazora i bez ikakave kocnice cak (i dalje) propagiraju, pa i onda kad su se iste pokazale kao zablude, ili se pak dovoljno isflekale, da ne kazem vec i pohabale koliko su dugo prisutne..... :cool:
Koje teorije su se pokazale kao zablude? Sve su tacne osim njih par kao sto je sletanje na Mesec. A ona je potucena suprotnom, teorijom tajnog svemirskog programa, tako da bas svuda gde se teoretisalo o zaveri ispostavilo se da zavera i postoji.

Sa druge strane razne sluzbeno-naucne i politicke teorije su dozivele pravi debakl, recimo evolucija u koju danas vise niko ne veruje, iako to i nije opravdano... ili visedecenijsko osporavanje alternativne medicine koje se zavrsilo teskim porazom sluzbene agende

Zasto je za nas svakodnevni zivot bitna cinjenica da zivimo u svetu zavera?? Zato sto se se u toj oblasti krije istina o stvarima i dogadjajima, i kao sto nekoga zanima istorija ili filozofija iz ciste radoznalosti, ili politika, tako treba da se zanima i za teorije zavere

Poslednja izmena:
Nema šanse da ti omutaviš : )
Što se pravopisa tiče, važno je da Srbi i Srbija uvek pišeš malim slovom, naučniče moj.
Razmisljao sam i dosao do toga da sam ja vec poprilicno omutavio.
Jer mnogo puta sam podmetnuo ledja za ostvarenje postene stvari, a sad su dosla vremena gde skoro svi ili bas svi oko mene zele da se sve odvija u mutljavini...
To samim tim vodi ka tome da se kao i drugi koje poznajem, povucem
Nek gomila vuce ono sto vidi , nek procenjuje sta im je istina, verovatna istina i ono sto preostane je teorija zavere i nek guraju svoj moto do kraja.

To je potpuno u skladu sa onim mojim dosadasnjim tvrdnjama da volim Srbiju , sto je istina i mrzim Srbe , sto je verovatno istina.
Mnogo su otisli u zlo, zlobu , pakost i podmuklost...

Back