a sta cemo sa majkom zemljom?

serb_pagan:
pusti kjoto,nas problem je u tome sto ovde niko ne postuje propise o zastiti zivotne sredine...a oni koji bi trebali da ih sprovode toliko su nemarni da je to za ginisa...mislim,lako sad raspaliti po amerima ili kinezima,ali ovde je ekoloska svest toliko niska da je to veoma,veoma deprimirajuce...
Sreca pagane, sto nismo ekonomski jaki... da vidis kakav bi pomor pravili po rekama. Sve to treba opaliti po dzepu, pa ce se unormaliti. Mala digresija... u samom centru grada hotel "Palas"... dvadeset godina nece da promene zastarele filtere iz njihove kujne. Ogadili su stotinama ljudi zivot. Investicija... kap u moru, ali gazda je dzukela nevidjena i u svim je opstinskim odborima odkako zna za sebe. Pisali ljudi peticije.... :D za takve samo ima jedan lek.... posle bi u novi filter stavljao i miris borovine :D:D:D

serb_pagan:
pored ovoliko rasprava o tome ko je bolji,radikali ili liberali,"patriote" ili "izdajnici",amerikanci ili kinezi,potpuno zapostavljena stoji tema zastite zivotne sredine...drzava nam se ne raspada samo politicki,ekonomski i moralno,vec i ekoloshki...panchevo,obrenovac,bor,majdanpek,shabac,beograd...gotovo svi gradovi gde je nekad radila (ili kojim cudom jos uvek radi) teshka industrija komletno su zatrovani i na rubu (ili vecu uveliko) su ekoloske katastrofe....reke sve vise zatrovane,ozon polako slabi...
zeleo bih da se ova tema ne pretvori u debatu ko vise truje zemlju,ameri,kinezi,rusi ili EU...svi truju,i to se ne moze nikada potpuno utvrditi...

pitanje koje se ovde postavlja je :zasto smo toliko nemarni prema zivotnoj sredini,i sta uciniti da dodje do poboljsanja po tom pitanju?

Kada nesto ne radi ne moze ni puno da utice, kada se nesto rusi i to sa oslabljenim uranijom i ostalim vrstama bombi koje su cak i prizivane onda se pitam ko se kome ovde smeje i dali cinizam moze biti urodjen ili se stice u zavisnosti od velicine donacije.....

King 7:
Evo jos bolje price: Kada se prolazi klisurom iz Gornjeg Milanovca ka Cacku moze se primetiti sa leve strane brdo na kojem gori nekakva sljaka. Ta sljaka gori godinama a upaljena je na insistiranje jednog " strucnjaka ". Problem je u tome sto se ta sljaka ne moze nicim ugasiti a voda pospesuje tinjanje jos vise. Prema procenama istinskih strucnjaka ( mislim da su neki Japanci dolazili ) sljaka ce goreti hiljadak godina. Ovu pricu sam cuo od vise ljudi.

Ови нас трују на сваки могућ начин

King 7:
Evo jos bolje price: Kada se prolazi klisurom iz Gornjeg Milanovca ka Cacku moze se primetiti sa leve strane brdo na kojem gori nekakva sljaka. Ta sljaka gori godinama a upaljena je na insistiranje jednog " strucnjaka ". Problem je u tome sto se ta sljaka ne moze nicim ugasiti a voda pospesuje tinjanje jos vise. Prema procenama istinskih strucnjaka ( mislim da su neki Japanci dolazili ) sljaka ce goreti hiljadak godina. Ovu pricu sam cuo od vise ljudi.

kako bre da gori hiljadu godina a ne moze da se ugasi???? :confused: :confused:
nisam nikada bio u najboljim odnosima sa hemijom,al ajd ako neko ima veze sa tim da nam objasni da li je ovo moguce...ili je samo neka lokalna SF prica

Da zivim u Africi zemlju bih jos uvek zamisljao kao majku.Na ovoj tacki globusa zamisljam je kao kosmicki fenomen koji je zna se ko stvorio,pa je ocigledna namena da se razvije nesto poput harmonije i savrsenstva.Mislim nebude li tako,pitanje sta cemo ni sa majkom zemljom neka odgovori neko kome se cini da namena nije razvoj.
Nemoze se mnogo reci po ovom pitanju jer ako se definise i razvoj,i harmonija,savrsenstvo svi ce uperiti ruku ka nebu,i tamo traziti da neko dodje i kaze nam sta da radimo.
Ako neznas bolje neradi nista,to je prvi savet:)

serb_pagan:
kako bre da gori hiljadu godina a ne moze da se ugasi???? :confused: :confused:
nisam nikada bio u najboljim odnosima sa hemijom,al ajd ako neko ima veze sa tim da nam objasni da li je ovo moguce...ili je samo neka lokalna SF prica
Pa nisam zapamtio cifru bas, hiljadak godina znaci - jako dugo, mozda i vise od hiljadu a mozda i nesto manje, nisam siguran. Inace, tinjanje nije puno sagorevanje kao sto znamo, to je jako spor proces pogotovo ako se ta ista sljaka doprema kamionima non - stop. Ona inace tinja vec godinama. Ako lazu oni koji su mi pricali, lazem i ja.

King 7:
Znas da verujem pomalo da ovakve ludacke stvari neko narucuje ( rekao bi neko - specijalni rat ) jer ovo je mala ekoloska katastrofa a postoje ljudi kod nas koji stvarno pristaju na sve za malu nagradu i ne prezu ni od cega.

Има их свугде, мене данас човек убеђује три сата како је Тадић Србин, само ја то неразумем. А човек иде у Цркву и тако то, свугде су се увукли, како рече један римо-католик, сукоб је јасан.

СВЕТЛО.................ПРОТИВ........ТАМЕ
ПРАВОСЛАВЉЕ....ПРОТИВ........СЕКТИ И ЈЕРЕСИ

Бл:
Има их свугде, мене данас човек убеђује три сата како је Тадић Србин, само ја то неразумем. А човек иде у Цркву и тако то, свугде су се увукли, како рече један римо-католик, сукоб је јасан.

СВЕТЛО.................ПРОТИВ........ТАМЕ
ПРАВОСЛАВЉЕ....ПРОТИВ........СЕКТИ И ЈЕРЕСИ
Mene nagrdise zadnje vreme zbog takvih " Srba " mnogo. Lako je uci u crkvu ponekad da te narod vidi a posle je tesko onome koji kaze nesto protiv tebe. Nisam vise pametan uopste sta se radi. Zadnje je vreme izgleda doslo.

King 7:
Mene nagrdise zadnje vreme zbog takvih " Srba " mnogo. Lako je uci u crkvu ponekad da te narod vidi a posle je tesko onome koji kaze nesto protiv tebe. Nisam vise pametan uopste sta se radi. Zadnje je vreme izgleda doslo.
Долази, код нас у БЛ смо се почели делити ко којег Владику више поштује,
скоро би нека расправа и ја поменух Владику Артемија(ја сам КРШТЕН на КиМ)
и његове речи како је екуменизам СВЕЈЕРЕС(о.Ава Јустин), када ме нападоше, боље читај Амфилохија , он то мисли тако, овако, куку рекох шта би???

a kako cemo da dignemo svest onih sto ih mrzi da silaze sa 16. sprata, pa opusteno bacaju kese pune svojih....otpadaka preko terase i boli ih **** da li ce to nekome pasti na glavu ili na haubu?
ja mislim da bi trebalo da se, barem tu (oprostice mi patrijote) na recimo zapadnu Evropu...nisu oni kulturni od svojeg postanka, nego nije malo platiti, recimo, 200 eura, ili koliko je vec ako nisi lepo odlozio djubre, pa jos sortirano po svom sustavu, ili recimo boji.

Back