A-SMYLE Prijave 2011

Zeljkoparkour

Zainteresovan član
Poruka
442
Mozda sam malo poranio sa otvaranjem teme,ali eto cisto da mi neko ne ukrade ideju...:D ,jos vrv nece biti puno njih na temi,ali ima puno onih koji su sad zavrsili 8.mi (npr. ja :) ) i onih koji su pali na testu ili nisu saznali na vreme...
Za pocetak,ovo je sajt na kojem imate sve o programu i obavezno prvo to procitajte,pa sta nije jasno pitajte,da ne dajemo link milijardu puta... http://www.ac-see.org/programs/hs-citiesdates.htm ,trenutno stoje datumi za testiranja za 2010,to ce da promene negde krajem avugsta/pocetkom septembra...
Dakle dobrodosli A-SMYLE-ovci 2011 :D

---al mi je kratak post... :D ---

nisam se jos prijavljivao,al mogu reci :)
kao 1.procitaj sve sto ima na onom sajtu sto sam stavio u prvom postu na ovoj temi,to treba da bude osnovna baza informacija xd,drugim recima a-smylepedia...
nego imas 3 kruga i 4.krug koji ustvari nije krug nego izbacivanje viska,tjst biranje najboljih...
1.krug je vrv najlaksi,imas valjda test sa 16 pitanja i na svakom imas sliku i treba da zaokruzis a,b,c,d ili sta vec... na slici tornado unistio kucu a odgovori a)water is nice b)tree's are green c)tornado destroyed the house d)california is a lovely state ,msm sad sam lupio naravno ali taj princip,drugi krug ti je test engleskog,dosta tezi,zove se SLEP test i posle njega imas 2,3 eseja nznm tacno,procitaj na poslednjoj ili predposlednjoj strani a-smyle prijave 2010 sam o tome pricao...i ostaje 3.krug,tamo imas interview,jos 2,3 eseja i aplikacije,tjst daju ti gomilu papira i upisujes razne podatke,nesto o hobijima,sportu,nesto o zdravlju,itd...i kad to resis posaljes te podatke i oni pregledaju jedno 3,4 meseci i onda u martu/aprilu kazu dal si prosao ili ne,znaci ono glavno,ako si to prosao ne padas...a taj 4.ti krug kao sto sam rekao nije krug nego nesto kao nastavnicko vece u skolama,znaci samo biraju najbolje da bude tacan broj stipendija,znaci ako treba da bude npr 80 stipendija tolko ce i biti a ne npr 150/200...malo sad preskacem,nisam redom odgovarao na pitanja,dakle prvi i drugi krug su ti u 2 uzastopna dana,znaci npr.ponedeljak 1.vi krug i utorak 2.gi,kolko se ceka na to nznm mislim da sam procitao da oko 1,5 mesec,onda 3.krug i onda znaci cekas mart/april i rezultati...inace skroz na pocetku se prijavi njih oko hiljadu i nesto,nisam nigde nasao tacan podatak,u prvom krugu padne oko 50 %,a u 3.krug prodje samo oko 15% svih prijavljenih,...bitne su ti dve stvari,engleski i mozda jos vaznije,kakva si osoba,moras da budes pozitivan,komunikativan,itd. a ne pesimista,mracan i slicno...znaci ako znas engleski i pripadas ovom opisu imas sanse da prodjes,...pitaj ako treba jos nesto...

Poslednja izmena:
Hvala puno. Inace sam iz Beograda, prvi razred gimnazije. Znam da se ovo testiranje vrsi u puno gradova. E sada jasno je da neuporedivo vece znanje engleskog poseduju deca iz Beograda, Novog Sada, nego li ovi iz recimo Prijepolja, Prokuplja...Da li prolazi tacno odredjen broj ucenika iz svakog grada ili...? Mislim jasno je da ce u Beogradu biti najteze proci, ako se tako gleda... :confused:

Hvala puno. Inace sam iz Beograda, prvi razred gimnazije. Znam da se ovo testiranje vrsi u puno gradova. E sada jasno je da neuporedivo vece znanje engleskog poseduju deca iz Beograda, Novog Sada, nego li ovi iz recimo Prijepolja, Prokuplja...Da li prolazi tacno odredjen broj ucenika iz svakog grada ili...? Mislim jasno je da ce u Beogradu biti najteze proci, ako se tako gleda... :confused:

kao 1.nznm sto al meni tek danas,znaci 18.tog ispisalo sta si napisao 13.og,a post od victorie95 koji je stavljen par sati kasnije bio ispisan odmah...da ga hebem...
nego,tema,pa gledaj nema veze iz kojeg si grada,svugde ce biti nekoga ko ne zna 2 reci engleskog i nekog ko zna citav recnik,BG i ostali veci gradovi se mozda cine obrazovanijim jer ih ima daleko vise,tako da nema veze odakle si,ja npr.govorim odlicno Engleski,a imam 2 druga ne znaju jednu recenicu redovno da smisle...a sto se tice kolko ih prolaze,to prolaze najbolji iz citave Srbije,znaci recimo da postoje neki bodovi kolko ko ima,bilo bi malo glupo da 15.ti iz BG-a ima sta znam 25 poena a neko iz donjeg jabukovca xd ima 60 poena i da taj ne prodje cisto jer nije iz bg-a,jer bg,ns i ostali popunjuju prvi...razumes...nadam se da mi je bila dobra metafora :D...tako da najbolji iz cele drzave...

EDIT:Shvatio sam zasto ti ispise tek za par dana,treba da imas vise od valjda 5 postova,posto ako nemas onda ti moderatori moraju odobriti poruku,to je cisto zbog spamera,onda to traje kolko traje,tjst dok ne vide poruku...idi pogledaj neke teme nalupaj nesto na njima pa skupi jos tih par postova :)

Poslednja izmena:
Pa znas kako, ja engleski znam jako dobro. Gramatiku perfektno. Ucim engleski od 5-e godine. Sastave isto pisem jako dobro, pogotovo ako je neka tema inspirativna i ako moze dosta da se pise o njoj. Krivo mi je sto sam prosle godine za A-smyle saznao bukvalno 2 dana nakon sto je bilo testiranje u Bg. :sad2:
Kako se tebi cini celokupno testiranje? Je l' ti bilo tesko da prodjes sve nivoe i kakva je bila konkurencija prosle godine? :)

tek sad krecem u 1.srednje tako da nisam bio na testu jos,al znam sta ima od pitanja i ostalo,gledao sam sta su pisali ovi sto sad idu i ovi sto sad dolaze (ili su vec dosli) ima 2 teme obe po 50-60 stranica pa sam se lepo nacitao :) znaci sve ti se svodi na 2 stvari engleski (vidim da ti dobro ide,tako da to nije problem) i licnost,traze nekoga ko je pozitivan,otvoren,druzeljubiv i ko bi pomogao ,,zajednici,, kad se vrati,znaci ucestvovao na raznim volonterskim akcijama,itd.(ovo poslednje i nije tolko vazno,ali...),inace ako hoces mozes da volontiras i pre prijavljivanja,cisto da bolje prodjes,ja cu sad u american corners da volontiram preko leta samo da prodje ovaj prijemni sta je vec...inace evo ti opis 3.kruga,http://forum.krstarica.com/showthread.php/378072-A-SMYLE-Prijave-2010/page49 idi dole pa nadji post od moonlight,drugi krug se sastoji od eseja koji ima slicna pitanja,samo sto u 3.gledaju licnost a u 2.engleski kakav ti je,i sastoji se od SLEP testa,nije nesto tezak,probaj da nadjes example negde na netu,imao sam al nznm gde sam nasao...

Eee pa ja sam bio u American Corner-u! Jos dok sam bio u sedmom osnovne, nastavnica engleskog je nekoliko nas vodila tamo. Na koji nacin se volontira? Sta radimo? I je l' stvarno tacno da su nam onda vece sanse? Mogu ja i da spomenem da sam u sedmom bio i volonter na Univerzijadi 2009, kada se odrzala kod nas... :per:
P.S. Kakav si djak? Sta planiras da upises? Ako si iz Bg, mogu dosta da ti pomognem oko izbora skole, da ti kazem koja je skola kakva, naravno ako uopste imas nedoumicu... ;)

ne osmi! :D prvi srednje ili drugi,tako da se ide ili u drugom ili trecem srednje...da je osmi sad bih se pakovao za usa :) ,a ti datumi to ti je kad si rodjen,znaci jedno godinu manje-godinu vise od nekog proseka za prvi i drugi srednje...cisto da ne dolaze oni sto su 15 puta ponavljali :D

Back