---al mi je kratak post...

---
nisam se jos prijavljivao,al mogu reci
kao 1.procitaj sve sto ima na onom sajtu sto sam stavio u prvom postu na ovoj temi,to treba da bude osnovna baza informacija xd,drugim recima a-smylepedia...
nego imas 3 kruga i 4.krug koji ustvari nije krug nego izbacivanje viska,tjst biranje najboljih...
1.krug je vrv najlaksi,imas valjda test sa 16 pitanja i na svakom imas sliku i treba da zaokruzis a,b,c,d ili sta vec... na slici tornado unistio kucu a odgovori a)water is nice b)tree's are green c)tornado destroyed the house d)california is a lovely state ,msm sad sam lupio naravno ali taj princip,drugi krug ti je test engleskog,dosta tezi,zove se SLEP test i posle njega imas 2,3 eseja nznm tacno,procitaj na poslednjoj ili predposlednjoj strani a-smyle prijave 2010 sam o tome pricao...i ostaje 3.krug,tamo imas interview,jos 2,3 eseja i aplikacije,tjst daju ti gomilu papira i upisujes razne podatke,nesto o hobijima,sportu,nesto o zdravlju,itd...i kad to resis posaljes te podatke i oni pregledaju jedno 3,4 meseci i onda u martu/aprilu kazu dal si prosao ili ne,znaci ono glavno,ako si to prosao ne padas...a taj 4.ti krug kao sto sam rekao nije krug nego nesto kao nastavnicko vece u skolama,znaci samo biraju najbolje da bude tacan broj stipendija,znaci ako treba da bude npr 80 stipendija tolko ce i biti a ne npr 150/200...malo sad preskacem,nisam redom odgovarao na pitanja,dakle prvi i drugi krug su ti u 2 uzastopna dana,znaci npr.ponedeljak 1.vi krug i utorak 2.gi,kolko se ceka na to nznm mislim da sam procitao da oko 1,5 mesec,onda 3.krug i onda znaci cekas mart/april i rezultati...inace skroz na pocetku se prijavi njih oko hiljadu i nesto,nisam nigde nasao tacan podatak,u prvom krugu padne oko 50 %,a u 3.krug prodje samo oko 15% svih prijavljenih,...bitne su ti dve stvari,engleski i mozda jos vaznije,kakva si osoba,moras da budes pozitivan,komunikativan,itd. a ne pesimista,mracan i slicno...znaci ako znas engleski i pripadas ovom opisu imas sanse da prodjes,...pitaj ako treba jos nesto...