a sahtovi?

• Začetnik teme Začetnik teme bgd05
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bgd05

Početnik
Poruka
8
Mislim, da, lep je Beograd, pravi evropski grad, samo ne znam koliko bi gradsku kasu ojadio neki stranac koji bi 'slucajno' zeznuo nogu zaglavivsi je u polomljenim resetkama sahta i zbog toga morao da lezi najmanje mesec dana. Pomenuti saht tj. resetka je recimo u najprometnijoj ulici, Karadjordjevoj, tik ispred 'velelepne' zgrade MPS-a.

Da zlo bude vece, ako vam se tako nesto dogodi, pa odete na ortopediju na Banjici, uocicete dugacak saht duz celog ulaza u zgradu bolnice, lose pokriven, nestabilan, iskrivljenih resetki kroz koje stapovi i stake propadaju. A okolo hodaju hromi, ugipsani, polomljeni...

Odete li na 25. maj, ispred zgrade sportskog centra, dakle u samom srcu setalista videcete do pola otvoren dubok i mracan - saht...

Pitala sam vlasti Beograda: koliko treba da iznosi novcana kazna koju bi grad svojim polomljenim stanovnicima platio, pa da izracuna da mu se vise isplati da sahtove popravi. Niko mi nije odgovorio. Naravno, niko ih i ne tuzi jer zna da je sve to mrka kapa.

šaht....prošlog leta upala u jedan, na Trgu kod Staklenca :shock:
ali: bilo me blam da priznam zašto sam sva polomljena pa rekla da sam jurila neku mačku (to liči na mene)
prošla sa ogrebotinama i suknja mi se pocepala po šavu, znači sve ok
mislim, bgd je pun tajni... :?

Opa! Cetvrti i to u strogom centru! Pa ima li u ovom gradu ijedan ispravno pokriven šaht?!
Ako neko naleti u rupu i preživi, nek prijavi opasan šaht... Ne znam šta imamo od toga osim da posle napravimo mapu Minsko polje grada Beograda. Ko zna, možda nekome spasemo glavu, nogu, kičmu... A i da prodajemo strancima kad dodju - Vodič kroz beogradske ulice

Joj, ne mogu da verujem da ćete o šahtovima...
Kao da ćemo svi jednom nestati sa lica zemlje, jer ćemo upasti u šaht. Heh, kako bi to bilo kul... Bili bi kraljevi podzemlja

?:
inache ispod nekih sahtova su podzemne reke

jesu. Ovaj moj šaht kod Staklenca je bio dubok bar 10 metara, i dole je bila voda, crna. Imala sam sreću da je poprečke bilas neka šiiiiroka cev, pa sam se tu zaustavila. Bilo je komićmo, kao kad roniš - podignem ruku, i ona do lakta viri iznad zemlje :D I mašem mašem svom dragom, milliiiii...spasi me! Gde si gde si, čujem te a ne vidim te :shock:
Ali: šta bi bilo da nismo bili zajedno, da sma bila sama? :twisted: Zvala bi nekog na mob i objašnjavala gde sa i zašto zovem i šta predlažem :lol:
De si?
ma evu u šahtu, šta ima?

Betty:
?:
inache ispod nekih sahtova su podzemne reke

jesu. Ovaj moj šaht kod Staklenca je bio dubok bar 10 metara, i dole je bila voda, crna. Imala sam sreću da je poprečke bilas neka šiiiiroka cev, pa sam se tu zaustavila. Bilo je komićmo, kao kad roniš - podignem ruku, i ona do lakta viri iznad zemlje :D I mašem mašem svom dragom, milliiiii...spasi me! Gde si gde si, čujem te a ne vidim te :shock:
Ali: šta bi bilo da nismo bili zajedno, da sma bila sama? :twisted: Zvala bi nekog na mob i objašnjavala gde sa i zašto zovem i šta predlažem :lol:
De si?
ma evu u šahtu, šta ima?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Betty:
šaht....prošlog leta upala u jedan, na Trgu kod Staklenca :shock:
ali: bilo me blam da priznam zašto sam sva polomljena pa rekla da sam jurila neku mačku (to liči na mene)
prošla sa ogrebotinama i suknja mi se pocepala po šavu, znači sve ok
mislim, bgd je pun tajni... :?
E,ovaj,ja zzivim u ssahtu!

Svi su se smejali. On je inače sav tunjav, zagledan u nebo, čutljiv.. Blatnjav je bio ceo od ilovače. Izvukli smo nekako 100kg žive vage. I sad, kako da neko nema prvu asocijaciju na Vasa - raka, tako je nastalo i ime Raka(pripoveda se da je neki Vasa upao u raku).
Nevezano, postoji u Dragoslava Jovanovića ispred prodavnice, neki lim koji se opasno ugiba kad neko prođe. Zamalo da upadnem par puta. Srećom te nisam neki deb'o.

HeBePoBaTaH_:
E, pa bolje u šaht, nego k'o naš drugar Vasa koji je na sahrani upao u raku... razgledao čovek odozgo i okliznuo se. To je tek exclamation
Svi su se smejali. On je inače sav tunjav, zagledan u nebo, čutljiv.. Blatnjav je bio ceo od ilovače. Izvukli smo nekako 100kg žive vage. I sad, kako da neko nema prvu asocijaciju na Vasa - raka, tako je nastalo i ime Raka(pripoveda se da je neki Vasa upao u raku).
Nevezano, postoji u Dragoslava Jovanovića ispred prodavnice, neki lim koji se opasno ugiba kad neko prođe. Zamalo da upadnem par puta. Srećom te nisam neki deb'o.

Hehehe, e ovo je tako dobro. :lol: :lol: :lol:
Jadan co'ek. :roll:

Blic od 3.9.2005. god.
Maler na godišnjem odmoru u Beogradu
Ambasador se izlomio u šahtu

BEOGRAD - Goran Opačić, ambasador SCG u Iranu, koji je došao na odmor u Beograd, upao je 15. avgusta uveče u šaht bez poklopca na uglu Simine i Kapetan Mišine ulice i polomio nekoliko rebara i levo rame na tri mesta. Dve nedelje potom isti šaht zatekao je i dalje neobezbeđen i započeo protest. Rešio je da stoji kraj šahta sve dok nadležni ne reše problem i neko mu se bar ne izvini.

- Desetak minuta sam se onako izlomljen izvlačio iz rupe, kiša je padala i osećao sam se užasno. Kada sam se konačno iskobeljao, stavio sam jednu belu letvu preko rupe da neko ne bi ponovo upao, a slučaj prijavio. Posle dve nedelje, kada sam napokon ustao iz kreveta i izašao iz kuće, imao sam šta da vidim. Ista zaštitna letva stajala je netaknuta tamo gde sam je ostavio - priča ambasador Opačić za „Blic“.

Opačić je juče pozvao „Beogradski vodovod i kanalizaciju“ i prijavio „ponor“, ali mu je rečeno da su oni nadležni isključivo za prostor od površine trotoara pa naniže.

- Ovo nema ni kod kralja Ibija da se gradske službe preganjaju ko je nadležan ispod, ko iznad, a ko u samoj rupi. Beograd je manje bezbedan od Teherana kada su rupe u pitanju. Dok se nadležni dogovore, neko može i vrat da polomi. Ovo je mesto prometno, tu je i fakultet - upozorava Opačić.

Ipak, na njegovu prijavu ubrzo je odreagovala „Beogradska kanalizacija“, pa je kod šahta donet veliki betonski poklopac čije dimenzije prevazilaze obim šahta.

- Rupu će zatvoriti, ali će poklopac postati nova opasnost jer je prevelik, pa će prolaznici zapinjati za njega. Zato ne mrdam odavde dok se stvar ne sredi kako treba i dok mi se neko bar ne izvini zbog povrede. „Kanalizaciji“ svaka čast, došli su brzo, ali ako nisu nadležni, zašto su uopšte reagovali. Ne želim ni da pomislim da to ima bilo kakve veze sa mojim zvanjem - kaže ambasador.

U „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji“ kažu da u ovom slučaju nadležnost zaista nije njihova.

- Mi odgovaramo za instalacije ispod površine, ali na poziv građana reagujemo i na ovakav način. Ovaj šaht nema nikakve veze sa kanalizacijom, u njemu su nekakvi kablovi. Za nestale poklopce odgovorni su oni koji održavaju saobraćajnice - objasnio je Siniša Andrić.

Ma kod nas NIKO za nista nije nadlezan! :evil:
Proslog meseca, u Grckoj, sapleo sam se na neki kabl ispred nekog restorana, na Plaki. Nesto su razvlacili osvetljenje. Nisam se nesto odrao, ali se videla ogrebotina. gazda je k'o sumanut istrcao, osvrnuo se levo-desno (valjda da vidi ima li turisticke policije), i uzurbano mi se izvinjavao. Ja, nenaviknut, samo sam odmahnuo rukom, u nasem gradu bih mogao vrat da slomim, niko od nadleznih ili vlasnika radnji, ne bi ni trepnuo.
Gazda je toliko insistirao, da smo na kraju morali da pristanemo da rucamo u njegovom restoranu (zena, cerka i ja) na njegov trosak sta god hocemo, samo da se ne bunim (a ja nisam ni imao nameru, mada kasnije saznajem da bi bilo dovoljno da se obratim turistickoj policiji, pa da gazda debelo nadrlja, a mene obesteti!). Na kraju je jos cerka dobila i poklon pre polaska, neki zgodan suvernir.

I da - jel' neko pomenuo da zelimo u EU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back