a sad stvarno..

gost 445101

zmajka
Poruka
45.745
.. jedna ozbiljna tema..

koliko je teško ostati svoj, a izgraditi normalan odnos sa drugom osobom?
moramo li se uvek bar malo prilagođavati ili ipak tamo negde u tri pičkе materine postoji zaista neka srodna duša sa kojom će se sve savršeno poklopiti i bez prilagođavanja?
a ako se ipak moramo prilagođavati gde je granica? gde prestajemo da budemo ono što jesmo i postajemo ono što neko želi da budemo?

.. jedna ozbiljna tema..

moramo li se uvek bar malo prilagođavati ili ipak tamo negde u tri pičkе materine postoji zaista neka srodna duša sa kojom će se sve savršeno poklopiti i bez prilagođavanja?
a ako se ipak moramo prilagođavati gde je granica? gde prestajemo da budemo ono što jesmo i postajemo ono što neko želi da budemo?
Mejdžr Konj to graund konjtrol.. Ne znam brate ja u ovom astronautskom odelu sa rolerima mogu slobodno da kažem kako nema srodne duše u čitavom konjsmosu. .neeeama!

.. jedna ozbiljna tema..

Pazi kad Te POTPUNOalipotpuno razumem…"Muskarac se ozeni zenom misleci da se ona nece nikad promeniti-a ona se PROMENI! Zena pak se uda za muskarca misleci da ce se on promeniti-a on se NE PROMENI!"I iz tih zabluda tj.neprihvatanja osobe kakva jeste-dolazi sav kasniji pakao, zivot u nesloznom braku , razvod itd..OK da se ocekuju manji ustuci u ponasanju, neke sitnije nebitne navike ali drasticne promeni na formiranoj licnosti su skoro pa nemoguce! Pogotovo ako to nije svesna volja vec pod necijim"Ti moras ovo, moras ONO..."Vidi kad me upoznas ja sam to sto vidis u prvih par susreta, tj kad me upoznas bolje- I mogu da korigujem manje stvari-ali da secem delove svoje licnosti, da budem ono sto nisam ja-ma ne znam zbg Bogha oca, necu I ne mogu..Jer ako covek izgubi, dbaci sebe, ono iznutra-sta moze danas sutra u tom braku da DA, I toj zeni I toj deci..? NISTA!Ako sve pa I sebe zrtvuje, samoda bi udovoljio neciujem hiru..

Ljudi se menjaju(oblikuju) od prvog do poslednjeg dana zivota kroz iskustva i situacije kroz koje prolaze. Tako da svako ko zeli da bude u zajednici sa nekim i da ta zajednica traje mora da bude spreman na to da njegov partner mozda nece biti ista osoba u narednih 5-10-20-30 godina. Tako da trenutna slicnost u stavovima je upravo samo to, trenutna slicnost koja ne mora da postoji kroz neko vreme.

ne znam, meni se cini da tu automatski gubis sebe ili bar deo
a mozda je to samo moj problem, gde se upletem u preveliko prilagodjavanje
Po meni licno-zato sto smatram da dobar deo ljudi mesa ljuabv sa nekom vrstom opsesije, strasti..Sto NIJE isto! U pravoj ljubavi dve dushe treba se isprepletu, ali ne da se zarobljavaju vec da postoje zajedno ali nezavisni jedno od drugog..Kao nebo I more-doticu se ali nikad ne uslovljavaju jedno drugo...Dodiruju se, ne mogu jedno bez drugog a opet-postoje odvojeno…!Ako nekog stvarno volis ne treba da ga porobljavas-treba da ga nekad I pustis da se razmahne ..Ako nesto pustis-ako ode od tebe I vrati se-znaci da je to TO!Ako se ne vrati-nije vam ni bilo sudjeno..

Poslednja izmena:
.. jedna ozbiljna tema..

Svaki lonac ima poklopac, toliko o tome da li postoji neko tamo negdje.
Ovo drugo je vec nesto sto se tice samo nas, a ono sto treba da se prilagodi, je ego.
Sto manje njega, to ce biti vise vas ... prilagodjavanje kao takvo nece ni postojati.

.. jedna ozbiljna tema..

kaki mi se na to svoj ,zato sto to pocnu da drve od 7 godina da su najpametniji

Ako krenes sa malim stvarima... cim kazes, vazno je da sa partnerom koracas zajedno u tom poduhvatu. Nije ljubav samo pocetna emocija koja se pruza u nedogled. Pa onda ces da mrzis ako ne ide ako treba. Potreban je zajednicki cilj, a jedino odstupanja vodi u destruktivne emocije.
pogresan termin, ne mrzi se niko
ali nepodnosi, neko ko te menja..salje ti automatski poruku nisi dovoljno vredan,anulira te kao osobu..onda ti podnese listu zahteva sta sve treba da uradis da bi bio dovoljno vredan ljubavi..? :lol: van svake pameti, svaki covek je vredan ljubavi bas takav kakav jeste
sto uopste ljudi rade takve stvari? jos pod parolom briga za drugu osobu
to sto muskarci zvocaju, zene su male mace

pogresan termin, ne mrzi se niko
ali nepodnosi, neko ko te menja..salje ti automatski poruku nisi dovoljno vredan,anulira te kao osobu..onda ti podnese listu zahteva sta sve treba da uradis da bi bio dovoljno vredan ljubavi..? :lol: van svake pameti, svaki covek je vredan ljubavi bas takav kakav jeste
sto uopste ljudi rade takve stvari? jos pod parolom briga za drugu osobu
to sto muskarci zvocaju, zene su male mace
Iziii bre, podsvesno mi je to previse :D

.. jedna ozbiljna tema..

Nije uopste tesko ostati svoj,samo je pitanje karaktera. I dalje verujem da,kako kazes,u tri lepe postoji neko koj se poklapa,ali dok on ne dodje ok je malo kompromisa. Tanka je granica,bas tanka. Ali mislim da ona nije jasno definisana. Za svakog je ona drugacija. Nesto sto ja nikad ne bih prihvatila(odnosno nesto sto ja nikad ne bih promenila zbog nekog) mozda bi ti prihvatila lagano,i obrnutno. Naravno,zavisi i kome se prilagodjavas odnosno ne prilagodjavas,tj zavisi da li je taj neko prolazna vezica ili mozda taj koj je dosao iz tri lepih.
Moj licni stav,da bi veza funkcionisala spremna sam da se malo prilagodim ali ipak tezim ka tome da neko treba da zavoli i moje mane da bi me stvarno voleo. ****** to ako moram da promenim ceo karakter i da buden savrsena barbika za nekog dok ne dodje savrsenija.

Back