A.S. ROMA

1566841650540.png
 
Toti grmi, u Romi niko ne priča italijanski!

1569251609140.png


Toti je napustio svoju voljenu Romu, po završetku igračke karijere je imao direktorsku funkciju u klubu, ali ju je napustio zbog nesuglasica sa upravom i prvim čovekom kluba Palotom.

Čak 30 godina je proveo u klubu sa "Olimpika", ostaće zauvek upamćen kao "Princ Rima" i najveća legenda u istoriji "Vučice".

Ipak, nije mogao da se složi sa pojedinim stvarima te je odlučio da ode, a sada je prokomentarisao i činjenicu da je i u Seriji A sve veći broj stranih fudbalera.

Takav trend odavno postoji, pravila o broju stranca nisu rigorozna u Italiji, te veliki broj klubova za ključne igrače ima strane fudbalere.

To se odrazilo i na uspehe italijanske reprezentacije u prethodnom periodu, nisu uspeli ni da se kvalifikuju za Mundijal 2018. godine, što je bio veliki krah za jednu fudbalsku velesilu kakva je Italija.

Toti je za primer uzeo svoju Romu, koja u svojim redovima ima 10 Italijana, od 26 prijavljenih igrača.

"Sanjam o ligi u kojoj ne bi bilo više od dva stranca po timu. Niko u Romi više ne priča italijanski, čak ni maseri", izjavio je legendarni Toti.

Prema podacima nakon letnjeg prelaznog roka u Seriji A je registrovano 551 fudbalera, 317 stranih državljana, što je oko 57,5% ukupnog broja registrovanih igrača.
 
Ovo je mnogo gore od poraza od Juventusa, Roma potvrdila loše vesti


Roma nije uspela da izbegne poraz večeras u duelu sa aktuelnim šampionom, ekipom Juventusa. Gosti su slavili sa 2:1, ali posle meča je u klubu iz Rima glavna tema povreda mladog fudbalera Rome Nikola Zaniola.

Dvadesetogodišnji momak je morao van terena u 34. minutu, kada je posle jednog prodora osetio bol u kolenu, a nedugo pošto se meč završio, Roma je potvrdila da je u pitanju teža povreda ligamenata desnog kolena, uz određena oštećenja i meniskusa.

Zaniolo
će u ponedeljak biti podvrgnut hirurškom zahvatu i jasno je da je za njega sezona završena.

Ali, ne samo to, italijanski mediji procenjuju da mladog fudbalera nećemo gledati ni tokom leta na Evropskom prvenstvu u dresu Italije.

Bez obzira na sve, Zanilo se večeras oglasio na svom profilu na Instagramu, gde je poručio da će se iz svega vratiti još jači.
 

Prilozi

  • 1578937767604.png
    1578937767604.png
    537,8 KB · Pregleda: 0
Roma u problemu, Liverpul i Milan rekli - ne!

Fudbalski klub Liverpul ne želi da pusti svog igrača Džerdana Šaćirija da ode u januarskom prelaznom roku, uprkos interesovanju Rome.

Kako je danas preneo Skaj Italija, Roma želi da dovede na pozajmicu švajcarskog fudbalera koji je propustio jučerašnju utakmicu protiv Mančester junajteda zbog povrede lista.

Roma je zainteresovana i za igrača Milana Susa, koji je takođe igrao za Liverpul, ali uprava milanskog kluba želi da ga proda, pre nego da ga pusti na pozajmicu.

Milan je zainteresovan za dogovor koji bi uključio Džengiza Undera u zamenu i možda i Huana Hesusa, kao zamene Alesiju Romanjoliju i Teu Ernandezu.
 
Kad ne ide, Kolarove pomaži!

Roma je posle dobre igre, ali i samo boda u derbiju naletela na minu u Sasuolu. Naime, delovali su kao razbijena vojska na "Mapeiju", a novi kapiten Džeko je ocenio da igra iz prvog dela nije ličila na tim iz Serije A.

To je razbesnelo navodno direktora Petrakija bilo je dosta zamerki i na račun onoga što izlazi iz svlačionice, a ovaj meč je izgleda Fonseki pokazao da ne treba previše da veruje mlađim igračima.

Početli su Under, Vereto, Spinacola, Klajvert, nije da je donelo rezultat.

Sada Fonseka mora da se vadi i to protiv zahuktale Mihine Bolonje u narednom kolu. Roma je pala na peto mesto, mada ima isti broj bodova kao Atalanta koja na sreću "Vučice" takođe nije pobedila u ovom kolu.

Zbog toga Portugalac neće ništa rizikovati, vraćaju se iskusni igrači predvođeni našim Kolarovim. Kapiten Srbije će zauzeti mesto kraj leve aut linije, u timu će biti Pastore, Peroti, a najverovatnije će i štoper Facio ponovo dobiti šansu jer se odbrana nasukala protiv Sasuola.

Recimo i to da Roma otvara naredno 23. kolo, dan ranije, u petak uveče igra protiv Bolonje.
 
Pao potpis, sledi revolucija u Rimu!

Danas je u Njujorku u prostorijama Reptor Grupe potpisan ugovor između Džejmsa Palote i Den Fridkina, oko prodaje fudbalskog kluba Rome.

Sada je dakle i zvanično, izvršni direktor Fridkin Grupe će postati novi vlasnik fudbalskog kluba sa "Olimpika".

Ostalo je naravno još posla, ali je onaj najvažniji korak načinjen, procena je da bi za dva do tri meseca sve trebalo da bude gotovo, svakog trenutka se čeka i zvanična objava od samog kluba.

Jasno, biće promena na leto, očekuje se povratak Fabija Kapela u klub, trebalo bi da preuzme neku od direktorskih funkcija.

Želja novog vlasnika je i sportski direktor Pari sen Žermena Leonardo, videćemo da li može da ga ubedi da napusti "Grad svetlosti" i preseli se u "Večni grad".

Što se tiče samih igrača, očekuju se novi ugovor za mlade zvezde Pelegrinija i Zaniola, a pisali smo i da bi jedno od prvih pojačanja mogao da bude talentovani vezista Ajaksa Gravenberh.

Tražiće se i zamena za veterana Edina Džeka, navodno će pokušati da u svoje redove dovedu jednog dokazanog centarfora, svetske klase.
 
Revolucija u Romi, na pomolu veliki povratak "Princa Rima"?

Bivši kapiten Rome Frančesko Toti rekao je danas da bi razmislio o povratku u taj fudbalski klub ako se promeni vlasnik.

Toti je prošlog leta napustio Romu zbog neslaganja sa vlasnikom Džejmsom Palotom, a na čelu kluba voleo bi da vidi Dena Fridkina koji je trenutno u pregovorima oko kupovine kluba.

Legendarni fudbaler Rome rekao je da nije želeo da napusti klub, ali da bi se svakako vratio na Olimpiko.

"Ako dođe do telefonskog poziva, odgovoriću na njega. Razmislio bih. Nikad ne reci nikad. Nikad ne bih mogao da izdam klub koji mi je toliko dao", naveo je Toti, preneli su italijanski mediji.

Toti je celu karijeru proveo u Romi, odigrao je 785 utakmica, postigao 307 golova i najbolji je strelac u istoriji kluba i igrač sa najviše odigranih utakmica. Osvojio je titulu u Seriji A, dva Kupa Italije i dva Superkupa Italije.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 58 utakmica, postigao devet golova i osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine.
 
"El Flako" je prvo navijač, pa igrač! Romu boli glava, on neće ni u Boku, ni u River, ne izdaje svoj grad!

Havijer Pastore je problem Rome. "El Flako" zbog povreda nije puno pokazao po dolasku u Rim, žele da ga se reše zbog velike plate, ali se Argentincu ne ide nigde, ponajmanje u Kinu.

Priča se da nije bilo virusa da bi otišao, ali on demantuje.

"Pa hteli su da plate mnogo više pre četiri godine, ali ja nisam želeo da odem iz Pariza, hoću i dalje da igram vrhunski fudbal"
, kaže "Mršavko".

Romi se ne sviđaju ovakve izjave, jer mora da izdvoji 4.5 miliona neto po godini, Pastore je najplaćeniji igrač tima iza Džeka.

On ima 30 godina i još tri sezone ugovora, od kada je došao, za gotovo dve godine odigrao je 17 utakmica, pa je jasno zbog čega to izaziva glavobolju čelnika.

Pričalo se da ga žele dva najveća kluba Argentine, River Plata i Boka, ali je Pastore jasan.

"Nikada ne bih igrao, mada su mi i Galjardo i Rikelme idoli uz koje sam odrastao. Ja ne izdajem snove, ako se vratim u domovinu, može to da bude samo moj Taljereš, ja sam iz Kordobe, mi ne izdajemo svoj grad", kategoričan je Argentinac...

Inače, on je za Taljereš odigrao samo pet utakmica, pre nego što su ga pozajmili Urakanu, a u Argentini ga je otkrio Zamparini i doveo u Palermo9 gde se afirmisao i posle dve sezone je preprodat Parižanima za 40 miliona evra.

Istini za volju, "El Flako" nikada nije uspeo da ponovi partije sa Sicilije, ali svejedno, on je u poziciji da mu se ne žuri i da je spreman da ostane u Rimu, a onda završi karijeru u Taljerešu koji je prvoligaš.
 
Promene na Olimpiku - posle ovoga Roma će dobiti potpuno drugačiji izgled

Dosadašnji direktor Benfike Tijago Pinto ubuduće će obavljati ovu funkciju u Romi, potvrdio je klub iz Rima.

Pinto je napustio Benfiku nakon tri i po godine i ustoličio se na klubu sa Olimpika, gde će voditi ključnu ulogu u dolasku fudbalera.

Na sajtu se podseća da je za vreme stolovanja Pinta na "La Lužu" Benfika osvojila portugalski šampionat i Kup, te da je bila učesnik u Ligi šampiona.

Ističe se da su za njegovo vreme u klub dolazili fudbaleri iz Premijer lige, La Lige, Brazila, te da su se najveći biseri širom sveta neretko odlučivali za Lisabon.

Pinto će na mesto generalnog direktora u Romi stupiti 1. januara.
 

Back
Top