sofffy
Elita
- Poruka
- 23.144
Ovo mi je najdrazza knjiga 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Уххххххх.... Јбт, врло је опасно. '' Фауст'' , ''Ана Карењина'' , '' Аникина времена'' ....Ово је преозбиљно за другу годину, заиста!
Ima li iko preprican roman Evgenije Onjegin? Treba mi do ponedeljka... Ljudi pomozite! Ako ima neko nesto ukratko,neka javi...
Tipican zenski pogled na knjigua da probash da prochitash knjigu? stignesh do ponedeljka pet puta da je prochitash...
weruj mi da se necesh razocharati, jako je zanimljiwa. ewo ja ti mogu ukratko reci radnju na prostom narodnom jeziku, chisto da te zaineresujem -
Evgenije Onjegin ti je frajerchina kojoj je toliko dosadno da ne zna shta ce od sebeTatjana je sanjalachka, romanticharska dusha koja je zhiwela u knjigama ceo zhiwot. I ona widi Onjegina i, normalno, zaljubi se. I ona, ne znajuci nishta o mushkarcima i njihowom swetu, poshalje Onjeginu pismo u kom mu otwori swoje srce i iskazhe ljubaw. On je isqlira. Ona je slomljena i pati za njim. Posle nekog wremena odlazi i udaje se za nekog matorog bogatasha. Ona ga ne woli i nije srecna u onom smislu u kom je zamishljala srecu, ali nema losh zhiwot i postala je zhena od ugleda. Onjegin sluchajno dolazi u njenu kucu (mislim, nije znao da je to NJENA kuca, doshao je kod tog njenog muzha kog zna od ranije). I sad kad je ugleda kao izgradjenu zhenu pishe ON NJOJ pismo u kom gowori sad on njoj ono shto je ona njemu nekada. A zaprawo on se sad napalio zato shto ga zanima da li mozhe da je dobije i sada kad je zhena, kao i onda kad je bila dewojchica izgubljena u swetu bajke, jer zna da se lozhila na njega. a on misli da mozhe da ima swe shto pozheli
i on njoj predlazhe da mu bude ljubawnica ali ona to odbija (swaka joj chast!) iako priznaje da ga josh uwek woli ali ona poshtuje swog muzha...a Onjenin je mushka stoka
ops: izwinjawam se na owom tumachenju ali sam prozhiwela lik Tatjane, a Onjegine swe znamo
ops:
Onjegin je prosto covek koji rodjen u pogresnom vremenu. Njemu nigde nije odgovaralo. bezao je od drustva iz grada da bi posle i iz sela pobegao. On jednostavno predstavlja suvisnog coveka. Medjutim ako govorimo o ljubavi prema Tatjani apsolutno se razlicito razmislja u 2. srednje i ako se knjiga nekoliko godina kasnije procita. Kako takav covek i moze nekoga da voli? Dok je Tanja bila obicna seljancica koja je citala Ricardsona i odusevljavala se samom pomisao na ljubav, on je nije ni primecivao. Nakon izvesnog vremena kada je ona postala ugledna u drustvu, doterana, poznata, jednom recju zamaskirana, on je zavoleo. Ha,ha,ha- gde tu ima smisla..
"Evgenije Onjegin" nije autobiografsko delo, ali moze da se posumnja da jeste zato sto je Puskin vise bi fizicki zaljubljen u svoju zenu jer u sustini nisu imali uopste ista interesovanja. ona mu je cak jednom prilikom i rekla da je njegova dela ne interesuju. Umro je u dvoboju sa francuzom-zbog nje naravno.
Ako nekome treba maturski imam. Radila sam Onjegina(motiv suvisnog coveka). po![]()