A nigde vlasnika nema........

Poruka
22.606
Kod nas ima jedna veoma interesantna pojava a to je kad uđete u neki butik,malu prodavnicu,kafić i sl.... i ako tražite vlasnika (opšte poznat naziv gazda:mrgreen:) on nikad nije tamo.:think:
E sad ja postavljam pitanje, kako to da vlasnici svojih radnji ne sede u njima,zar njih ne zanima kako se posao odvija i da neke eventualne greške ispravljaju u hodu a ne da uvek krive radnika koji je kod njih zaposlen,uzmu pazar okrenu se i odu?

E zbog ovoga ja pitam,nije da generalizujem ali mnogo vlasnika radnji upravo to radi, zaposli radnike i očekuje mnogo od nijh za male pare a on se minimalno zalaže za njegov posao.:aha:
Mislim da nisi u pravu.
Vlasnik koji se minimalno zalaze sa svoj posao je unapred propali vlasnik,hteli mi to da priznamo ili ne,oni se ipak mnogo vise zalazu za posao nego sto mi obicni ljudi mislimo da jeste.
A sto se tice cinjenice da oni pokusavaju da isisaju poslednji atom snage iz radnika za male pare...TO JE TACNO i to je nase prokletstvo,jer vecina radnika-ca dozvoljava to gazdi posto misle da nemaju kud.
Sve to ce trajati dotle dok nas narod ne shvati pravu svrhu radnickog sindikata,a ne to da sindikat sluzi za nabavku krompira koji se nemoze nigde prodati,pilica i tome sl.

Pa vako..ili bleje po kaficima ili nabavljaju robu..sto se butika tice yebu radnicu pa joj kao veruju vise nego zeni koja uzima pazar..nije ono da izbegava musterije vec je pre da su to miskovici zamazali svojom rodbinom i da poznate face drze pola grada

Mislim da nisi u pravu.
Vlasnik koji se minimalno zalaze sa svoj posao je unapred propali vlasnik,hteli mi to da priznamo ili ne,oni se ipak mnogo vise zalazu za posao nego sto mi obicni ljudi mislimo da jeste.
A sto se tice cinjenice da oni pokusavaju da isisaju poslednji atom snage iz radnika za male pare...TO JE TACNO i to je nase prokletstvo,jer vecina radnika-ca dozvoljava to gazdi posto misle da nemaju kud.
Sve to ce trajati dotle dok nas narod ne shvati pravu svrhu radnickog sindikata,a ne to da sindikat sluzi za nabavku krompira koji se nemoze nigde prodati,pilica i tome sl.

Da ali kako ljudi koji rade kod privatnika mogu da uđu u neki sindikat, pa gazda će mu pre dati otkaz kad čuje da je negde u sindikatu nego da ga zadrži.:aha:

Da ali kako ljudi koji rade kod privatnika mogu da uđu u neki sindikat, pa gazda će mu pre dati otkaz kad čuje da je negde u sindikatu nego da ga zadrži.:aha:
Kad bude isti taj gazda shvatio da nece niko da mu radi ispod 25-30000 din.morace na kraju toliko i da plati radnika ili da sam provodi vreme u lokalu i da prodaje robu.
Priznajem da nasem narodu lakse ulazi u doope nego u glavu...i tako ce biti sve dok se jednog dana ne bude opametio i ne bude pojavio pravi radnicki sindikat,koji ce stvarno stititi radnicka prava.

Kad bude isti taj gazda shvatio da nece niko da mu radi ispod 25-30000 din.morace na kraju toliko i da plati radnika ili da sam provodi vreme u lokalu i da prodaje robu.
Priznajem da nasem narodu lakse ulazi u doope nego u glavu...i tako ce biti sve dok se jednog dana ne bude opametio i ne bude pojavio pravi radnicki sindikat,koji ce stvarno stititi radnicka prava.

Ma u pravu si ali će do tada mnogo vode da proteče...:aha:

A jel vam palo na pamet da je prodavac gazda al nece kaze:lol:

a bas to, ko je lud da kaze da je gazda, odmah mora da reaguje, ovako, neznam, nisam gazda, moram da pitam gazdu, ili moja omiljena, "gospodjo ja radim za gazdu ovde za 20 000 jel mi verujete, mjk mu ga nbijm", e ako je pitanje normalno, onda kazem moze, ili ja sam gazda itd, i strogo sam zabranjivao radnicima da daju moj tel, a i koji gazda drzi jednu radnju taj nije gazda, jedna propadne i tu mu je kraj, ovako vise kad ima, nemoze da dozivi krah....

Poslednja izmena:
a bas to, ko je lud da kaze da je gazda, odmah mora da reaguje, ovako, neznam, nisam gazda, moram da pitam gazdu, ili moja omiljena, "gospodjo ja radim za gazdu ovde za 20 000 jel mi verujete, mjk mu ga nbijm", e ako je pitanje normalno, onda kazem moze, ili ja sam gazda itd, i strogo sam zabranjivao radnicima da daju moj tel....

Čekaj ja sad tebe nisam razumela da li ti držiš neku radnju ili samo radiš za nekoga?:confused:

a bas to, ko je lud da kaze da je gazda, odmah mora da reaguje, ovako, neznam, nisam gazda, moram da pitam gazdu, ili moja omiljena, "gospodjo ja radim za gazdu ovde za 20 000 jel mi verujete, mjk mu ga nbijm", e ako je pitanje normalno, onda kazem moze, ili ja sam gazda itd, i strogo sam zabranjivao radnicima da daju moj tel, a i koji gazda drzi jednu radnju taj nije gazda, jedna propadne i tu mu je kraj, ovako vise kad ima, nemoze da dozivi krah....

:ok:pa realno..sta ima se bakces ako je neko naso negde jeftinije pa dodje s pricom nisam zadovoljan:lol:

Ma nema ni reketasa vise,propao im posao,nemaju gazde vise ni za njih a kamo li za sebe.
Sad je drzava najveci reketas,a ko sme njoj da se suprostavi.

kako nema , kupi baba ...., posla dva dana vrati pare, samo izguzva i upropasti robu, jao netreba mi, jao cerki se nevidja......., pa dodju za prilog ispekcija, pa kome god treba pare kao da ih privatnici stampaju, a niko nepita kako je njima...

kako nema , kupi baba ...., posla dva dana vrati pare, samo izguzva i upropasti robu, jao netreba mi, jao cerki se nevidja......., pa dodju za prilog ispekcija, pa kome god treba pare kao da ih privatnici stampaju, a niko nepita kako je njima...
A sto se tice inspekcij i davanja mita istim.
E bato,za to su sami privatnici krivi.Neka rade kako treba i neka odrzavaju higijenu u objektima na nivou pa nece morati davati mito inspektorima .

A sto se tice inspekcij i davanja mita istim.
E bato,za to su sami privatnici krivi.Neka rade kako treba i neka odrzavaju higijenu u objektima na nivou pa nece morati davati mito inspektorima .

o cemu li ti razmisljas, a mozda je moja pokojna baba kriva jeli, pa najlepse i najlakse je biti legalan, a zarada????(normalno je da bude cisto zbog posla i musterija, a i zbog sebe, a ako jedan artikal nema deklaraciju, sta onda , zaboravio neko u fabrici da zalepi tebi kazna 100 000, sto nekazne proizvodjaca, recimo, ).....
ajde da ti slikovito napisem, imas dve prodavnice, dva razlicita vlasnika jedan preko puta drugog, ista roba isti troskovi, sve isto, jedan radi legalno i placa porez, drugi ne i za manje pare podmicuje ispekciju, koji ce pre da bankrotira, dali ovaj koji neplaca socijalno radnicima, neplaca pdv, neplaca knjigovodju, uzima robu za kes i tako prodaje, (pre ces robu da dobijes i bolju za kes, a bogami i dosta jefinije i povoljnije), i neplaca nista i daje 200 eura reket, ili ovaj jadnik koji ni sa vecim cenama (a tako gubi musterije) nemoze da skrpi kraj skrajem, pa normalno da ce da pukne, ili da puni dzepove ispektorima,
takav je sistem u drzavi, da nesme da pimaju mito, ili ako prijavis ispektora da je trazio mito, da ti posle nenameste drudu ispekciju a on bude kaznjen , svi bi bili lojalna konkurencija, ovako dok nema zakona nema ni pravde.....
ja sam to osetio, sto si legalniji vece kazne, jer znaju da nemogu da traze mito, a kada nemas nista, lepo sedne popije kafu, das mu deo od toga sto si trebao da das drzavi, tebi ostane kes i zarada, i svima lepo, samo sto sam ja od ovih sto je propao, pa sada kucam po forumu, bez obzira sto sam sposobniji od konkurencije, nisam mogao da budem takav ljigavac, a ocima sam gledao kako to radi moj prijatelj i kolega, on jos uvek radi....
nemozes da krivis privatnika, nije on tu da mu radnja bude lepa i regularna, to je posao i svako ima samo cilj da zaradi, ako mu je jeftinije da da nekom mito, zasto bi radio drugacije, taj mito je razlika izmedju propadanja i zarade, e to ubija drzavu, svi nude i uzimaju mito, ipocev od putika sitnih pa do daallte muckovica i munistara.......
nece niko da me ubedi da ako jedna radnja manje zaradjuje da joj se pise lepo, zato su i ostali korumpirani igraci....

Poslednja izmena:

Back