A KO BI DA PROTERA DRUGARSTVO

• Začetnik teme Začetnik teme JOPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svim drugarima koji su uvek sa mnom,u srcu :heart:
želim divan dan i osmeh na licu.
Šaljem vam svoju ruku sa željom da
Mir i Lepota vladaju svetom :)
a moji drugari neka žive Ljubav svakodnevno :heart:

mojaruka.jpg

Prijatelju moj...

Kada sam te upoznao prvu put, shvatio sam da ipak
postoje Andjeli koji su poslani sa... neba, da pomognu
nama zivima, nama gresnima.Tvoje oci su kao nebesko
prostranstvo,koje nema kraja u nama nepoznatom horizontu.
Tvoj glas je tako miran, tako je okrepljen ljubavlju,
daje nam snagu da koracamo preko ognja zari.
Uvek nam dajes svetlo posle mracnih neprospavanih noci,
ti si dar koji treba svaka izgubljena dusa.
Razmiljas uvek delimicno, da bi na kraju dala ono konacno,
stavljas nas u razna dogadjanja, ucis nas na greskama onih istih.
Kada shvatim da sam postao ono konacno, tada cu biti sazdan
da ti posaljem snagu u kojoj cemo biti svi isti.
Ako si sa razlogom usla u moj zivot,dopusti da ti se zahvalim
na ovih nekoliko iskrenih reci.
Za kraj ti saljem poruku jednu, neka ti vetar donese u spokoju,
ona zvezda sto ti nocu sapuce,to sam ja prijatelju moj,saljem ti
osmeh i znaj da sam i ja uvek tu... *

zauvek_prijatelji.jpg

Prijatelj je čovjek za koga možemo uvijek biti sigurni da može na nas računati.
Prijatelj je cvijet jednog trenutka i plod vremena.

Koliko god je rijetka istiska ljubav još je mnogo rjedje istinsko prijateljstvo
...
Ako budete imali previše povjerenja možda će vas i prevariti, ali ako ne budete imali povjerenja živjećete u mukama.

Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi a i dalje te voli.

Pri izboru prijatelja budi spor,pri promjeni još sporiji.

Budi ljubazan sa svima ali intiman samo sa nekolicinom, a i njih dobro iskušaj prije nego m pokloniš svoje povjerenje.

Ako me jednom prevariš, ti si kriv. Ako me drugi put prevariš, kriv sam sam.

Ne idi ispred mene, mogu te ne slijediti. Ne idi iza mene, mogu te ne voditi.Jednostavno idi pored mene i budi moj prijatelj.

Veća je sramota ne imati povjerenja u svje prijatelje, nego biti od njih prevaren.

Prijateljstvo je tanka žica prekinuti se može lako,sastaviti se opet daje ali čvor ostaje.

Druži se sa onima koji će te boljim činiti.

Nije dostojan da živi onaj koji nema ni jednog čestitog prijatelja.

Sudbina nam daje roditelje,prijatelje biramo sami.Prijatelja možeš imati jedino ako si prijatelj.

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

Ne treba prijatelje cijeniti po pravdi nego po srcu.

"Prijatelj će možda otići živjeti negdje daleko-tako daleko da ga možda više nikada nećeš sresti. Pa ipak, on je dio tebe zauvijek."

16prijateljstvo11-1.png

•Jedan je pjesnik rekao kako prijateljstvo traje duže od ljubavi.
•Čovjek kreće na životni put i na tom putu mu je najvažnije naći prijatelja.
•Budi mi prijatelj - to ide brzo, kao zasaditi drvo. Ali prijateljstvo je voće koje sporo dozrijeva i traži veliku njegu. Prijatelj je onaj s kime ne trebaš ići na sud da bi tražio pravdu.
•Moj najbolji prijatelj je onaj ko mi želi dobro radi mene.
•Na svijetu postoje samo dvije zaista velike vrijednosti: smijeh i prijateljstvo.
•Kolega nas cijeni radi vrlina, a prijatelj nas voli onakve kakvi jesmo.
•Prijateljstvo je kao i novac: lakše ga je steći nego sačuvati.
•Kad radost dijeliš s prijateljem, ono se povećava, a kad tugu dijeliš s prijateljem, ona se smanjuje. Prijatelj je čarobnjak koji udvostručuje tvoju radost i preplovljuje tvoju tugu.
•Život se sastoji od dva dijela: jedan dio gradimo sami, a drugi dio grade prijatelji koje smo izabrali.
•Svako je na tvojoj strani kad si dobro. Kad nisi dobro, onda je uz tebe samo pravi prijatelj.
•Prijateljstvo ovisi o tome da zaboraviš i oprostiš i ono što se nikada ne zaboravlja i ne oprašta.

friendsea0.jpg

Ja osećam među vama,kao i u RL životu,ko mi je prijatelj,ko drug,a ko i onaj treći.Tako da mi spisak prijatelja,onaj od mnogo strana i po brojevima nije potreban i nepotrebno je stvarati obavezu bilo kome da mora da se javlja.Trenutno mi je taj spisak prazan,pa vas molim da to razumete kao moju iskrenu potrebu.Družićemo se onoliko koliko to svima odgovara.
Zgužvan između mnogo obaveza u RL,ovde sam taman toliko da se opustim u društvu dragih osoba sa zajedničkim šalama,pričama,muzikom i svime što bi koristilo obostranom lepom raspoloženju.Molim one treće da to bar pokušaju da razumeju.
E sad što rekao Lane Gutović"I ne znam zašto sam sve ovo ispričao,ali ne može da škodi.I da se izvinim onima koje sam možda uvredio-debili i gde ne bili,neka vas sreća prati.":lol::bye:

Back