A KO BI DA PROTERA DRUGARSTVO

• Začetnik teme Začetnik teme JOPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hemija, kao i u ljubavi:D:D:D

E, Dragice, pa shta sad bi?Nema odgovora, no nema veze, a ako i ima, nema hemije:roll: ali pozdrav ostaje:):bye:
thgdpit_com_5610565_826-1.gif

E, Dragice, pa shta sad bi?Nema odgovora, no nema veze, a ako i ima, nema hemije:roll: ali pozdrav ostaje:):bye:
thgdpit_com_5610565_826-1.gif

Juče i danas puna kuća gostiju, i još neke druge obaveze, pa nisam ni privirila na forum:D
a ono prvo, pa eto čitajući kako i šta pišeš i kako te po neko provocira a ti ostaješ mirna, to mi se dopalo, zato sam ti i pisala i kako kažeš hvalila te:D:D:D
Pozdrav i tebi generacijo, ili bolje samo Opijum, sa "generacijama" do sad ispade na forumima svašta nešto;)

PRIJATELJSTVO

...Vaš je prijatelj zadovoljenje vaših potreba.
On je vaše polje koje zasijavate s ljubavlju, a žanjete sa zahvalnošću.

On je vaša trpeza i vaše ognjište.
Jer dolazite k njemu gladni, i ištete od njega spokoja.

Kad vaš prijatelj iznosi svoje mišljenje, ne bojite se reći "ne", niti se suzdržavate od "da".

I kad on ćuti, vaše srce ne prestaje osluškivati njegovo srce;

Jer, bez reči, u prijateljstvu, sve se misli, sve čežnje, sva iščekivanja rađaju i dele s radošću koja se ne izvikuje.

Kad se opraštate s prijateljem, ne žalostite se;
Jer, što najviše volite u njemu, može biti jasnije kad je odsutan, kao što je planina planinaru jasnija iz doline.

I neka u prijateljstvu ne bude druge svrhe osim produbljivanja duha.

Jer, ljubav koja ne traži ništa drugo do objašnjavanja vlastite tajne nije ljubav nego bačena mreža: hvata samo što je beskorisno.

I neka vaše najbolje bude za prijatelja.
I ako mora upoznati vašu oseku, neka upozna i vašu plimu.

Jer, šta vam je prijatelj ako ga tražite da s vama ubija vreme?

Potražite ga uvek da oživite vreme.
Jer, njegovo je da vam ispuni potrebu, a ne prazninu;

I neka u slatkoći prijateljstva bude smeha, i deobe radosti.

Jer, u svežini sitnica srce nalazi svoje jutro i okrepljuje se

kafICA.gif
friendshipiscontag.gif

Za sve prijatelje............

Kad bi nam prijateljstvo
zavisilo od vremena i zavisilo od prostora,
savladavsi ih, mi bismo upropastili nase
druzenje.
Savladamo li prostor, ostaje samo Ovde.
Savladamo li vreme, ostaje samo Sada.
I zar ti se ne cini da cemo se nas dvojica
na tom cudesnom putu izmedju Sada i
Ovde ipak ponekad sretati?

Ricard Bah

Najsveziji primer mog ponasanja je Amia. sigurno si je primetio na Krsti. ponekad se javi .

ona je bolesna od Multipla skleroze. ako sam ispravno napisala....

dve cerke joj studiraju ...muz , direktor u nekoj firmi . oboje moji vrsnjaci ....

negde im se ljubav, bliskost zagubila....Amia se razbolela od te bolesti....snagom volje stala na noge .... citajuci na Zdravlju Krste o toj bolesti nabasa i na nas i zakaci se za mene....

a mene Bog stvorio da pisem i pisem i pisem.....

ona tvrdi da sam je recima lecila....

zavolela sam je na nevidjeno. upoznala je u Bgd , isla zbog nje u Novi Sad na jedan dan....

zvala sam je za 1 Maj kod mene . dosla je i bila dve nedelje....

ali kako Vrag ne miruje dobije temperaturu i bolest joj se vrati ....

na rukama sam je nosila u WC ... nocima nisam spavala....a nisam mogla ni da je vratim u tom stanju kuci .

dok ima tako jak atak na organizam pracen temperaturom ne moze ni poceti sa terapijom --corticosteroidi ....

stalno sam bila u vezi sa njenim doktorom ...dovela sestru med. da joj daje infuziju sa odgovarajucim sredstvima za to stanje u kome je bila....

kad se podigla na noge otisla je kuci ....odmah u bolnicu i sada je vec bolje....

to je bolest kojoj leka nema ali moze dugo da pozivi ....ako ima uslova za dobar i miran zivot.

recimo , kad bi Amia rekla da dodjem na par dana jer joj treba moja pomov , ja bih otisla....

kad pricamo o drugarstvu.......ovaj tekst sve govori ......
kad pricamo o ljudskosti.....i koriscenje necijeg zdravstvenog stanja da bi se izvrsila egzekucija nad okrivljenim....poimanje toga je strano onome koji je to stavio na izvolite sirokim narodnim masama....
i da znate ...svakom dodje dan kad shvati da vise nije pun snage i da moze nebo da okrene....probudite se ujutro i vise niste isti
sto reko gundulic...kolo srece uokoli vrteci se ne prestaje
ko gori ete doli ,a ko doli gore i ustaje......
vodite racuna o tome....niko ne zna sta nosi dan a sta noc
skinite romanticne ruzicaste naocare i pogledajte zivot.....
zivite ga
tako je kratak
i tako tezak
i svoje bitke vodite sami ....ne uplicite ljude koji ne zasluzuju da se u takvom kontekstu
nadju zahvaljujuci tome sto su eto jadni i cemerni zato sto su bolesni......
ne izazivajte preko mene simpatije i sazaljenje vase publike
ne dozvoljavam to nikom......
nisam za zaljenje,ziva i eto da vam to stavim do znanja,,,,,,
efekat koji ste proizveli samo je izazvao bes u meni prema vama.....
celo hendi drustvo je procitalo ovo pisanjje i ovu publikaciju....
da sam na vasem mestu bar malo bi mi bilo neprijatno.....

Poslednja izmena:
ko god imao krstaski rat protiv nekog nije smeo da mene i moju bolest koristi da bi pobunio ostatak plebsa mada koliko sam videla ,zedni krvi i nije im trebalo mnogo.
moje prijateljstvo sa bilo kim je intimna stvar koja se ne tice nikog ....ako je to trebalo da mi navodno otvori oci...
pa sto i ja ne dobi pp kao cura i jos neki.....
ladnije od leda turiste me kao glavni lik jedne srcecepajuce ...smrc..spanske ...smrc serije....samo jos da glavni lik tj ja odapne pa da se siti isplacete...
evo vec mi zao mene same i sve mi suze naviru kolko mi je zao mene me....
da li da se jahacu apokalipse zahvalim sto sam postala glavna zvezda...jos ce i knjigu da napisem tolika je potraznja za mojom malenkosti,koja je jadna ,bolesna,usrana....
ono bljutavo izvinjenje od strane junaka nase price ...stvarno me podseca na izvinjenje nato agresora za sve nase civilne zrtve...kolateralna steta....e pa ne dozvoljavam da se poigrava sa onim sto kao krst nosim...

i posto eto imam dijagnozu ,da iskoristim sive celije u mozgu koje mi rade
posto bele malo popustaju da mojoj drugarici unapred cestitam rodjendan i da bar budem prva
majo puno zdravalja i srece
a za ostalo se brate snadji
mozda kad ti bude rodjus
ja ne budem ovako jadna i bolesna mogla da ti se javim......

херој (гр.), латиницом: heroj
код старих: полубог, јунак поштован као бог,нарочито онај коме је отац или мати неко више, божанско биће (Херакло, Тезеј, Кастор и Полукс итд.); фигуративно: јунак, човек који се истакао храброшћу, духовном надмоћношћу или способношћу.
prekopirala od druga vkajlije iliti vujaklije
sta reci a ne \zaplakati -sto rece moja drugarica maja

ne dade mi djavo mira jer vec danim\ besni oluja u meni zbog,sad me sramota i da napisem lika i dela nwekog ko sebi daje za pravo da se oseca kao cto cika vujaklija pise
nacisti su bar bogalje i bolesne streljali pa ajd u rupu sto je humanije nego sto je lik koji je sebe okitio takvim uzvisenim nadimkom uradio izvrgo ih javnom i sramotnom sazaljenjem i raspecem.u kojoj li je rupi sada glavni lik iz ovre price......

ne drzi moj ava dzabe onaj kolt od koga pp zazire
seti se dragi moj gorepomenuti tvorce ove tuzne sarade
sta je uradila iz besa ,,,,,,tvoje patnje zbog tzv uvrede su tako sitne i bedne....da li koristis onu
u ljubavi i ratu ...sve je dozvoljeno....
ili da parafraziram latinsku poslovicu
do cilja preko leseva
odbijam da bdem topovsko meso u tvojoj nemocnoj borbi da nesto nekome dokazes.....
nezu zacutati sve dok me junacke noge drze
a drzace me tebi iz inata.....i nagomilanog gneva ima solidno,,,,
2 puta su me na noge dizali i ostajala sam
i prohodala
a ti da me uvaljas u blato
e nece moci
heroju nasega doba
os na ruskom da ti napisem....

Da li je moguće da mržnja toliko zaslepi pa da se do cilja ide ako treba i preko leševa? (čitaj: bolesnih, osećajnih, ponosnih, dobrodušnih i sl.)

i... nema veze što je mržnja virtuelna a posledice vrlo realne!
No, Amia, draga, biće bećaraca a i ostalog ali uživo, samo da si ti meni dobro!
Glavu gore, idemo dalje... kao i uvek!
Neko mudar reče: "ono što me pogodi a ne ubije, to me ojača",e, pa...jaka damo, krećemo napred! Ljubim te! :):):)

za pravu ljubav ja nisam znao dok nisam sreo nju
bila je divna i srecna s tobom, stari druze moj
oprosti mi ti shto volim nju, ja nisam kriv
jer jednog dana ja sretoh je samu, ti nisi bio tu
u njenim ochima spazih sebe, primetih chudan sjaj
isprichah joj sve shto u mom srcu je bilo tad
bez rechi prishla je tiho, tiho poput sna
ochi njene, ochi vlazne rekle su mi sve
za pravu ljubav ja nisam znao dok nisam sreo nju
ona je divna, ponekad i setna, devojka druga mog
oprostit mi on mora sve jer volim nju....

:mrgreen:

Back